קיצור לימודי הרפואה בארץ
מספר חתימות
103 |
|
100 | |
אנו תלמידי תיכון תלמה ילין בגבעתיים, במסגרת מטלת הביצוע באזרחות עסקנו בבעיה האזרחית: פערים בשירותי הבריאות בין המרכז לפריפריה.
מהמחקר שלנו עלה כי קיימים פערים רבים בשירותי הבריאות בין הפריפריה למרכז. פערים אלו הם הפרה בוטה של הזכות לשוויון, הבעיה הזו נוגעת לתחומים רבים ותורמת לאפליה כללית ומובנית בין הפריפריה למרכז והיא באה לידי ביטוי בנושאים כמו תוחלת חיים ממוצעת, תמותת תינוקות בלידות וכו׳.
אחד מהגורמים הבולטים לפער הוא המחסור החמור באנשי רפואה בארץ והעדפתם של אנשי הרפואה הקיימים לעבוד במרכז.
לכן, בעקבות הצעתה של פרופסור שפרה שוורץ חשבנו כי ניתן לצמצם את הבעיה על ידי צמצום התוכניות הבינלאומיות לרפואה בארץ, או לחלופין לפעול למען שינוי תוכנית הלימודים בארץ ממסלול שש-שנתי למסלול ארבע ותלת שנתי.
הצרכים של ישראל כיום הם כפולים: מצד אחד, הכשרה מהירה של רופאים, על רקע מחסור באלפי רופאים בישראל; ומצד שני - העברת יותר רופאים ממסלולי הכשרה בחו"ל לישראל.
סטודנטים ישראלים פונים לרוב ללימודי רפואה בחו"ל בלית ברירה. ככל שיהיו יותר מסלולים ארבע שנתיים, סטודנטים יוכלו להוכיח מצוינות בתארים ראשונים ולהמשיך לעוד תואר ברפואה, וכך לדלג מעל משוכת תנאי הסף. הרציונל שמנחה את הרעיון שלנו ואת פתיחתן בשנים האחרונות של התוכניות התלת והארבע שנתיות הוא קידום הכשרת רופאים מהירה יחסית, לצד הצורך להכשיר בישראל רופאים שיצאו ללמוד בחו"ל, ובכך הגדלת מאגר הרופאים הזמינים בישראל והגדלת הצוותים הרפואיים בפריפריה.
ובכן, איך כל הנאמר משפיע על הפריפריה ועל המטרה הסופית שלנו?
אנו סבורים כי המעבר למתווה תלת שנתי וארבע שנתי יעודד ויגדיל את מספר הנרשמים ללימודי רפואה בארץ, וכתוצאה מכך את מספר הרופאים בארץ. להלן, המחסור של הרופאים בפריפריה עתיד להצטמצם ביחד וכאחד עם גדילה של הסטודנטים הנרשמים ללימודי רפואה לאור העובדה שתקנים במרכז לוודאי יתפסו במהרה והסטונדטים הנותרים הירצו לעסוק ברפואה יפנו לפריפריה.
החלטנו להקים עצומה זאת על מנת להראות את תמיכת הציבור בנושא.
ציר הזמן של העצומה
- 18/05/2021
- העצומה השיגה 100 חתימות!
- 16/05/2021
- העצומה השיגה 50 חתימות!
- 16/05/2021
- העצומה נפתחה