אומרים לא למצלמות המעקב

אומרים לא למצלמות המעקב

מספר חתימות

454
 
1,000  

למה לעקוב אחרינו בכל מקום ?בראשון לציון הולכים להתקין 1000 מצלמות מעקב במרחב הציבורי.פרוייקט ההצבה הכי גדול עד היום במדינה.לא מדובר במצלמות מהירות, אלא במצלמות שמיועדות להוריד את רמת הפשיעה.המחקרים, הכתבות והאזכורים ברשת מצביעים לכוון אחד ברור של חוסר אפקטיביות משמעותית, בזבוז כספי ופגיעה בזכויות הפרט בצורה קשה.# הצטרפו למאבק על מנת שנוכל להילחם בכל הדרכים המשפטיות, הציבוריות והתקשורתיות העומדות לרשותנו.הפיצו את העצומה לכל מי שאתם מכירים וביחד נביא לביטול התופעה הזו.

כמה ציטוטים מהדו"ח של המרכז למחקר ומידע של הכנסת:

1) זה לא עובד !!!

 עמוד 7 : "בסקירה מקיפה משנת 2007 של מחקרי הערכה שונים בנושא, החוקרים קובעים כי מצלמות מעקב גרמו לירידה מסוימת, של %16, בפשיעה באזורים הנצפים. עם זאת, רוב הירידה בפשיעה היא בשל התקנת מצלמות מעקב בחניוני רכב – צעד שהוריד את רמת הפשיעה באתרים אלה ב-%51. ברוב האתרים האחרים היתה למצלמות השפעה מועטה ולא ניכרת: – %7 במרכזי הערים ובבתים ציבוריים.

גם אשר לסיוע של מצלמות בחקירת מקרי פשיעה ובטיפול בפשיעה אין הערכות ומידע מקיף. עם זאת, על-פי כתבות שפורסמו בעיתונות הבריטית, יעילותן של מצלמות המעקב מוטלת בספק רב גם על-פי דוחות פנימיים של המשטרה. בכתבה של ה-BBC נטען כי על כל 1,000 מצלמות מעקב המוצבות בעיר לונדון נפתר רק מקרה פשע אחד בשנה. על-פי הכתבה פרוסות בלונדון יותר ממיליון מצלמות מעקב. חבר פרלמנט בריטי גרס בעקבות הדברים כי "מצלמות מעקב הן הוצאה מסיבית בעלת אפקטיביות מינימלית" וכי "הן יוצרות פלישה עצומה לפרטיות אך משפרות בצורה מעטה מאוד, או לא משפרות כלל, את הביטחון".

 2) פגיעה חמורה בזכויות הפרט !!!

 עמוד 15 : "נראה היה שקיימת הסכמה רחבה על כך שמדובר בפגיעה בזכות החוקתית לפרטיות, ועל כן נדרשת הסדרה חוקית אשר תקבע את התכלית שלשמן ניתן להציב מצלמות ותסייג את השימוש בכלי הזה בהתאם למבחני המידתיות".

# "נדמה כי שיקולים מתחום הגנת הפרטיות, כגון הצורך לצמצם את השימוש במצלמות ולהעדיף אמצעים חלופיים, או הגבלת השימוש בהן כליל באזורים מסוימים, כמעט ולא זוכים להתייחסות בשיקול הדעת המופעל ביחס לדרך הצבת המצלמות ובוודאי אינם מופנמים בשיטתיות בנוהל קבלת ההחלטות".# "חלוקת האחריות בין הרשויות המקומיות למשטרה אינה מוסדרת. נדמה כי במודל המצוי וברוב המקומות, המשטרה היא הגורם הממליץ והמאשר את הצבת המצלמות, אך המצלמות עצמן ממוקמות בידי הרשות המקומית והיא זו שמפעילה את כל המערך הכרוך בכך. ככלל, הצילומים נקלטים במוקד העירוני והצפייה בהם נעשית על-ידי עובדי העירייה ולעתים על-ידי עובדי קבלן.מטעם העירייה".ביוזמת המשרד לביטחון פנים נערכה עבודת מחקר בנושא "ממד האבטחה

 3) ניגוד עניינים - החברה המייעצת היא גם ספקית השרות !!!

