שירות נשים בצה"ל
מספר חתימות
11 |
|
51 | |
נשים מהוות חלק משמעותי מכוח צה״ל והיו שותפות להקמת הצבא ולקחו חלק בכל מלחמות ישראל. לאורך התפתחות הצבא הועברו ביקורות רבות על השירות של הנשים ועל היכולת שלהן לתרום לביטחון המדינה, והאם השירות שלהן כלוחמות קרביות לא דווקא פוגע בכוח של צה״ל וביכולות שלו או האם הידע הנשי דווקא תרם לצבא וקידם אותו. משנת 1949 חל חוק שירות חובה גם על נשים ומאז הן השתתפו ונכנסו ליחידות רבות ומגוונות בכל תחומי הלחימה, גם ליחידות שבעבר היו חסומות לנשים ויועדו רק לגברים. מאמרים רבים השוו בין הנשים לגברים מבחינות רבות כמו יכולת פיזית, חשיבה מנטלית, רצון להילחם ועוד. חלקם הראו הבדלים נכרים אך טענו כי הנוכחות הנשית בצבא שיפרה את צה״ל והביאה אותו להישגים בין לאומיים.
במהלך החקר נחשפנו לגישות מגוונות שהגו קבוצות שונות באוכלוסייה. בניהן רב חרדי שקרא לנערות לא להתגייס מפני שזהו אינו מקומן, עוד נחשפנו לספר שדן בסוגיה זו ומסביר את הקושי בשילוב גברים מהמגזר הדתי ונשים בתפקידים השטנים בשירות הצבאי היות וגברים דתיים מקיימים מצוות שמקשות על השירות במחציתן של הנשים ואף אוסרות על כך. במגזר החילוני התנועה הפמיניסטית הפכה פופולרית יותר ויותר בשנים האחרונות כן שיותר ויותר נשים מראות נכונות לשרת בתפקידי פיקוד ותומכי לוחמה בצה"ל.
לאורך השנים פעלו נשים בתפקידים רבים ומגוונים בצה״ל הן בתפקידים קרביים ומבצעיים והן בתפקידים טכנולוגיים. ישנם הבדלים פיזיולוגיים בין נשים לגברים אך הם אינם פוגעים בתפקוד של הנשים באימונים ובמהלך המבצעים, השתתפות הנשים בתפקידים שכביכול מיועדים לגברים הוכיחה עצמה כנכונה וכי הנשים יכולות לעמוד בנדרש מהן כמו הגברים, ולכן יש לתת לנשים לטפס במדרג התפקידים בצבא בצורה שווה לגברים.
כנערות לפני גיוס, אנו רוצות לדעת שהצבא הוא מסגרת בה נוכל לממש את מלא הפוטנציאל שלנו ולפרוח. ברצוננו לעהלות את המודעות ולקדם צעדים שיקדמו שוויון הזדמנויות בצבא כך שגם נשים יוכלו לתרום למדינתנו כמידת התרומה של הגברים.