מתייצבים נגד הגירוש של מבקשי המקלט
מספר חתימות
118 |
|
200 | |
אולי שמעתם או ראיתם את הסערה התקשורתית סביב סוגיית מבקשי המקלט. כן. מבקשי המקלט. לא מסתננים. התקשורת והממשלה מכנים אותם מסתננים משום שיצירת רושם מאיים מקלה על ההסתה נגדם וכך מצדיקה ביתר קלות את גירושם מהארץ.
מבחינתנו הם ילדים שנולדו כאן, ילדים שאנו פוגשות במסגרת ההתנסות וההתנדבות. מאז שמשפחותיהם הגיעו לארץ הם חיים בלי תחושת ביטחון ממשית, בלי עתיד ובלי תקווה. בכל כמה חודשים מרחפת מעל ראשם סכנת ביטול אשרת השהייה. חלום דווקא יש להם: לחיות כמו בני אדם, עם זכויות וחופש תנועה, להקים משפחה, לפגוש שוב משפחה שנותרה מאחור.
בשנת 2017 בג"ץ קבע כי לגבי אזרחי סודן ואריתריאה שלא הגישו בקשות מקלט או שבקשותיהם נדחו, כלומר, רק מי שנקבע לגביהם שאינם פליטים, אפשר לפעול לגירושם מהארץ.
מתוך 13,764 בקשות מקלט של אריתראים וסודנים שהוגשו עד יולי 2017, רק 10 קיבלו מעמד של פליטים. ישראל מחזיקה באחוזי ההכרה הנמוכים ביותר בעולם המערבי - פחות מאחוז. וזאת לעומת אחוזי ההכרה הגבוהים הממוצעים בעולם העומדים על 87% לאריתראים ו-63% לסודנים, דבר המעיד על חוסר תום הלב בבדיקת הבקשות. (7,282 בקשות מקלט של אריתריאים וסודנים כלל לא זכו לתשובה).
רשות האוכלוסין וההגירה מבטיחה למבקשי המקלט מעמד חוקי, מדינה בטוחה, אפשרות להגיש בקשת מקלט ברואנדה ואוגנדה. אך מתוך עדויות של מאות עוזבים מרצון, עולה תמונה אחרת. הם נאלצים למסור את מסמכי הנסיעה שמספקת להם ישראל, כספם נשדד או משולם כשוחד כדי להימנע ממעצר, הם אינם מקבלים מעמד ונאלצים להמשיך את מסע הפליטות שלהם, חלקם נסחרים, חלקם נופלים קורבן לדאעש. כאילו שלא הספיקו העינויים והסחיטות שסבלו בדרכם לכאן. רבים מוצאים את מותם בשלב הזה.
אנו קשורות לילדים הללו ולבני משפחותיהם. לכן אנו נחרדות מהמחשבה שממשלת ישראל, המדינה שלנו, אוסף הפליטים שאנחנו, מתכוונת לגרש אותם מכאן. בשבילנו, זו לא עוד כותרת בעיתון, לא עוד פוסט מקרי בפייסבוק. אנחנו יודעות שיש לא מעט עוולות בעולם ובארץ. אבל זהו העוול הפרטי שלנו, ואנו זקוקות לעזרת כולכם. הצטרפו עימנו למאבק החשוב הזה, יחד עם אנשי חינוך במכללות ואוניברסיטאות, טייסים, מדינאים, אנשי תקשורת וסופרים שהם חלק ממחאה זאת.
אנא, חתמו על העצומה שיזמנו ונוכל לנסות להשפיע על ההנהגה כאנשי חינוך! תודה!
נטלי קלניצקי ורוני דונקלמן
סטודנטיות במסלול ההוראה לחינוך מיוחד, מובילות יוזמת "האחר הוא אני" במסגרת דב"ש – תוכנית למעורבות חברתית במכללת לוינסקי לחינוך
ציר הזמן של העצומה
- 01/02/2018
- העצומה השיגה 100 חתימות!
- 29/01/2018
- העצומה השיגה 50 חתימות!
- 28/01/2018
- העצומה נפתחה