 עמוד 14: "בפרויקט 'עיר ללא אלימות' – Safe City" על-פי המחקר, "בחינת יישום פרויקט 'עיר ללא אלימות' במספר ערים בעולם, מעלה מספר תובנות ולקחים. הממצאים מעידים, כי מדובר בתכנית הטומנת בחובה את הפוטנציאלים הבאים: א) הגדלת מידת שביעות הרצון של הציבור מהמשטרה. ב) חיזוק תחושת הביטחון וצמצום החשש מפשיעה. ג) הפחתת רמת הפשיעה וההתנהגות הבלתי-סוציאלית. ד) חיזוק מעורבות הקהילה, יצירת תחושת אחריות בקרב התושבים ויצירת מוטיבציה בקרב אזרחים ליטול חלק במאבק בפשיעה. ה) חיזוק מידת שביעות הרצון של השוטרים מעבודתם השוטפת". את המחקר ערכה חברת "טנדו – טכנולוגיות ומערכות אבטחה בע"מ". החברה עוסקת בהדרכה, תכנון ומחקר, מערכות ביטחון, מנגנוני הגנה וביטחון. חברה נוספת, בשם "טנדו אבטחה", שעוסקת בפיתוח מערכות אבטחה, פועלת באותה כתובת.עוד יצוין כי "טנדו" נבחרה על-ידי המשרד לביטחון פנים להיות החברה אשר תעסוק בהגדרת הצורך המבצעי, הדרישה המבצעית והמענה הטכנולוגי )"מוקד רואה"( בפרויקט "עיר ללא אלימות".

קישור לדו"ח - http://www.knesset.gov.il/mmm/data/pdf/m02975.pdf 

 עוד מידע לספקנים - 

1) תוצאות של מחקר 2007 בקיימברידג' שהראה את ההשפעה של 30 מצלמות במרכז העיר הראו כי הם לא השפיעו על פשע אלא הביאה לעלייה בדיווח של שוד תקיפה, ועבירות אלימות אחרות למשטרה.http://www.guardian.co.uk/uk/2009/may/18/cctv-crime-police2) המוסד לקרימינולגיה האוסטרלי קובע שהמצלמות רק מעלות את כמות דיווחי הפשע אך לא מונעות אותםhttp://www.aic.gov.au/en/publications/current%20series/rip/1-10/3) המעקב הלונדוני נכשל רק פשע אחד נפתר בשנה ! על כל 1000 מצלמות. בבריטניה השקיעו יותר מ 500 מיליון פאונד בהצבת 4 מיליון מצלמות בשנים 1996-2006. 1 מיליון בלונדון בלבד.http://singularityhub.com/2009/09/01/londons-surveillance-fails-only-1-crime-solved-per-1000-cameras/4) האיגוד האמריקאי לחירויות אזרחיותhttp://www.aclu.org/images/asset_upload_file708_35775.pdfCONCLUSIONMeta-analyses from the UK, along with preliminary findings from the US, indicate strongly that videosurveillance has little to no positive impact on crim5) חדשות בי.בי.סי מ 2002http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk/2192911.stm6) "לדברי עו"ד אבנר פינצ'וק, ראש תחום פרטיות ומידע באגודה לזכויות האזרח, "הלכה למעשה, מקימה המשטרה מנגנון מעקב פולשני ומסוכן ללא סמכות חוקית ובלא פיקוח ציבורי. בנוסף לכך, מעבירה המשטרה את הסמכויות, שיש לה לדעתה, לעשרות רשויות מקומיות וממנה אותן להיות 'קבלן משנה' לביצוע משימות מעקב שחורגות מסמכותן החוקית." 

