את לא צריכה אישור מאף אחד לחיים שלך
מספר חתימות
87 |
|
2,000 | |
כשיש מכות וסימנים כחולים - בסופו של דבר הם ייעלמו. אבל שהקללות והצעקות כמה את לא שווה, צורב בנפשך את הפגיעה שספק אם אי פעם תיעלם. אלימות מילולית לעיתים קשה יותר מאלימות פיזית ולא צריך להתמודד עם זה לבד !
"אם בן הזוג לא נותן לאשתו כסף, אין לה מה לתת לילדים לאכול. אם כל החשבונות על שמו, אין לה נגיעה לכסף והיא לא יכולה למעשה לעשות שום דבר בעולם בלי אישורו. היא צריכה להתחנן לכל אגורה, ולהשביע את רצונו. אז זה פסיכולוגי? איך תקראי לזה?" (ציטוט של אשה שסבלה מאלימות כלכלית מצד בן זוגה)
כשמדברים על אלימות כלפי נשים אין זה אומר שתמיד מדובר במכות. אלימות נפשית יכולה אף לגרום במהלך השנים לשקע עמוק מאוד אצל נשים שסופגות מדי יום העלבות שפוגעות בהן ומותירות צלקות לכל החיים.
באלימות הכלכלית מתעלל הגבר באופן קיצוני בבת זוגו על ידי שליטה מוחלטת בכסף ומניעת כל חופש פעולה ועצמאות. נשים רבות לא מודעות שהן הפכו לקורבנות ומזכותן לשמור על כבודן.
לצד האלימות הכלכלית מתקיימת תופעה של אלימות מילולית שגורמת לנזק נפשי מתמשך במטרה להחליש ולשלוט בבת הזוג.
"אנשים חושבים שאלימות פסיכולוגית זו אלימות מילולית – הוא אומר 'סתומה' או 'מפגרת', יש צעקות", היא ממשיכה. "זה לא נראה ככה. המנגנון הוא יותר מתוחכם. הוא יכול דווקא להגיד 'את מאוד חכמה', אם בסוף המשפט מסתתר 'אבל' מרסק. זו יכולת מאוד מסוימת להפוך בבת אחת כל סיטואציה נגדך ולעורר בך אשמה, לערער את כושר השיפוט שלך; להשתלט לך על המוח".
אחוז הנשים שנמצאים תחת אלימות, גדל מדי שנה. המדינה לא מייצרת אכיפה בנושא, ואין טיפול בתופעה. בישראל חיים נשים וילדים שנמצאים תחת טרור של אלימות מילולית וכלכלית.
כולן זקוקות לחוק שיעזור להם, ויטפל בתופעה רחבת המימדים הזאת !
כיום, במשפט הפלילי בישראל, לא קיימת עבירה שכזו. גרימת נזק נפשי לקורבן יכולה, כמובן, להיחשב, כנסיבה מחמירה בהקשר של עבירות אחרות, אך ככלל, חוק העונשין, התשל"ז-1977 אינו עבירה שמוגדרת כהתעללות נפשית.
כבר בשנת 2006 הוגשה סקירה משווה בנושא התעללות נפשית כעבירה פלילית ברחבי העולם ועדיין לא נעשה דבר לשנות את המצב בישראל.
בשנת 2015 הוגשה הצעת חוק בנושא האלימות הכלכלית שהובילו ח"כ זהבה גלאון, שלי יחימוביץ', מיכל רוזין, תמר זנדברג, אברהם דיכטר, עאידה תומא סלימאן, אילן גילאון, יפעת שאשא ביטון, מיקי רוזנטל ומרב מיכאלי . הצעת חוק זו עדיין תקועה ולא אושרה למרות השנים שחלפו.
אנחנו מאמינים שצריך ללמוד ממדינות אחרות כגון ספרד, צרפת, ועוד שבהן החוק הפלילי מתייחס לנושאים אלה כאל עבירות שבצידן ענישה שכוללת גם עונשי מאסר.
אנו קוראות וקוראים לחברות וחברי הכנסת ולממשלת ישראל להפסיק את הסחבת בעניין ולאשר את הצעת החוק החשובה והקריטית הזו. הגיע הזמן לשים סוף לאלימות הכלכלית והמילולית נגד נשים בישראל בשנת 2018.
ציר הזמן של העצומה
- 26/11/2018
- העצומה השיגה 50 חתימות!
- 25/11/2018
- העצומה נפתחה