חובת דיווח של גננת על ילד חסר להצלת חיים
מספר חתימות
4,770 |
|
10,000 | |
תינוקות מקפחים את חייהם ומתים מוות נוראי לאחר שנשכחו ברכב. הורים חיים את שארית חייהם בסבל ובכאב. רוב המקרים האלה קורים דווקא בשגרה, כשלוקחים ילד למטפלת, לגן, למעון. טלפון קצר של גננת שמבררת למה הילד לא הגיע, והאסון היה נמנע.
אנחנו מבקשים מהגננת להתקשר להורים של ילד שלא הגיע לגן, וליידע אותם שהילד לא בגן. לא, זו לא לא לא הטלת אשמה על הגננת או זריקת אחריות על הגננת או הסרת אחריות מההורים. זו עוד דרך להציל חיים של ילד אומלל שההורים שלו כשלו באופן טרגי כל כך, ילד שמת בייסורים כשהגננת חושבת שהוא בבית וההורים חושבים שהוא בגן. ולכן אנו מבקשים:
לחוקק חוק שיחייב את הגננת או המטפלת להתקשר להורים של ילד שלא הגיע לגן עד שעה שתקבע בחוק (תשע למשל), וליידע אותם שהילד לא הגיע לגן. ניתן גם להקים גוף שירכז את הנושא, יקבל מהגננת רשימת ילדים שלא הגיעו לגן, ויבצע את השיחות להורים. כך או אחרת, החוק צריך לדאוג שלעולם לא יהיה מצב שילד לא הגיע לגן, והוריו לא קיבלו אינדיקציה על כך.
חוק כזה לא יסיר את האחריות מההורים, שבכל מקרה אוהבים את הילדים שלהם ודואגים להם, ודאגתם ואהבתם לא תפחת עקב חוק כזה. החוק יטיל אחריות על הגננת לעדכן את ההורים לגבי כל ילד שלא הגיע לגן. כדאי לציין שבחלק מהמקרים ילדים מגיעים לגן עם רכב הסעות, סבא, סבתא או גורם אחר. בזמן שהילד מת מות יסורים ברכב, ההורים חשבו שהוא בגן.. טלפון אחד של הגננת היה עוצר את הגלגל!
כדי להקל על הגננת ניתן להמליץ להורים להודיע לה על ילד שלא מגיע לגן. הגננת תרשום זאת ביומן נוכחות. אבל עבור כל ילד שלא הגיע והוריו לא התקשרו, אנחנו מבקשים: חובת דיווח של הגננת (ורישום מסודר)!
ולכל מי שעדיין כועס ורותח: איפה האחריות של ההורים? למה להעניש את הגננת? קודם כל, הפחד והזוועה שהנושא הזה גורם לכולנו, גורם לחלקנו להאשים ולגנות את ההורים כדי להבטיח לעצמנו שאנחנו טובים יותר ולכן לנו זה בטח לא יקרה.. ובנוסף אם אפשר גם לרתוח גם על מי שיזם את העצומה הזאת, זה בכלל עוזר להוציא קיטור.. אז שימו לב בבקשה:
1. לב העניין כאן הוא לא הענשת הגננת, אלא להיפך: הגננת תתקשר, והילד ינצל. לא מדובר על עונש, אלא על הצלת חיים.
2. כל מי שממהר לשפוט ולהשמיץ את ההורים חסרי האחריות, פשוט לא מודע למנגנונים הפסיכולוגיים שמאחרי המקרים המזעזעים האלה. אם אכן היה מדובר רק בהורים חסרי אחריות, זו לא הייתה תופעה כה נרחבת שחוזרת על עצמה. דווקא ההורים שאינם מודעים לכך שזה עלול לקרות להם, הם המועדים ביותר שזה יקרה להם. חפשו קצת באינטרנט, קראו את סיפורי ההורים שהאסון ארע להם ותבינו יותר, למשל כאן http://www.kidsandcars.org/how-kids-get-hurt/heat-stroke/
3. ומי שעדיין מתעקש שאלה הורים גרועים, לא אכפתיים וחסרי אחריות, אני שואלת: הילד ברכב, עוד מעט ימות. האם תרצו שהגננת תתקשר להורים חסרי האחריות ותציל את חייו?
4. החוק הזה יכול להציל חיים!!! מה יותר אנושי וברור מזה?
אנא חתמו ושתפו את חבריכם,
ענבל
ציר הזמן של העצומה
- 17/07/2016
- העצומה השיגה 2,500 חתימות!
- 14/07/2016
- העצומה השיגה 1,000 חתימות!
- 13/07/2016
- העצומה השיגה 100 חתימות!
- 12/07/2016
- העצומה נפתחה