פרוייקט חדש להצלת נשים במצוקה- הכשרת מלוות
![אין תמונה](https://www.atzuma.co.il/assets/images/nophoto.png)
מספר חתימות
עד כה נאספו: 93 חתימות.
|
מי אנחנו
אנו תלמידות כיתה י"ב בבית הספר התיכון תלמה ילין בגבעתיים. חברנו יחד לחקור את נושא המניעה והטיפול באלימות בין בני זוג. שמו לנו למטרה למצוא דרכי התערבות נוספות להפחתת הסבל ולמניעת הרצח הבא של נשים בביתן.
רקע
ב- 2024 מדינת ישראל עדיין במצב של היעדר טיפול מספק באלימות מגדרית כלפי נשים.
בעיה זו אינה מטופלת בידי המדינה באופן מספק ונפגעות זכויות אדם של נשים רבות, בינהן הזכות לחיים וביטחון, וכן הזכות לשיוויון .
במדינת ישראל הזכות לשיוויון מגדרי נפגעת מכיוון שנשים נפגעות הרבה יותר מגברים במקרי אלימות, והמדינה לא דואגת לטפל בבעיה מתמשכת זו ובכך אין שיוויון בטחוני לנשים כמו לגברים.
עקרון שלטון החוק אינו מתממש באופן מלא בארצנו מכיוון שתופעת האלימות והרצח אינן חוקיות ובכל זאת אין הצלחה במיגור הבעיה.
93% ממקרי הרצח של נשים יהודיות מאז 2020 בוצעו על ידי בני זוג או קרובי משפחה!
כל יום שעובר ובו יש אישה שאיננה מקבלת ליו וטיפול, מסכן את חייה ועלולה להשפיע גם על חיי ילדיה(כשמדובר במשפחה)!
נושא
כיום, המדינה אכן מציעה עזרה בנושא האלימות נגד נשים ואלימות במשפחה לאנשים שמכירים בעצמם בתוך מעגל האלימות. אך בתוך תחום המענים הקיימים אין רצף טיפולי, ויש קושי לייצר "קורת גג" אחת שמחזיקה את כל המרכזים והמענים למניהם. אישה שרוצה לצאת מתוך מעגל אלימות - לרוב היא צריכה לעבור תהליך ארוך מול גופים שונים. הגשת תלונה במשטרה, ואז אולי תהיה שם עובדת סוציאלית, ואולי יחברו אותה למרכז למניעת אלימות במשפחה, שגם שם יש עובדת סוציאלית, ואולי תהיה עובדת סוציאלית לסדרי דין והמון גורמים, ובית משפט, ועורך דין וכולי וכולי. אחת הבעיות בין כל הגורמים הנ"ל היא שברוב הפעמים אין בינהם סנכרון, אין קשר, מה שגורם לקיטועים בתוך רצף התהליך של יציאת הנשים ממעגל האלימות וגורר את זמן תהליך היציאה לשנים.- לאור זאת אנו מציעות הקמת גוף מרכז שיכשיר עובדות לליווי רציף של נשים לכל אורך התהליך של היציאה ממעגל האלימות!
דרישותינו
אנו תלמידות תיכון תלמה ילין, גבעתיים, במסגרת מטלת הביצוע באזרחות התבקשנו למצוא פתרון לבעיה קיימת בחברה שלה היינו רוצים לחפש פתרון. בעיה שאותנו באופן אישי מטרידה מאוד. הבעיה היא אלימות ורצח נגד נשים בחברה היהודית בישראל. קיים הקושי של נשים מוכות לצאת ממערכת יחסים אלימה ללא סיוע מסודר.
מהמחקר והראיונות שביצענו עלה שלאישה לוקח כשמונה שנים לצאת לחופשי מסיטואציה של מערכת יחיסים אלימה, מהרגע שבו היא כבר פנתה לרשויות. חשבנו שיהיה נכון לכונן צוות של נשים שיוכשרו בתור מלוות בתהליך, אולי אפילו חלקן עברו אלימות משפחתית, זוגית בעצמן והצליחו לצמוח מכך. נשים אלה ילוו את האישה צעד-צעד במתן מידע, פנייה לרשויות ולגורמים מטפלים, בלהזכיר לה מה הזכויות שלה, בלחזק את בוחן המציאות שלה מול הגבר האלים, ולחזק את בוחן המציאות שלה לגבי מהי סביבה בטוחה עבורה, מה אפשרויות השיקום שלה, סיוע במציאת פרנסה, מסגרות טיפול עבורה ועבור ילדיה.
המלווה לא תחליף אנשי ונשות מקצוע אך תהיה בקיאה בהבנת מורכבות הסיטואציה, מה עליה לעשות ומה לא לעשות, מתן כלים לניתוח המצב (אולי בהנגשת שאלון בחינה עצמית, של "האם אני במערכת יחסים אלימה?") , הכרת כל הגורמים המטפלים וכיצד לפנות אליהם, מסגרות שבהן ניתן לקבל הגנה פיזית או משפטית וכו'.
המלווה כמו כן תחתור להעצמת האישה, ותדע גם להיות אקטיבית ויוזמת- כאשר האישה מפסיקה להיות בתקשורת, הותשה מהבירוקרטיה או שוב חוותה "נפילה" לדפוסים ישנים ועלולה להימצא במצב מסוכן, המלווה תוכל ליצור איתה קשר.
בכוונתנו להשיג כמה שיותר חתימות על עצומה זו כדי לקדם חשיבה מחוץ לקופסא ומנהיגות במאבק זה. ולאחר מכן לשלוח אותה למשרד הרווחה כדי לקדם את יוזמה זו בתקווה להתחיל צעדים להקמת פרוייקט פיילוט בנושא.
אז נשמח מאוד אם תבחנו את ההצעה שלנו ותסכימו לקדם אותה.
תודה רבה!
בברכה
יעל טפלר, שקד גזית, נועה קראולגן, הילה קפלן ודניאל מאיר.
תלמידות יב בתיכון תלמה ילין, גבעתיים
* בכל מקום בו נכתב אישה הסובלת מאלימות הכוונה גם לגבר הסובל מאלימות.
ציר הזמן של העצומה
- 13/06/2024
- העצומה השיגה 50 חתימות!
- 26/04/2024
- העצומה נפתחה