הרחבת המענה של אקדם לילדים ובוגרים

לכבוד: מר חיים ביבס - ראש העיר מודיעין

הרחבת המענה של אקדם לילדים ובוגרים

שלום רב,

החתומים על פנייה זו הינם תושבי העיר, אשר במשפחתם ילד/בוגר על הרצף האוטיסטי, ואנחנו פונים אליך בשם משפחות רבות (גם מעבר לאלו שחתומים כאן), שמספרן הולך וגדל מידי יום, בבקשה לקדם הקמת מרכז חדש, גדול ומרווח עבור "בית אקדם", שייתן מענה לצרכים ההולכים וגדלים של משפחות רבות כל כך בעיר. וכפי שהכרזת ובישרת לנו ההורים, באירוע חנוכה שבו נכחת לפני מספר שנים.

היום עמותת "אקדם" פועלת בעיר ב-2 מבנים ברחוב מיתר, מקלט ברחוב קשת ומבנה בשדרות העומרים, כולם ברעות.

מאז פתיחת "בית אקדם" (2017) היקף הפעילות בו גדל מידי שנה בשיעור ניכר, בשנת 2023 התקיימו במקום כ-15,000 מפגשים/פעילויות לילדים, בוגרים ובני משפחותיהם. המענה שניתן במרכז לילדים אוטיסטים הוא משמעותי בעל ערך רב למשפחות, המקום פועל בכל ימות השבוע לאורך כל היום, מבוקר עד ערב, והוא מהווה מודל ייחודי וחדשני למתן שירותים הנלמד על ידי רשויות מקומיות רבות ומשרד הרווחה, ואין ספק כי הוא מקור לגאווה רבה לעיר מודיעין.

היקף הפעילות שצוין הוביל לכך שהמקום צר מלהכיל, וזאת עוד לפני שהוספו שירותים חדשים הנדרשים כל כך לאוכלוסיית היעד ולפני שאוכלסו במלואן השכונות החדשות בעיר.

כרגע המקום הקיים נותן מענה ל-4 קבוצות של צהרון טיפולי, ל-4 קבוצות של מועדונית ול-4 מועדונים חברתיים, סך הכל כ-150 מקבלי שירות שמגיעים למסגרות 1-2 פעמים בשבוע למשך מספר שעות.

באופן פרטני יותר - ילדי הצהרון הטיפולי נשארים במסגרת לרוב 5-6 שנים וילדי המועדונית נשארים במסגרת 10 שנים ומעלה, כך שכמעט לא קיימת אפשרות היום לצרף ילדים חדשים בשל מצוקת מקום פיזי, ככל הידוע לנו נכון למועד כתיבת הפנייה - יש עוד לפחות 40 ילדים הממתינים ברשימות המתנה לכניסה למסגרות "אקדם", חלקם בהמתנה מעל שנתיים. בפועל ילדים רבים לא מצליחים להשתלב במסגרות "אקדם" ולממש את זכאותם וזכותם למסגרות פנאי מתאימות להם.

כמות הילדים המאובחנים כאוטיסטים נמצאת במגמת עלייה תלולה, לפי נתוני ה- CDC אחד מכל 36 (2.8%) ילדים בני 8 מאובחן בתור אוטיסט (ASD). נתוני הסקר האחרון של אלו"ט מצביעים כי המגמות והיקף התופעה מתקיים בהתאמה גם בישראל.

הפתרון לבעיה הינו הקמת מרכז גדול ומרווח שיאפשר מגוון שירותים עבור אוכלוסיית העיר הגדלה. המקום יהווה מודל ארצי פורץ דרך למתן שירותים ברמה העירונית, כולל מענים לפנאי לכל גיל וכל רמת תפקוד, תעסוקה ודיור לבוגרים, מרכז טיפולי ומרכז הכשרה למטפלים ועוד.

התוכנית קיימת, מתחייבת התערבותך לשם קידום התוכנית.

העיר מודיעין יכולה להיות חלוצה ומובילה בתחום המענה העירוני השלם לאנשים עם אוטיזם. כבר היום המודל הייחודי ופורץ הדרך של "אקדם", אותו קידמת כראש העיר, מהווה דוגמא ומופת לערים אחרות, המנסות לחקותו.

בתודה ובתקווה שנצא לדרך חדשה,

22/07/2024