פרטיות האזרחים בישראל הינה הפקר

אין תמונה

מספר חתימות

עד כה נאספו: 0 חתימות.
פורסם בתאריך: 19/05/2021
 

לכבוד דוד אמסלם- שר הסייבר

משרד הבריאות

וכנסת ישראל

לאחר פרוץ מגפת הקורונה בישראל לאורך שנת 2020 נוצר מצב של חשש ממשי לבריאות האזרחים ואי עמידה בהנחיות הבריאותיות שהתגבשו לשם התגברות על המגיפה.

לשם כך, הוחלט לבצע פגיעה חריפה בפרטיות האזרחים באמצעות ממסד מדיני טכנולוגי- איקון שב"כ-

חוק חדש מסמיך את השב"כ לבצע מעקבים סלולריים כדי לסייע בבלימת הקורונה. זה שנים שאיכון סלולרי מתבצע על ידי המשטרה באישור של צו בית משפט בלבד. אלא ששגרת הקורונה טרפה את הקלפים, והשיטה השנויה במחלוקת, המעלה חשש לפגיעה קשה בפרטיות.

כיום, קיימות טכנולוגיות אזרחיות המאפשרות ליצור חלופות להסתייעות בשב״כ. שלא כמו אמצעי המעקב של השב"כ, טכנולוגיות כאלה מאפשרות זיהוי מהיר ומדויק יותר של מגעים, תוך שמירה טובה על פרטיות. מדינות שונות עושות שימוש בטכנולוגיות שכאלה. אין לנו ספק שעל המדינה להעמיד את מיטב המאמצים, ההון האנושי והיכולות על מנת להכשיר חלופה שכזו. העובדה שמדובר במשבר אזרחי, עומק הפגיעה בזכויות אדם, "מרחב הנשימה" שניתן כרגע בשל דעיכת ההתפרצות והצורך לבסס אמון עם האזרחים – מחייבים זאת. הבחירה בכל המדינות הדמוקרטיות עד כה היא ביישומונים (אפליקציות) ייעודיים לאיתור מגעים שהאזרחים מורידים אותם לטלפונים שלהם באופן וולונטרי, והיא הנכונה יותר.

 

על בסיס ניתוח החלופות וניסיונן של מדינות אחרות אנו ממליצים על החלופה שיש לאמץ בישראל:  שידרוג יישומון "המגן" והפיכתו למבוסס בלוטות'.

יישומון המגן

היישומון הושק על יד משרד הבריאות בסוף מרץ 2020 כיישומון ייעודי לאיתור מגעים, שפותח במערכת של קוד פתוח בליווי מומחי פרטיות ואבטחה. התקנתו היא וולונטרית והוא נשען על איסוף נתוני איכון סלולרי של המשתמש והשוואתם לנתוני המיקום של חולה קורונה מאומתים כפי שמעודכנים בשרתי משרד הבריאות. משתמשי היישומון מקבלים התראה על שהיה בקרב חולה מאומת ויכולים לבדוק את אמינות המידע עבורם ולדווח על כניסה לבידוד או על שגיאה בנתונים. נתוני האיכון נשמרים בזיכרון הפנימי של מכשיר הסלולר האישי ומועברים לשרת משרד הבריאות בהסכמת המשתמש במידה שאובחן כחולה בקורונה.

סביב היישומון לא הושק קמפיין ציבורי ובנוסף הוא סבל משגיאות רבות הנובעות הן מחוסר הדיוק באיכון סלולרי והן מטעויות אנוש בהזנת הנתונים בשרתי משרד הבריאות. אלה הובילו לאחוזי התקנה נמוכים וכן להסרת היישומון לאחר שהותקן. ב -19 למאי 2020 פרסם משרד הבריאות מכרז לשידרוג יישומון המגן.

הטכנולוגיה למעקב המגעים ביישומון תהיה מבוססת אותות BLE אשר אינם מצביעים על מיקומו או תנועותיו של המשתמש, נשמרים רק על מכשירו האישי ואינם נשמרים במקביל על ידי חברות הסלולר. בנוסף, היא תהיה מדוייקת יותר מאשר נתוני איכון סלולריים, ביחוד בממד הגובה (ולכן תאפשר קירוב טוב יותר גם מרחב עירוני צפוף, במבני קומות ובקניונים). בנוסף לשדרוגים אלו, חייבים לצאת בקמפיין ציבורי מקיף להטמעת חשיבות של שימוש באלטרנטיבה זאת בציבור.

אנו קוראים לכם, אזרחי ישראל ושוחרי דמוקרטיה לאבק על הפרטיות שלכם! יש אלטרנטיבה. יש שיטה טובה ונכונה יותר להיאבק בנגיף ובאיבחונו באוכלוסייה והיא כתובה לנגד עיניכם. עם תמיכה וחתימות על עצומה זאת מקווים אנו, כחלק מהאזרחים המודאגים שעצומה זו תגיע אל האחראיים ומשפיעי ההחלטות במדינה, ושתביא לשינוי המיוחל! 

שר הסייבר- דוד אמסלם

משרד הבריאות

וכנסת ישראל.

חתמו עכשיו!

 

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו