עצומה נגד גיוס חרדים הלומדים תורה

אין תמונה

אנו מבקשים להביע התנגדותנו הנחרצת לגיוס חרדים אשר לומדים תורה לצה"ל.

לימוד התורה הוא עמוד השדרה של הקיום היהודי, והפחתת מספר הלומדים תפגע אנושות בקיום זה.

הצגת הסוגייה כשוויון בנטל בלבד מתעלמת מהחשיבות והמשמעות של לימוד התורה לקיום העם היהודי.

גיוס חרדים הלומדים תורה לצבא הינו סוגיה מורכבת ורגישה, ויש לה השלכות רבות על הקהילה החרדית והחברה הישראלית בכלל.

מדוע חשוב לא לגייס חרדים לומדים:

1. הגנה רוחנית על העם היהודי: ראשי הישיבות וגדולי התורה מדגישים כי לימוד התורה הוא המגן האמיתי על עם ישראל. הרב דב לנדו, מנהיג הציבור הליטאי, ציין כי "הישיבות הקדושות והכוללים הם זכות הקיום שלנו כאן בארץ, וזה מה שמגן על כל היהודים בארץ ישראל מכל צריהם".

2. שמירה על אורח חיים דתי: גיוס חרדים לצבא מהווה איום על יכולתם לשמור על אורח חיים דתי. ההשתלבות במסגרת צבאית חילונית עלולה לפגוע ביכולת של החרדים להמשיך ולשמור על עקרונות הדת והמסורת כפי שנדרשים מהם. חששות אלו באים לידי ביטוי בכך שהשירות הצבאי עלול להיות ניסיון להפוך את החרדים לחילונים "הכוונה לגיוס חרדים לצבא היא בעצם ניסיון של החילונים להחזיר חרדים בשאלה".

3. חלוקת הנטל: חשוב לציין כי לומדי התורה אינם נמנעים מנטל השירות מטעמי נוחות או פטור סתמי. הם רואים עצמם כנושאים בנטל מסוג שונה – רוחני ולא פיזי.

אנו קוראים למקבלי ההחלטות לכבד את המסורת היהודית ולשמור על זכותם של לומדי התורה להמשיך בלימודיהם ללא הפרעה. פגיעה בהם תפגע בכלל עם ישראל, הן מבחינה רוחנית והן מבחינה מעשית.

התורה והלימוד שלה הם הבסיס לקיום העם היהודי ומסורתו בת אלפי השנים

חתמו עכשיו ועזרו לנו לשמר את לימוד התורה והערכים היהודיים!

עצומה חמה

14/07/2024
העצומה השיגה 5,000 חתימות!
23/06/2024
העצומה השיגה 2,500 חתימות!
20/06/2024
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
20/06/2024