גידול העגבניות שרי

גידול העגבניות שרי

מספר חתימות

2
 
50  
פורסם בתאריך: 12/12/2020
 

לפני שמתחילים חשוב שתדעו שהעגבניות שרי הוא מיזם ישראלי! שפיתחו פרופ' נחום קידר ופרופ' חיים רבינוביץ' מהפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית ברחובות.

אז הכל התחיל כך...

בתחילת שנות ה-70 בקליפורניה, חוקרים בנושא עגבניות גילו ופרסמו זן של עגבנייה שאינה מבשילה. העגבנייה הייתה נשארת ירוקה ולא בשלה. בישראל, שני חוקרים מהאוניברסיטה העברית, פרופ' חיים רבינוביץ' ונחום קידר, העלו רעיון. הם ידעו שהעגבנייה שאינה מבשילה מכילה את המפתח לעגבניות רגילות, שמתרכבות לאט יותר. הם עשו ניסויים שונים עם העגבנייה הזו וב-5 לאוקטובר 1973 הם גידלו עגבנייה גדולה שמבשילה לאט, אך שומרת על טעמה הטוב והמתוק. אבל זו עדיין לא הייתה העגבניית שרי! ופה נכנסה לתמונה חברת הענק הבריטית - מרקס אנד ספנסר.  רשת מרקס אנד ספנסר מוכרת בגדים ואוכל יוקרתיים. כדי לתת מראה יוקרתי למחלקות המזון שלה, היו מפזרים עגבניות שרי בתור קישוט. באותו זמן עלה אצלם רעיון להפיץ את עגבניות השרי למאכל, בצורה מסחרית. לשם כך הם היו צריכים עגבניות שרי בעלות חיי מדף ארוכים. הם ידעו שלפרופסורים שעוסקים בחלקאות מישראל יש עגבניות עמידות רגילות, וביקשו מהם להפוך את עגבניות השרי לעמידות יותר. חיים רבינוביץ' ונחום קידר שילבו בין העגבניות העמידות הגדולות שלהם לעגבניות השרי הקיימות, והצליחו "להמציא" עגבניית שרי עמידה שניתן לשווק באופן מסחרי. וכך נולדה עגבניית השרי שאנחנו נהנים ממנה עד היום!

אז אתם שואלים למה העצומה?

אז אנחנו נסביר לכם, גידול העגבניות שרי הוא מיזם הכבש את העולם ומטרתה של העגבניית שרי הוא הצורך בזן של עגבנייה שיהיה עמיד יותר באקלים הישראלי, ויבשיל בקצב איטי יותר בניגוד לעגבניות הרגילות.      ואפילו אפשר להגיד שבזכות מיזם זה ישראל התחילה להתפרסם" וכולם רצו לנסות את המיזם "ששיגע את עולם".

מיזם העגבניות שרי תרם רבות לחברת מופת הישראלית שלנו! 

בזכות מיזם זה ועוד מיזמים רבים שמדינת ישראל פיתחו והמציאו התקרבנו לחברת מופת ישראלית.

הייתם רוצים לאכול עגבניות שרי שהן רק במרחק ממך של 2 מטר?

אז תמשיכו לגלול ולראות:

קודם כל, תנאים לזריעה מוצלחת:

  • 20-27 מעלות
  • ללא שמש ישירה על האדמה
  • עומק: 0.5-5 ס”מ
  • משך זמן הנביטה: 5-20 יום
  • אדמה לחה (לא רטובה מדי למניעת ריקבון)
  • מרווח שתילה: 40-50 ס”מ
  • מגש הנבטה / פרופגייטור או כל מיכל קטן עם מצע שיתאים להנבטה                                                                                                                                                 ועכשיו נעבור לגידול:
  1. השרו את זרעי העגבניה במים למשך 5-7 שעות.
  2. מלאו את מיכלי השתילה או מגשי ההנבטה באדמת שתילה עד למקסימום גובה והרטיבו אותה מעט עד שתהיה לחה.
  3. זירעו כ2-4 זרעים בכל מיכל או פתח במגש ההנבטה על מנת להגביר את אחוזי ההצלחה
  4. השקו בעדינות פעם ביום במים חמימים, זיכרו כי על האדמה להיות לחה מספיק אך לא רטובה מדי.
  5. זרעים צעירים ינבטו מהר יותר וזרעים ישנים עלולים לנבוט לאט יותר, תהליך הנביטה אמור לקחת בין 5 ימים לשלושה שבועות.
  6. הנבטים שלנו מוכנים לשתילה כאשר הוציאו לפחות 2 ענפים וגובהם יותר מ-10 ס”מ.
  7. חכו בסבלנות לטריותם של העגבניות שרי.
  8. תהנו מעגבניות שרי טריות וטעימות רק במרחק של 2 מטר.                                                                                                                                                                  לסיכום,העגבניית שרי הוא מיזם משמעותי למדינת ישראל המקדם אותנו לחברת מופת ישראלית וללא ספק גאווה ענקית למדינה!                                                                                                                                                                                                     נשמח אם תחתמו על העצומה, יאללה לכו לשתול עגבניות שרי.                                                                                                                                           

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו