העלאת התקציב לתפעול מקלטים של נשים מוכות
מספר חתימות
26 |
|
10,000 | |
בעיית האלימות כלפי נשים היא בעיה שהייתה קיימת מאז ומתמיד,אך בתקופה האחרונה, בעת הקורונה, התופעה התעצמה בכמה וכמה...בזמן שבמדינות עולם ראשון אחרות הושקעו מאות מיליוני שקלים לפתרון בעייתי האלימות כלפי נשים - בישראל התקציב אפילו לא קרוב !
תקציב המדינה להתמודדות עם אלימות כלפי נשים בשנה האחרונה היה רק 20 מיליון ש"ח! וגם הוא לא ממומש במלואו. סכום זה אינו קרוב ללהיות מספיק, וישנו חשש ממשי שמקלטים לנשים מוכות לא יוכלו להמשיך לתפקד לאורך זמן רב יותר ללא העלאת התקציב. במדינות עולם ראשון אחרות הוקצבו למאבק בבעיה סכומים גדולים בהרבה ממה שהוקצו בישראל- גם בהשוואה לפערים בגדלי האוכלוסיה.
ניקח לדוגמא את הולנד: בתקופת הקורונה הוקצתה בהולנד תוספת של כ-375 מיליון שקלים בנוסף לתקציב הקודם שהיה, כאשר בהולנד יש 17.28 מיליון תושבים. לעומת זאת - בישראל יש כ-9 מיליון תושבים. למרות זאת, התוספת של מדינת ישראל בשנה האחרונה לתקציב לפתרון בעיית הנשים המוכות היה רק כ-3% מתוך התוספת של הולנד לתקציב שלהם.
לצורך ההשוואה - בשביל שישראל תגיע לביצועים כמו של הולנד בנוגע לבעיה זו, נזקקת תוספת של כ-195 מיליון שקלים ! (כמעט פי 20 מהתוספת הנוכחית)בכנסת כבר עלו מספר תכניות להתמודדות עם הבעיה, חלקן במעל 100 מיליון שקלים, אבל אף אחת מהן לא מומשה.
מהסיבות האלה אנחנו, אלון דויטש, שגיא שמירו ואיתי ישראלי, כותבים עצומה זו - לשם העלאת התקציב במדינת ישראל בכדי לפתור בעיה זו ללפחות 100 מיליון שקלים בשנה.
תקציב זה יתחלק בין המקלטים לנשים מוכות, ולהליכים הטיפוליים ומשפטיים להמשך הטיפול בבעיה זו.
לאחר שהסתכלנו על הסכום שמוקצב במדינות עולם ראשון אחרות לכל תושב, הגענו למסקנה שכל סכום מתחת ל-100 מיליון שקלים אינו מספק ולא ייתן אפשרות להתמודדות יעילה עם הבעיה.