עו"ד פינצ'וק מוסיף כי "רישות רחובות הערים במצלמות עתיד ליצור מנגנון מעקב חסר תקדים בהיקפו. אדם שיוצא למרחב הציבורי אינו מאבד את זכותו לפרטיות, ויש לו ציפייה סבירה לכך שבמרבית המקרים הוא יוכל להעלם בהמון ולא להיות נמתון למעקב רצוף בכל מקום ובכל עת. ציפייה זו תופר אם ייעשה שימוש גורף ובלתי מבוקר בטכנולוגיות מעקב." 

 http://www.08news.com/25644/%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%A0%D7%90-%D7%9C%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%94%D7%92-%D7%91%D7%94%D7%AA%D7%90%D7%9D-%D7%9E%D7%A6%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%91%D7%98/

דף הפייסבוק שלנו - https://www.facebook.com/lolamatzlemot

  רשימת חברי מועצת ראשון לציון - 1) דב צור, ראש העיר - [email protected] 2) ליאל אבן זהר בן דוד, יו"ר הועדה לקידום מעמד הילד וקידום מעמד האשה - [email protected] 3) דורון אוזן , מחזיק תיק צעירים ונוער - [email protected] 4) דוד ביטן, סגן ראה"ע, מחזיק תיק תרבות הדיור תחבורה ותנועה - [email protected] 5) ג'מיל שמואל - [email protected] 6) סורין גנות, מחזיק תיק ביטחון וסדר ציבורי, תיק אגף משפטי - [email protected] 7) שלמה גרינברג, מחזיק תיק תחום תחבורה ותנועה , יו"ר ועדת תנועה - [email protected] 8) ישראל דואני, מחזיק תיק תיק קשרי קהילה, תיק חוף הים - [email protected] 9) אבי דנינו, משנה לראה"ע, מחזיק תיק הכנסות העירייה - [email protected] 10)אסף דעבול,  יו"ר ועדת הביקורת - [email protected] 11) שמעון טרבלסי, מחזיק תיק הרווחה, ביצוע  שיקום פיזי וחברתי של שכונת רמת אליהו - [email protected] 12) אליעזר יבלון, מחזיק תיק תיק החינוך הממלכתי דתי,  התרבות התורנית - [email protected] 13) משה יהושע, מחזיק תיק מורשת יהודית - [email protected] 14) שלמה כוכבי, חבר מועצה - אין מייל שלו באתר העירייה 15) אריה כהן, סגן ראש העיר - [email protected] 16) ציון כהן, מחזיק תיק תברואה וגינון - [email protected] 17) שלמה לוי, מחזיק תיק בניה ציבורית, כולל פיתוח המדרחוב ,יו"ר איגוד ערים כבוי אש - [email protected] 19) יפעת מאירוביץ יפת, חברת מועצה - [email protected] 20) אייל מושיוב, מחזיק תיק פיתוח עסקי, מינהל שפ"ע, יו"ר הועדה לבטיחות בעבודה - [email protected] 21) אסתר הבטם מקונן, חברת מועצה- [email protected] 22) אפי משה, חבר מועצה -[email protected] 23) מוטי עג'מי, מ"מ ראה"ע, מחזיק תיק שילוב חברתי, שיפוצי בתים יו"ר ועדת מכרזים  - [email protected] 24 ) רז קינסטליך, משנה לראה"ע, מחזיק תיק קשרי קהילה, אגף איכות הסביבה - [email protected] 25) ודים קירפצ'וב, מ"מ ראה"ע, מחזיק תיק קליטת עליה, הרשות למלחמה בסמים ואלכוהול תרבות לעולים - [email protected] 26) דוד ראובן, מחזיק תיק תרבות - [email protected] 27) מיכאל רייף, מחזיק תיק תיירות, כולל מוזיאון אגם ופרוייקט "פארק האגמים", תיק קשרי חוץ, תיק רשוי עסקים - [email protected] 28) איתן שלום, יו"ר ועדת  ספורט - [email protected]  

 

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

23/03/2012
העצומה השיגה 100 חתימות!
12/03/2012
העצומה נפתחה