הקמת וועדה מפקחת על קצא א
מספר חתימות
10 |
|
69,420 | |
אזרחי ישראל,
כידוע, נחתם הסכם בין MedRed לבין קצא א (קו צינור אשקלון אילת) התקף כעשור, ובו הגדלה משמעותית של נפח תעבורת הנפט. מערכת הצינורות עוברת בסמוך למגורי אדם כמו כן בים ובסביבות אקולוגיות פורות. הגדלת הנפח תוביל לעלייה דרסטית בסיכוי לתקלות ושפכים.
פגיעה אווירית עלולה להביא להשפעות התפתחויות, כגון משקל לידה נמוך ויילודים קטנים לגיל ההריון, החלות נשימתיות, מחלות לב, סוכרת סוג 2, סרטן ותמותה מוגברת. זיהום ימי ובפרט חשיפת העור לנפט, גורמת לגירוי, פריחה ושלפוחיות, אובדן זכרון, סחרחורות, כאבי ראש, בחילות והקאות, כאבים בחזה, שיעול, צריבה בעיניים ובלבול. במקרה כזה יש להניח כי משרד הבריאות יאסור כל קשר לגוף המים עם עור בני האדם ודיג - דבר הפוגע בתעסוקה וכלכול הענף. בדליפה תת קרקעית או על האדמה מן הסתם קיימת פגיעה אנושה בענף החקלאות (פרט לתופעות הבריאותיות הנרחבות שצוינו לעיל בכל הקשור בנשימה ומגע עם נפט) וקיימת פגיעה בציבור הצורך מוצרים מן הצומח ובחלקאיים ששטחם נפגע ואינם יכולים להשתכר ממנו. בין היתר תתרחש פגיעה חמורה במערכת האקולוגית ופגיעה עקיפה אך חמורה לא פחות בבני האדם.
אומנם הקמתה ותחזוקתה של הוועדה הינן פעולות שעולות כסף לקופת המדינה, אך חשוב לזכור כי מדובר בסכום מזערי כאשר משווים אותו לכסף שיעלה לטפל רפואית באוכלוסיות הגרות באזורי הצינור, לשקם את השטחים שנפגעו או את הסביבה האקולוגית. רק הפגיעה בענף החקלאות והדייג יעלו יותר מהקמת הוועדה. כלומר, הקמת ועדה - חיוני.
לפני חתימת ההסכם (בפעילות בסדר הגודל שהוחל עד כה) נמצא כי בעשור האחרון תועדו לכל הפחות עשרה אירועי דליפה מקווי הנפט והדלק של קצא א.
נוסף על כך, קיים חיסיון בכל הקשור לתעבורה בצנרת של קצא א, לרבות השקעות בו. כלומר, אין לדעת בכמה תגדל התעבורה בעקבות ההסכם.
תארו לכם מה יקרה בהכפלה של הנפח הנוכחי. תדמיינו מה יקרה בשילוש.
עזרו לנו להגן על עצמנו, על ילדינו, על המשק הכלכלי והסביבה האקולוגית - למען עתיד טוב, בריא ובטוח.