הצעת חוק פיצוי לנפגעי הברנוער
מספר חתימות
133 |
|
50,000 | |
למעלה מ-3 שנים חלפו מאז אותו ערב שבת ארור בו נרצחו ליז טרובישי וניר כץ ז"ל. שני בני אנוש נרצחו ועשרות נפצעו בידי מתנקש חסר צלם אנוש שלא נתפס עד עצם היום הזה. בשנים החולפות, נאלצו הפצועים להישען על תרומות אד-הוק לבעיותיהם כגון: מיטות, כסאות גלגלים, תמיכה נפשית וכיו"ב. את התרומות, המסתכמות בעשרות אלפי שקלים בודדים, גייסה עבורם האגודה לשמירת זכויות הפרט למען הלהט"ב ללא כל סיוע מהמדינה.
בחלוף שנים אלו, הגענו ליום בו אנו מבקשים ממדינת ישראל לקחת אחריות על הפצועים ולהכיר בפציעתם ע"י הרשויות השונות. לכן יזמנו וניסחנו את הצעת חוק הסיוע לנפגעי הירי בבר נוער תשע"ג-2013, וניסינו לגייס לו תומכים רבים מקרב חברי הכנסת. במסגרת זו, החליטה חברת הכנסת יעל גרמן להגיש היום את הצעת החוק על פיה יתאפשר מתן סיוע למשפחות הנרצחים ולמי שנפגע תוך כדי ועקב אירוע הירי.
אנו קוראים לכלל הציבור לחתום על העצומה שתקרא לחברי הכנסת לתמוך בהצעת החוק שבעצם חקיקתו, תהיה זו אמירה כי המדינה אחראית לכלל אזרחיה כפי שנהגה באסון ורסאי או במקרים של מחלות נדירות כגון נפגעי פוליו. המשותף לכל אלו הוא שההחלטה להעניק סיוע לנפגעים התקבלה למרות שאין אחריות משפטית מצידה של המדינה לאסון או למחלה ובמטרה להקל על השגת הסדר מהיר והוגן לנפגעים.
רקע:
הירי בבר נוער נחקק בזיכרון כאירוע חריג וטראומטי בשל זהות הקורבנות, הנסיבות הטראגיות של האירוע והמחיר הכבד שגבה. שבוע לאחר הרצח התקיימה עצרת המונים בכיכר רבין בה נאם נשיא המדינה שמעון פרס, שר החינוך גדעון סער ואישים בכירים נוספים. ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקר בבר נוער והבטיח לשפר את מצב הקהילה הגאה ולהביא מזור לנפגעים. גם בחלוף 3 שנים מיום האירוע העין הציבורית ממשיכה לעקוב אחר החקירה המשטרתית והנושא מוזכר חדשות לבקרים בהזדמנויות תקשורתיות שונות.
ציר הזמן של העצומה
- 07/05/2013
- העצומה השיגה 100 חתימות!
- 05/03/2013
- העצומה נפתחה