דורשים טיפול טוב יותר בהפרעות אכילה ובתחלואה כפולה
מספר חתימות
397 |
|
1,000 | |
"אף אחד לא רוצה לקחת עליי אחריות. מסגרות להפרעות אכילה אומרות לי שהן לא יודעות לטפל בפוסט טראומה. מסגרות לטיפול בפוסט טראומה טוענות שהן לא מוכנות לקחת אחריות בגלל הפרעות האכילה" (א', בת 28, סובלת מאנורקסיה ופוסט טראומה)
"אחד הקשיים שאני חווה עם הפרעות האכילה הוא לתת אמון, לשים בצד את השקרים ואת המניפולציות. לקח לי הרבה זמן לפתוח את הלב ולהפתח, לתת אמון במטפלים. כשהחליטו להעיף אותי מהטיפול נפגעתי מאוד כי באמת התאמצתי והתקדמתי. הטיפול היה אמור להיות הבסיס הבטוח שלי. מרגישה שעכשיו יהיה לי קשה יותר לסמוך ולתת אימון" (ד', בת 31, סובלת מבולימיה ופוסט טראומה)
"החברות שלי מתות בינתיים בגלל העדר מענה טיפולי, חוששת להצטרף אליהן, למרות שלפעמים זה מרגיש כמו הפתרון היחיד" (ח', בת 43, סובלת מאנורקסיה, חרדה ודיכאון).
"הם לא מבינים שהפרעת האכילה היא רק סימפטום. הזנה היא לא הפתרון היחיד, צריך לטפל בשורש הבעיה ולכן נדרשות מסגרות ייעודיות שיודעות לטפל בהפרעות אכילה ובפוסט טראומה" (ק', בת 35, סובלת מאנורקסיה ופוסט טראומה).
"אני צריכה לנסוע שעה וחצי לכל כיוון כדי להגיע לטיפול. קשה לי מאוד לעמוד בזה במצבי" (ל', בת 25, סובלת מאנורקסיה ומחרדה)
"חיכיתי חצי שנה לטיפול. רשימת המתנה ארוכה מאוד לאינטק ואחר כך לטיפול עצמו. בזמן הזה המצב התדרדר מאוד" (נ', בת 39, סובלת מאנורקסיה)
הציטוטים האלה מבטאים על קצה המזלג תמונת מצב עגומה של העדר מענה טיפולי הולם להפרעות אכילה, בפרט כשמדובר בתחלואה כפולה- כלומר, שילוב בין הפרעת אכילה להפרעה נוספת (חרדה, דיכאון, פוסט טראומה, פגיעה עצמית/אובדנות, הפרעת אישיות, סכיזופרניה וכו').
רבים מהמתמודדים עם הפרעות אכילה, מתמודדים במקביל עם פוסט טראומה (למשל בגלל תקיפה מינית), חרדה (שמתבטאת בהתקפי חרדה, חרדה מאוכל, הימנעויות), דיכאון (שמחמיר על רקע חוסרים תזונתיים ויכול להתבטא גם בפגיעה עצמית ובאובדנות), הפרעות אישיות וכו'.
הפרעת אכילה היא הרבה מעבר לדימוי גוף. הרבה מעבר לרצון להיראות טוב, הרבה מעבר לחוק הדוגמניות או הפוטושופ.
הפרעת אכילה היא הרבה יותר עמוקה. הרבה פעמים היא מהווה כלי להתמודדות עם כאב עמוק יותר, דרך לבטא רגשות, בסיס להישען עליו או מקום לברוח אליו.
שיעורי התמותה מהפרעות אכילה הם גבוהים - הן בגלל בעיות פיזיות שנגרמות והן בגלל דיכאון והתאבדויות. כדי לא להוסיף עוד שמות לסטטיסטיקה הזו, אנו דורשים מהממשלה וממשרד הבריאות לשפר את המענה הטיפולי:
1. הקמת מסגרות טיפול ייעודיות להפרעות אכילה שכוללות התייחסות לתחלואה כפולה
2. הגדלת מצבת המטפלים במסגרות הנוכחיות על מנת לקצר את זמני ההמתנה
3. הכשרת מטפלים במסגרות הנוכחיות להתמודדות עם פוסט טראומה, לרבות פוסט טראומה מורכבת
4. גיבוש נוהל ברור להפסקת טיפול, הכולל הנחיה להעביר את המטופל/ת מרצון למסגרת שתתאים יותר
5. הרחבת הפריסה הגיאוגרפית של המענים הטיפוליים
אנו מאמינים שאלה דברים בסיסיים שחייבים להעשות בדחיפות על מנת למנוע את הקורבנות הבאים.
ציר הזמן של העצומה
- 28/04/2019
- העצומה השיגה 100 חתימות!
- 27/04/2019
- העצומה השיגה 50 חתימות!
- 26/04/2019
- העצומה נפתחה