יצחק הרצוג תחזיר את אליזבת הביתה Bring back home Elizabeth
מספר חתימות
345 |
|
1,000 | |
תחזירו את אליזבת בנגרה הביתה.
היא מחכה כבר כשנתיים במומבאיי, הודו, כדי להתאחד עם שניים מבניה, שכבר עשו עלייה והיכו שורשים בישראל. אחותה מתגוררת יחד עם משפחתה למעלה מ-50 שנה בלוד, בנה השתתף פעמיים בתחרות המכביה בארץ, אבל כל זה לא הספיק לסוכנות היהודית שהחליטה כי אליזבת בנגרה, ממשפחת טלקר, יהודיה מקהילת בני ישראל, בת 70, שהתחתנה בנישואים אזרחיים לבעלה ההינדי (שנפטר מצער השנה) לקבוע כי בנגרה "שייכת לדת אחרת". בעקבות כך, רשות האוכלוסין דחתה את בקשתה לעלות לארץ.
סיפורה של הקהילה היהודית בהודו בנה(י) ישראל, הוא אחד הסיפורים העתיקים של יהדות התפוצות – בין השאר בית הקברות בקונאקן שבמדינת מאהרשטרה הוא העתיק ביותר בעולם. סיפור הקהילה מתחיל בט"ו בשבט, לפני למעלה מ-2000 שנה. רוב הקהילה עלה בשנות ה-50-60-70 ותקע יתד ברחבי הארץ, וכעת חיים במדינה דור שני-שלישי ואף רביעי של הקהילה.
אליזבת בנגרה היא צאצאית לאותה קהילה, אך מדינת ישראל טוענת שהיא אינה זכאית לעלות במסגרת חוק השבות. יהדותה של בנגרה הוטלה בספק, ומשפחתה טוענת כי כל זאת רק כי היא נישאה לגבר הינדי – בנישואים אזרחיים! היא מעולם לא שינתה את דתה. השנה נפטר בעלה מצער לאחר שמדינת ישראל סירבה לבקשת העלייה שלה.
מדוע האפליה והגזענות כל כך שקופים כשזה נוגע ליהדות הודו, בעוד עולים ממקומות אחרים, ספק אם הם מכירים את היהדות יותר ממנה, ממשיכים לעלות? גברת בנגרה חיה ונושמת ומרגישה יהודיה ולמרות שסיפקה את כל המסמכים הנדרשם, כולל מכתב מרב בית כנסת במומבאיי שהכיר בה כחברת קהילה, בסוכנות היהודית מטילים ספק ביהדותה.
גברת בנגרה נחקרה יתר על המידה על ידי הסוכנות היהודית. כאילו שום דבר לא השתנה, 69 שנים לאחר המחאה הראשונה של יהודי הודו נראה שההיסטוריה חוזרת על עצמה.
מדוע הסוכנות היהודית עושה איפה ואיפה?
מדוע הסוכנות היהודית מערימה קשיים על מבקשי העלייה מהודו?
מדוע נסגר סניף הסוכנות היהודית במומבאיי, הודו?
אנו, בני ובנות קהילת בני ישראל, שמתגוררים ברחבי הארץ, דורשים לעלות את גברת אליזבת בנגרה בקרוב!
אנו לא רוצים תשובות. אנו רוצים תעודת עולה!
ציר הזמן של העצומה
- 26/12/2020
- העצומה השיגה 100 חתימות!
- 23/12/2020
- העצומה השיגה 50 חתימות!
- 20/12/2020
- העצומה נפתחה