התנגדות לקידוחי נפט ברמת הגולן

אין תמונה

מספר חתימות

2,913
 
5,000  

זה הרבה יותר מסוכן ממה שמספרים לכם

תארו לכם את מדינת ישראל ללא הכנרת, מדינת ישראל שבה לא תוכלו לטייל בשבילי ונחלי הגולן הפראיים והיפים. תארו לכם שביום אחד, לא כל כך בהיר, תאבדו את פרנסתכם ואולי גם את ביתכם. יום כזה עשוי להגיע אם ממשלת ישראל תחליט להפקיר את הגולן לידי חברת נפט אמריקאית. בשנים האחרונות, עם השתכללות טכנולוגית הפקת הגז והנפט, יותר ויותר קידוחי נפט בלתי קונבנציונאלים מתבצעים בעולם. בעוד שמדינות המערב השכילו ללמוד מאסונות שקרו בעולם ובעקבותיהם שינו את מדיניות הפיקוח וההגבלה של חברות הנפט, וחלקן אף אסרו בשטחן הפקת נפט בלתי קונבנציונאלית, חוק הנפט הישראלי שנחקק בשנת 1952 מתיר ליזמים חופש פעולה אדיר שגודל השלכותיו על האדם והסביבה איננו נלקח בחשבון. ניסיונות שנעשו עד היום בכנסת להחיל על חוק הנפט תקנות להגנת הסביבה נדחו. 

למה אנחנו מתנגדים?

ביולי 2014 קיבלה חברת אפק נפט וגז בע"מ (חברת בת של ג'יני אנרג'י האמריקאית) רשיון לביצוע קידוחים לאיתור נפט בשטח המשתרע על פני 396,000 דונם ברמת הגולן. על פי פרסומי החברה למשקיעיה בנאסד"ק, הנפט הקיים בגולן הוא נפט מצורת tight oil – "פצלי נפט". הכוונה לנפט הכלוא בקרקע ועל מנת לשחררו יש להשתמש בכמויות מים רבות מאוד (מיליוני ליטרים לכל באר) ופעמים רבות גם בכימיקלים רעילים ומסרטנים. שיטות הפקה בלתי קונבנציונאליות כגון fracking, חמצות וחימום תת הקרקע אינן מוכרות בישראל ובמדינות רבות נאסרו על פי החוק (ניו יורק, גרמניה, צרפת), או מצויות תחת הגבלות מחמירות, היות שהסיכון הסביבתי והבריאותי שיש לקידוחים אלו הוא רב. 

מי אנחנו?

קבוצת אזרחים מהגולן ומכל רחבי הארץ הרואים בשמירה על האזור אינטרס חברתי וסביבתי חשוב לעתידה של מדינת ישראל. מרגע שגילינו על התכנית לקדוח בגולן פעלנו ללא לאות לחקור לעומק את הנושא ולהביא את מלוא המידע לידי הציבור, רשויות החוק והארגונים הסביבתיים. הצלחנו להביא תוך שבועיים לכתיבת קרוב ל-1000 מכתבי התנגדות לועדה המחוזית לתכנון ובנייה, ובמהלך הדיון שהתקיים עם חברי הועדה נכחו באולם מאות מתנגדים, מומחים, ארגונים כגון אדם טבע ודין וגופי מחקר כגון המכון לחקר הכנרת, אשר הציגו את הסכנות הצפויות להתרחש אם יאשרו את הקידוחים. במקביל לדיון בועדה המחוזית עתרנו לבג"ץ נגד השימוש הכוזב במונח קידוחי נפט רגילים עבור חיפוש נפט כלוא, ולמען יצירת חיץ ברור בין הדיון בקידוחי הניסיון ואישורם לבין קידוחי ההפקה. בזכות פעולות אלו הועדה המחוזית לתכנון ובנייה אישרה את קידוחי הניסיון תוך קביעת הגבלות ותנאים כגון איסור על שתי נקודות קידוח וסיפוח נציג נבחר מטעם התושבים לצוות המפקח על הקידוחים. כמו כן, הדיון בועדה המחוזית הסתיים בכך שנציג המשרד להגנת הסביבה ונציג הארגונים הירוקים התנגדו לאישור קידוחי הניסיון ונציגים אחרים נמנעו. 

מדוע אנו צריכים את תעודת הזהות שלכם בחתימה?

משום שהחתימות מהוות מסמך רשמי קביל. הן יוגשו לנציגי הועדה המחוזית שיקבעו האם תהיה הפקה לא קונבנציונלית בגולן. מספר רב של חתימות ידגיש את התנגדותו של הציבור למיזם המסוכן הזה. 

לתרומות: http://goo.gl/h32QHk

מידע נוסף על פעילותנו ניתן לקרוא בדף הפייסבוק: https://www.facebook.com/stopneft?fref=ts 

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

19/05/2015
העצומה השיגה 2,500 חתימות!
21/04/2014
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
12/04/2014
העצומה השיגה 500 חתימות!
06/04/2014
העצומה השיגה 100 חתימות!
02/04/2014
העצומה נפתחה