להעמיד לדין את אייל שני ומירי חנוך על נטישת חתול

השף אייל שני והסופרת מירי חנוך תיעדו איך יום בהיר אחד הם מחליטים לקחת את החתול המסכן שלהם ולזרוק  אותו ברחוב רק כי נמאס להם שהוא משתין על מיטותיהם, וזאת בגלל שכנראה היה חולה, כל זאת בזמן שהאדם השפוי היחיד בחדר - ביתם הקטנה, אומרת להם שזה אסור.

העובדה שהאנשים האלה הם דמויות ציבוריות ידועות צריכה להיות סיבה גדולה יותר להעמידם לדין ולא סיבה לוותר להם.

אנו קוראים לציבור אוהבי החיות לעשות משהו בנידון - לדרוש עונש לזוג הפושעים הללו.

במקרה ולא ידעתם, נטישת בע"ח זה בניגוד לחוק עם עונש מירבי של שנה מאסר בפועל (http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/020/537.html)

אנא השמיעו את קולכם והעבירו הלאה

הנה חלק מהכתוב בחוק נטישת בע"ח

"לא ייטוש בעלים של בעל-חיים, או אדם שבעל-חיים נמצא ברשותו או באחריותו (בחוק זה – מחזיק) את בעל-החיים. נמצא בעל-חיים עזוב, על בעליו ועל מי שהחזיק בו באחרונה נטל ההוכחה כי לא נטשו. נעברה עבירה [לפי התיקון לחוק], תהא זו הגנה לנאשם אם הוכיח כי נקט את כל האמצעים האפשריים למניעתה. תאגיד הפועל שלא למטרות רווח שבין מטרותיו איסוף בעלי-חיים וטיפול בהם, רשות מקומית או רופא וטרינר [...] שהחזיקו בבעל-חיים שננטש, רשאים להיפרע מהבעלים או מהמחזיק את הוצאות החזקתו, לתקופה שלא תעלה על 60 ימים. תחילתו של [התיקון לחוק] 18 חודשים מיום פרסומו."

העונש המרבי על נטישת בעל-חיים הועמד על שנת מאסר.

13/09/2010
04/09/2010