עצומה לתמיכה בפעילות תזמורת "פירקת אלנור" למוסיקה מזרחית קלסית

עצומה לתמיכה בפעילות תזמורת "פירקת אלנור" למוסיקה מזרחית קלסית

מספר חתימות

599
 
500  

לכבוד: שרת התרבות, הגברת מירי רגב     

עצומה לתמיכה בפעילות תזמורת "פירקת אלנור" למוסיקה מזרחית קלסית

"פירקת אלנור" [תזמורת "הלהבה"], היא תזמורת ישראלית למוסיקה מזרחית קלסית הנאמנה למסורת המוסיקלית המפוארת של המוסיקאים היהודים יוצאי מדינות ערב ושל "תזמורת קול ישראל בערבית" האגדית שחדלה לפעול ב-1993. נגני התזמורת מתמחים בנגינה המזרחית הקלסית ונאמנים לאיכות ולסטנדרטים האמנותיים הגבוהים ביותר. התזמורת הוקמה ב-2012 והיא מנוהלת ללא כל תקצוב ממשלתי, על ידי ד"ר יהודה קמרי, רופא, חוקר ומוסיקאי, הגב' חנה פתיה מנהלת מכון רננות למוסיקה יהודית, המוסיקאי אריאל כהן והמזרחן רוני ביאלר.

התזמורת היא מעין מיקרו קוסמוס של החברה הישראלית ופועלים בה מוסיקאים מכל קצוות הקשת החברתית, מהמרכז ומהפריפריה, היוצקים חיים ותוכן רעננים במוסיקה המזרחית הקלסית.

התזמורת עברה בהצלחה את המבחן האמנותי של המדור למוסיקה והגישה בקשה לתמיכה ממשרד התרבות. אולם, גם מימון ראשוני זה, לא יאפשר לקיים פעילות בהיקף ובסטנדרטים ראויים, דבר העלול להעמיד בסכנה את המשך קיומה של התזמורת.

יש לשנות את הקריטריונים לתמיכה בגופים כליים על מנת לאפשר תמיכה ראויה בתזמורת:

כיום, המפתח לתקצוב הרכב כלי נשען על ההגדרה של גודל תזמורת מערבית. לשם השוואה, המקדם לתקצוב תזמורת סימפונית הינו 1.0, של הרכב קאמרי 0.8 ושל  הרכב כלי "מזרחי" 0.1 (פי 8 פחות!).

הקריטריונים המוסיקליים ומספר הכלים המקובל בתזמורת מזרחית שונה מתזמורת מערבית. בתזמורות המזרחיות הקלסיות בארץ ובעולם, מספר הנגנים נמוך מזה של תזמורת סימפונית. תזמורת מזרחית קלסית דומה באופייה האמנותי לתזמורת קאמרית ולכן מפתח התקצוב לשתי התזמורות צריך להיות זהה.

"פירקת אלנור" מונה כ-20 נגנים שזה מעל הקריטריון של הרכב כלי (10) אבל פחות מהרכב קאמרי (28). בז'אנר המזרחי קלסי בארץ, "פירקת אלנור" נחשבת לתזמורת גדולה. על מנת להגיע לתנאי הסף של תזמורת קאמרית, יש צורך לגייס ולתקצב כ-10 נגנים נוספים, דבר שכמובן אינו מוצדק מבחינה אמנותית ואינו אפשרי ללא תמיכה ממשרד התרבות. בשל כך, התזמורות המזרחיות הנתמכות ע"י משרד התרבות נאלצות להוסיף כלי נגינה מערביים רק על מנת להגיע לתנאי הסף ובכך גורמות לטשטוש הייחודיות האמנותית של המוסיקה המזרחית קלסית.

בקונצרטים של "פירקת אלנור" השתתפו אמנים מהארץ ומהעולם וחלק ניכר מרפרטואר התזמורת מבוצע בעברית ובערבית ובשיתוף פעולה בין זמרים יהודים וערבים. 

”תזמורת "פירקת אלנור" הוכיחה כי המוזיקה המזרחית קלסית בישראל חיה ופועמת. מפעל השימור החשוב הזה צריך להימשך" (בן שלו, "הארץ", 1.10.14). "21 שנה לאחר סגירתה, קמה "תזמורת קול ישראל בערבית" לתחייה תחת השם "פירקת אלנור" ומקימיה מבקשים לשמר את המוסיקה המזרחית הקלסית" (אסף שלונסקי, "ישראל היום", 9.10.14).

לסיכום, אנו תומכים באימוץ קריטריונים חדשים על ידי שרת התרבות הגברת מירי רגב ולהשוואת המקדם לתקצוב התזמורת המזרחית קלסית "פירקת אלנור" לזה של תזמורת קאמרית. שינוי הקריטריונים יגדיל את התמיכה בה ויאפשר להביא את המוסיקה המזרחית הקלסית לקדמת הבמה התרבותית בישראל.לדף הפייסבוק של תזמורת פירקת אלנור למוסיקה מזרחית קלאסית - לחצו כאן

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

19/10/2015
העצומה השיגה 500 חתימות!
08/10/2015
העצומה השיגה 100 חתימות!
07/10/2015
העצומה השיגה 50 חתימות!
07/10/2015
העצומה נפתחה