מגדילים את המימון למכשירי שמיעה - נגישות למכשירי שמיעה היא נגישות להזדמנות!
מספר חתימות
עד כה נאספו: 1,969 חתימות.
|
חותמים על עצומה וקוראים לחברי ועדת סל הבריאות להפסיק את האפליה ולקבל החלטה אמיצה! איכות חיים לאורך שנים והענקת יכולת השתלבות מיטבית חשובים כמו הצלת חיים!
הגיע הזמן שועדת סל הבריאות תחליט להגדיל את מימון המדינה למכשירי שמיעה לגילאי 18-64!
זו השנה הרביעית שבדיוני ועדת סל הבריאות מכירים בחשיבות מימון מכשירי שמיעה וההשפעה שיש לכך על אנשים רבים המתמודדים עם ירידה בשמיעה.
ועדת סל הבריאות דירגה בדיוניה בחודש החולף את הבקשה שהגישה עמותת בקול להגדלת המימון למכשירי שמיעה לגילאי 18-64 בדירוג גבוה A8/A9.
כך גם היה בשנים קודמות אך לצערנו הרב עד כה לא הוגדל המימון בסל הבריאות.
אנו החתומים על העצומה קוראים לחברי ועדת הסל לקבל את ההחלטה אשר תשפיע על חייהם של אנשים כבדי שמיעה בגילאי העבודה כך שיוכלו לתרום לכלכלה ולחברה באופן מיטבי, שוויוני ומכבד!
מה קורה נכון להיום?
החל משנת 2011 אישרה ועדת סל הבריאות הגדלת המימון למכשירי שמיעה לגילאי 65 ומעלה. החלטה זו של ועדת הסל שיקפה את החשיבות שיש בתהליך שיקום השמיעה באמצעות מכשירי שמיעה, המשפיעה על יכולתו של האדם להשתלב בתחומי החיים השונים ולתקשר עם הסביבה. אחד מהישגיו המשמעותיים של ארגון בקול הוא הגדלת ההחזר לגובה של 3,357 ש"ח לכל אוזן אחת לשלוש שנים. לעומתם, ילדים עד גיל 18 מקבלים החזר עד 6,000 ש"ח אחת לארבע שנים.
אך מה קורה עם אוכלוסיית האנשים כבדי השמיעה בגילאי 18-64? במילה אחת – אפליה!
נכון להיום אוכלוסיית גילאים אלו זכאית להחזר בגובה של 984 ש"ח בלבד!! לכל אוזן אחת לשנה - לכל הדעות סכום מזערי שאינו הולם את הצורך. מאחר שעלות ממוצעת של מכשיר שמיעה נעה בין 6,000 ש"ח ועד 21,000 ש"ח ויותר (תלוי במאפייני המכשיר ומורכבותו), ההחזר הנמוך, כאמור, שניתן מביא לכך שרבים נמנעים לקבל שיקום שמיעתי.
השיפורים באיכות חייהם שמביאים עמם מכשירי שמיעה מקבלים משנה תוקף לאור העובדה שמדובר בקבוצת גיל הנמצאת בשלב הקמת משפחה, גידול ילדים וחינוכם, ובחלק הארי של שנות תעסוקה ופיתוח מקצועי. המצב היום ללא ספק מפלה את אוכלוסיית כבדי השמיעה.
הגיע הזמן לשנות זאת!
ציר הזמן של העצומה
- 02/12/2015
- העצומה השיגה 1,000 חתימות!
- 01/12/2015
- העצומה השיגה 500 חתימות!
- 30/11/2015
- העצומה נפתחה