חינוך אלטרנטיבי לגיל התיכון בערבה התיכונה

חינוך אלטרנטיבי לגיל התיכון בערבה התיכונה

מספר חתימות

0
 
200  
פורסם בתאריך: 06/09/2022
 

חינוך אלטרנטיבי לגיל תיכון בערבה

לפני 10 חודשים, התארגנו, קבוצת הורים לילדים בכיתות ז-ח, לחשוב יחד את דרך ההמשך לחינוך ילדנו. בשלב מוקדם התגבשה קבוצה שרעיון "החינוך היוצר" של משרד הכלכלה, נראה כמו הדבר הנכון עבורה.

פנינו 20 הורים, לאלעזר ולמאיר וקיימנו פגישה במועצה. הפגישה הייתה באווירה טובה. הסברנו כמה חשובה אלטרנטיבה בערבה, בעיקר עבור ילדים שמסיימים את המסלולים האלטרנטיביים. בפגישה נאמר באופן ברור שההורים רוצים להיות מעורבים ופעילים בכל תהליך של חשיבה ובניה של האלטרנטיבה שתקום.

לצערנו, על אף הפגישה והאווירה הטובה, המועצה לא המשיכה את התהליך מול ההורים. התחיל תהליך נפרד בדרכא, מול וועד הורים וצוות התיכון, תהליך שאותו לא ביקשנו ולא קשור ליוזמה שקמה.

עשרות שיחות התקיימו עם מאיר לאורך כל התקופה. לבקשת המועצה הסכמנו לשנת הקמה שבה נתפשר על התוכנית, הסכמנו לבקשה להיכנס לתוך התיכון.

לאורך תקופה ארוכה הובטחו הבטחות מהמועצה כולל מכתבים שבהם מאיר התחייב לכיתה נפרדת בתוך התיכון ותקציבים. בפועל, ברגע האמת לא ניתן כלום. במקביל, המועצה יצרה קשר עם משרד הכלכלה ובלמה כל אפשרות לנכונות של המשרד לסייע לנו להכניס את הילדים למסגרת חינוכית תחתם. לדברי נציגי משרד הכלכלה, המועצה עדיין עושה זאת ומתקשרת לוודא שלא נוכל לקבל תנאים שהיו מוסכמים לפני חודשיים.

לאחר חודשים של דיונים ממושכים וניסיונות להגיע להבנה, התברר לנו בסוף אוגוסט שביה"ס התיכון אינו מוכן ליישם שום פרט מהבקשה שלנו ומהמכתב שמאיר צור שלח לנו. יותר מזה, הפנייה האגרסיבית של המועצה למשרד הכלכלה גרמה לכך שמשרד הכלכלה אפשר לנו להירשם בתיכון במצפה רמון בתנאי שהילדים ייסעו לשם יום יום, ובנוסף לא התחייב לממן את עלות הנסיעות. אלו תנאים מאתגרים מאוד ושונים מהשיח שהתנהל מולם לאורך כל החודשים בהם ניסינו להוציא את היוזמה לפועל.

מחצית מהילדים נשרו מהקבוצה כשלא יכלו יותר להכיל את אי הוודאות ואת הטלטלות במתווה.

8 בנות נוסעות כל בוקר ללמוד במצפה רמון בתיכון החברתי יחד עם טל מצפון – מחנך הכיתה שגם הוא נותר ללא ודאות בהעסקתו. לצד המפגש המעניין עם דרכי למידה משמעותיות וחדשות, צוות חינוכי איכותי וילדים חדשים, ההתמודדות עם הנסיעה היא קשה ולא תוכל להימשך לאורך זמן.

מה אנחנו מבקשים?

בקשתנו היא שהמועצה תתקן את הנזק שהיא גרמה. אנחנו מבקשים שמאיר צור יתקשר למשרד הכלכלה ויעודד אותם לאפשר לנו להיקלט בתוכנית שאפשרית גם לילדי הערבה, כפי שהם היו עושים עד שהמועצה התקשרה אליהם. בקשתנו היא שהוא יבקש ממשרד הכלכלה לממן את עלות הנסיעה למצפה רמון גם אם מדובר על תעריף גבוה מהמקובל. (מצב שקיים במקומות אחרים בארץ שלומדים במקומות מרוחקים).

אנחנו צריכים פתרון מידי. אין שום סיבה שהילדות ייסעו מידי יום מרחק כזה על כביש מסוכן, כשאפשר ליישם חלק מתוכנית הלימוד כאן אצלנו בערבה. התיכון במצפה רמון מוגדר כתיכון מטייל. ימי הסיור וההתנסות המעשית יכולים להיות קרובים יותר לערבה אם המועצה לא תתנגד לכך.

זה בידי מאיר צור.

ואחרי שהשנה הזו תוסדר, אנחנו מצפים מהמועצה להיפגש איתנו ולתכנן איתנו מתווה מתאים לשנים הבאות. ילדי הערבה זכאים לאפשרות בחירה גם בשנות התיכון. תיכון מקצועי של משרד הכלכלה בערבה ייתן מענה לילדים שמחפשים חינוך אחר, או זקוקים או מעדיפים למידה התנסותית כמו ב"חינוך היוצר".

כ 25% מילדי שכבה ט' לא לומדים בבית ספר שיטים. מי בפנימייה ומי בנסיעה של עשרות ק"מ לבתי ספר רחוקים – ביוטבתה ובמצפה רמון, ויש כמובן את אלו שעזבו את הערבה. זהו נתון לא סביר! הגיע הזמן להרחיב את האפשרויות עבור כולם!

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו