גם זוגות חד מיניים זכאים להקמת משפחה!

גם זוגות חד מיניים זכאים להקמת משפחה!

מספר חתימות

104
 
525  

אם אתם מסכימים עם המטרה הזו ומשוכנעים שהמצב הנוכחי צריך להשתנות, נא לחתום על עצומה זו כדי להוביל לשינוי!

רוצה להקים משפחה עם אישך? לא בשבילך.

די בטוח לומר שהרוב המוחלט באוכלוסיה הישראלית מעוניינים להקים משפחה בעתיד הקרוב או הרחוק, ומרחיבים את התא המשפחתי. החיים נקטעים כאשר האדם שייך לקהילה הגאה ואין ברשותו את האמצעים הביולוגיים להביא את הילד לעולם ללא עזרה חיצונית.  בפני אדם כזה פרושים שתי אופציות: אימוץ ילד או קיום הליך פונדקאות בארץ או בחו"ל.

חוק האימוץ – בושה לדמוקרטיה?

אם נכליל, חברי הקהילה הגאה מקיימים את חובותיהם כאזרחים מן השורה, הם משרתים בצבא, חלקם אף ממשיכים לשירות קבע, משלמים מיסים ומצביעים בבחירות. על פני השטח אין סיבה ברורה ובולטת לעין לניסוח המפלה של סעיף 3 בחוק האימוץ: "אין אימוץ אלא על ידי איש ואשתו יחד; ואולם רשאי בית משפט ליתן צו אימוץ למאמץ יחיד".

ללא ספק, כוונת משורר הסעיף הזה בחוק האימוץ, היא שזוג המורכב מגבר ומאישה בלבד, אשר מסיבות כלשהן לא מסוגלים להביא ילד לעולם (אי-פוריות וכו'), יוכלו לאמץ ילד במדינת ישראל. זוהי אפליה מהדרגה הראשונה כלפיי הקהילה הלהט"בית, שאינה מתאימה לאופי הדמוקרטי ורווי הזכויות של מדינת ישראל עוד מימי הכרזת העצמאות: "מדינת ישראל תעניק שיוויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה, ללא הבדל דת גזע ומין". המדינה מסתכלת על זוגות חד מיניים כזוגות מסוג ב', אטומה מבחינת רגש והיגיון, מפרה את חוק יסוד כבוד האדם, חירותו ועקרון השוויון ומוכנה להשקיע משאבים עצומים בהליכים משפטיים על מנת להתנכל ולהתעלל בחיי הקהילה הלהט"בית.

תכלס, מה הנתונים אומרים?

האדם הממוצע ינסה להצדיק את האפליה הזו בזריקת אמירות חסרות בסיס כמו: "הילד רק יסבול אצל זוג חד מיני", "הם לא בריאים נפשית ולא כשרים לגדל ילד לאדם בריא גופנית ונפשית". הטענות האלו מקורן בלהט"בופוביה ששוררת במדינת ישראל ותו לא. ע"פ מחקר שפורסם באתר של האגודה האמריקנית לפסיכולוגיה שבחן את כשירות המשפחות החד מיניות לגידול וטיפוח ילד, נמצא כי כלל לא קיים הבדל (לא לחיוב ולא לשלילה) בין משפחות חד מיניות למשפחות הטרוסקסואליות, והממצאים תמכו באימוץ ילדים בקרב משפחות חד מיניות.

קול בני הנוער והמצב כיום

5 מתוך 61 נשאלים (בני נוער ממרכז הארץ) שענו על סקר שקיימנו כחלק ממטלת הביצוע באזרחות ענו כי לדעתם, עדיף להשאיר ילד במערכת האומנה המדכאת וחסרת היציבות מאשר לשלוח אותו לאימוץ ע"י זוג חד מיני, שכפי שכבר צוין, כשיר לא פחות מזוג הטרוסקסואלי לגדל אותו. לדעתנו זו מציאות עצובה שצריכה להשתנות, שכן על מנת לשנות את חוק האימוץ, יש להבטיח שהדור החדש יהיה תומך לגמרי באימוץ ע"י זוג חד מיני. אמנם 5 בני נוער מתוך 61 שאינם תומכים באימוץ ילד ע"י זוג חד מיני לא נשמע כמו יחס רע בכלל, אך חשוב לזכור שבני נוער יחסית פתוחים לרעיונות חדשים לעומת מבוגרים. אין להשליך ממדגם זה על דעת שאר בני הנוער בכל הארץ, ובטח שלא על קבוצות גיל אחרות באוכלוסיה

ע"פ משרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים, בכל רגע נתון קיימים במדינת ישראל 300,000 ילדים המוגדרים ילדים בסיכון (ילדים שחווים בחייהם הזנחה, התעללות, ניצול ואלימות), אצל מרבית הילדים הללו (כ-80% מהם), ההורים אינם כשירים או מסוגלים לספק לילדים מסגרת משפחתית ראויה והולמת. מצב זה יכול להשתנות, עם יתאפשר אימוץ על ידי זוגות חד מיניים שיוכלו להעניק חום, אהבה וחיים חדשים לאותם ילדים. יחשוב לציין ש-17 מתוך 61 בני הנוער שענו על הסקר האנונימי (כמעט רבע), הזדהו כמשויכים לקהילה הגאה, מה שמבהיר שהניסוח הנוכחי של חוק האימוץ ובעייתיות האימוץ במדינת ישראל ע"י זוג חד מיני אלו לא בעיות של חלק קטן בכלל מן האוכלוסיה שנראה שהמדינה לא מכירה בהם, ושיש לעבוד על פיתרון רחב היקף לגביו.

המלצות                                                                                                                 

אנו סבורים שהקיר שזוג חד מיני נתקל בו בעת הניסיון להרחבת התא המשפחתי אינו מוצדק כלל, וגורם לקהילה הגאה להרגיש תחושת תסכול, זרות וניכור כלפיי המדינה, יש לשנות את ניסוח חוק האימוץ על מנת להדגיש וליישם את ערכי השיוויון במדינת ישראל ולהקל את העול הכלכלי שנופל על זוגות חד מיניים על מנת לאפשר את קיום הבירוקרטיה הכרוכה בתהליך האימוץ הארוך והמייגע, שלא תמיד מסתיים לטובת הזוג.

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

19/05/2020
העצומה השיגה 100 חתימות!
17/05/2020
העצומה השיגה 50 חתימות!
14/05/2020
העצומה נפתחה