מאבק הגנים - צור הדסה

אין תמונה

עצומה להורי צור הדסה

אנו, קבוצת הורים גדולה מצור הדסה, מבקשים להביע את אכזבתנו הרבה מהתנהלות המועצה בקבלת החלטות הנוגעות לחינוך ילדי הגנים באופן כללי ובפרט לשינוי הנוגע להחלטה להפוך את הגנים לדו גילאיים. אנו חשים כי מהלך זה נעשה ללא מתן הסברים פדגוגיים ממשיים ומעמיקים, וללא התחשבות בצרכי הילדים, ההורים והצוות החינוכי.

ההחלטה התקבלה בשלב מאוחר של השנה, בתזמון שאינו משרת את טובת התושבים, הילדים והצוות. בנוסף, אנו מרגישים כי לא ניתנה הכנה מספקת למהלך זה, במיוחד לאור המורכבות הרבה של השנה החולפת, אשר הייתה מטלטלת עבור כולנו.

אנו הורים מודאגים, פנינו למועצה ונערכה ישיבה עם נציגי ההורים במטרה להביע את התנגדותנו הנחרצת. לצערנו, נתקלנו באטימות ונוקשות, ולתחושתנו לא הייתה הקשבה אמיתית לדאגותינו. ההחלטה התקבלה מראש ולא ניתנה אפשרות לשנותה.

הצטערנו לשמוע על ההחלטה להפוך את גני טרום-טרום חובה וגני טרום חובה לגנים דו גילאיים. אנו סבורים שהחלטה זו, בכלל, ובייחוד בעת הנוכחית, פוגעת בטובתם של הילדים, ולכן אנו מבקשים שתפעלו לבטלה.

ראשית, בגילאים אלה הפער בין הגילאים גדול ומשמעותי. לכל גיל יש את הצרכים הרגשיים, החברתיים והלימודיים שלו וכאשר אנו מאחדים בין הגילאים, באופן טבעי קשה יותר לתת מענה מדויק לילדים. כך, בין ההורים החתומים מטה יש מספר אנשי טיפול שסבורים שהאיחוד אינו מיטיב עם הילדים מהסיבה האמורה.

שנית, הילדים עברו בשנה זו טלטלה רגשית גדולה בעקבות מלחמת חרבות ברזל, השגרה והיציבות שלהם נפגעה. לצערנו, האיום על הביטחון טרם הסתיים. חלק לא מבוטל מהורי הילדים עדיין מגויסים למילואים, וכידוע, יש הערכות ממשיות בדבר מלחמה צפויה בתקופה הקרובה במדינת ישראל. בתקופה כזו, השמירה על שגרה וביטחון לילדים, עם דמויות חינוכיות קבועות ורציפות וילדים שעמם כבר יצרו קשרי חברות - היא קריטית. יצירת קושי נוסף לילדים בהסתגלות לגן חדש, צוות שאינם מכירים וילדים אחרים, מכבידה רגשית על הילדים יתר על המידה ופוגעת בהם. היציבות והשגרה מעניקות לילדים חוסן, והשינוי המוצע עשוי לפגוע בחוסן שלהם פגיעה של ממש.

נאמר לנו כי ההחלטה התקבלה בעיקר משיקולים כלכליים. הצטערנו מאוד לשמוע על כך. חיכינו מאוד למעבר למועצה עצמאית שתראה קודם כל את טובת הילדים לנגד עיניה ותפעל משיקולים ערכיים-חינוכיים ואנו סמוכים ובטוחים שזהו רצון משותף גם לכם. לפיכך, אנו מבקשים כי תשקלו מחדש את הדברים וכי טובת הילדים, חוסנם וביטחונם יהוו שיקול מכריע וקודם לשיקולים אחרים בהחלטה זו ובאחרות בתחום החינוך.

בנוסף לכך, הרישום לגנים נעשה בבזק ובלחץ זמנים - ניתן פחות משבוע ימים לרישום, שהחל בצהרי יום חמישי, שנייה לפני תחילת סוף השבוע, כשדלתות המועצה נסגרות. זוהי לא דרך! בזמן זה ישנם הורים בכוחות הביטחון אשר נמצאים במילואים ומחרפים את נפשם ומשפחות שלמות שכרגע עסוקים במציאות לא פשוטה ועל כן זה יוצר בלאגן גדול ואינו מאפשר רישום מסודר והוגן.

אנו דורשים לעצור את המהלך ולחזור חזרה למתווה הגנים שהתקיים ברישום שבוצע בינואר.

החלטה זו מערערת את תחושת היציבות והביטחון של ילדינו הרכים, ואנו כואבים לראות את חוסר ההתחשבות במי שהדבר נוגע לו באופן ישיר. היעדר השקיפות וההיוועצות הפדגוגית יוצר תחושת חוסר אונים ואי-ודאות בקרב ההורים והילדים כאחד.

אנו דורשים מהמועצה לשקול מחדש את החלטותיה, לקיים דיאלוג פתוח ותוכנית העמקת חשיבה משותפת עם ההורים והצוות החינוכי, ולהביא לפתרון המיטבי עבור ילדינו היקרים. עתידם החינוכי והרווחה הנפשית שלהם תלויים בכך.

על החתום,

הורים מודאגים לילדי הגיל הרך _צור הדסה