בריונות ברשת

מספר חתימות
8 |
|
400 | |
אנו תלמידי כיתה י''ב מתיכון אילון חולון, עצומה העוסקת בעצם בסוגיית האלימות ברשת, במסגרת הפרויקט עליו אנו עובדים בעובדת באזרחות.
בריונות ברשת היא בעצם פגיעה בבן אדם ללא מגע ישיר אלא דרך מדיה אלקטרונית- אינטרנטי וכו'.הבריונות ברשת עשויה להכיל את כל סוגי הפגיעה, קללות, הטרדות,איומים,סחיטות, מרד נגד ילד, שמועות,שקרים, הפצת תמונות מידע שלילי שיקרי ועוד.
אזרחי מדינת ישראל לא מבינה את החומרה שבתופעה. בתי חולים פסיכיאטרים הגיעו לשיאם של בני נוער המאושפזים מאותה סיבה. מבני הנוער דיווחו שיצרו קשר עם אנשים זרים ברשת. עולה כי 9.6% מהתלמידים דווחו שלפחות פעם אחת בחודשיים האחרונים היו קורבנות לפגיעה באמצעות הרשת. בני הנוער עצמם מודים כי 43% מהם עשו שיתוף, לייק או הפיצו תמונה ברשת נגד מישהו ו- 39.6% העידו שנפגעו מבריונות.
בנוסף בשנה האחרונה היו כ-800 נסיונות התאבדות של ילדים מתחת לגיל 18.
מרבית מעשי הבריונות ברשת נאכפים על ידי חוקים אחרים כמו חוק איסור לשון הרע, חוק הפרטיות וכו', בישראל אין חוק ספציפי העונה על הבריונות ברשת. מצב זה גורם להיווצרות של בעיות שונות ועיקריות. אחת מהן היא שגם לאחר הוכחת הפגיעה, עדיין קיימת בעיה בהוכחת זהות מצבע הפגיעה. מכיוון שהוא פעם תחת פרופיל או זהות אנונימית, יש קושי להוכיח את אשמתו.
עקב מצב זה אנו חושבים שיש לפעול למען חקיקת חוק אשר ילחם בתופעה הזו.
במסגרת החוק שהננו מציעים, יהיה מוגדר בדיוק מהי אלימות ברשת ומהו העונש המתאים לה.
בנוסף, נגדיר גם איך ייאכף החוק. למשל, המשטרה תעשה מחלקה מיוחדת ונפרדת שתטפל אך ורק בבעיות הקשורות לבעיה. היא תאתר את עברייני הרשת ותביא אותם לדין.
על פי דעתנו, כאשר יהיה חוק קיים וספציפי לגבי התופעה, זה יצור הרעתה נגד התופעה ותרד כמות האלימות ברשת. וכמו כן תעזור במציאת העבריינים המטרידנים והאנונימיים.
לסיכום המטרה של עצומה זו היא בעצם להחתים כמה שיותר אנשים ובכף ייווצר לחץ על הממשלה ועל אנשים הקשורים לנושא, בתקווה לקדם חקיקה כנגד התופעה של האלימות ברשת.