מחאה על ביטול חשיפה בינלאומית והתנהלות מינהל התרבות בנושא

אין תמונה

מספר חתימות

עד כה נאספו: 439 חתימות.

הארגון למען תיאטרון עכשווי:

 

שלום רב,

אנו החתומים למטה מבקשים להביע את מחאתנו על ביטול החשיפה הבינלאומית לתיאטרון בישראל ועל התנהלות מינהל התרבות בנושא.

 

בשנים האחרונות החשיפה בינלאומית הינה עבור התיאטרון הישראלי אירוע משמעותי שחורג הרבה מעבר לייצוא של עבודות לחו"ל.  היא משמשת מקום מפגש לקהילות אמנותיות מהארץ ומהעולם, מקום לדיון והחלפת ידע, ולכן היא פועלת ומשפיעה באופן ישיר על התרבות הישראלית.  תפקידה הוא להתחבר לסצנה העולמית בכדי להציג את עושר העשייה בישראל ובו בזמן להזרים אנרגיה אמנותית חדשה ולקדם את תחום התיאטרון בארץ.

בשנה האחרונה יישרה החשיפה הבינלאומית קו עם התפתחות התיאטרון בארץ והפריחה של הפרינג' והתיאטרון העכשווי בשלושת העשורים האחרונים. היא נתנה פתח ליצירה חדשה ומאתגרת ולגופים עצמאיים ופורצי דרך אשר שנים רבות נדחקו לשוליים. אנו מזהים בחשיפה של 2013 צעד חשוב והכרחי בהתפתחות התיאטרון העכשווי בישראל וזריקת עידוד לכול העוסקים בתחום. לראייה הכמות הגדולה של אנשי מקצוע בינלאומיים שהגיעו לפסטיבל לאור התוכנית האמנותית שהוצעה להם, התגובות החיוביות הרבות של האורחים שבירכו על השינוי וההזמנות הרבות למופעים בחו"ל. 

אנו רואים בהתנגדות החריפה מטעם נציגי התיאטרון הרפרטוארי בבחינת נורת אזהרה לניתוק המוחלט שהולך ומעמיק בין התיאטראות הגדולים לבין העשייה העכשווית המתרחשת מסביבם. היינו מצפים ממנהלי התיאטרון הרפרטוארי שיאמצו לליבם יוצרים צעירים ומבטיחים כגון אלו שהציגו בחשיפה, שיחפשו ללא לאות אחר הקול הבא בתיאטרון. לצערנו התגובה הייתה השתלחות בתיאטרון הפרינג' שמדגימה חשיבה מונופולית אשר איננה מעוניינת בצמיחה של כוחות חדשים. לתפיסתנו תפקידו של מינהל התרבות הינו לשמש כרגולטור המאזן את ההשתלטות והשליטה הבלעדית של בעלי אינטרסים וקבוצות כוח אלו בכדי לאפשר את התרחבות תחום התיאטרון  ואת קידומו.

הבחירה להציג השנה אך ורק את ישרא-דרמה הינו צעד מעורר זעם אשר מפנה גב לעשייה עכשווית של התיאטרון בארץ. בחינה לעומק של התנהלות ישרא-דרמה בכל שנות פעילותה מגלה מגמה ברורה וחד משמעית. מעצם ניהולה על ידי פורום מנהלי התאטראות הרפרטוארים ובשבילם,  זוהי במה אקסקלוסיבית לתיאטראות אלו, במה  אשר מדירה לאורך שנים יצירה בפרינג', אשר אינה מקדמת צורות חדשות של מחזה וכתיבה. אם קידום מחזאות חדשה הינה המטרה כיצד ניתן להסביר את ההיעדרות הכמעט מוחלטת של מוסדות ואמני פרינג' אשר מציעים גישה אחרת למחזה הקלאסי? או שמא יש רק סוג אחד של תיאטרון בארץ? סוג אחד של מחזאות? האם חנוך לוין היה מתקבל לישרא-דרמה לו היה פועל כיום?

שנים רבות מידי היה נהוג לפטור בזלזול את העשייה של תיאטרון הפרינג' והיוצרים העצמאיים. לא עוד.

אנו מבקשים ממינהל התרבות שיבחן מחדש את ביטול החשיפה הבינלאומית ויציע פתרון הולם אשר חושף את העשייה בארץ על עושרה הרב והמגוון מתוך מחויבות לעתיד התיאטרון בארץ .

בכבוד רב,

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

03/04/2014
העצומה השיגה 100 חתימות!
03/04/2014
העצומה נפתחה