גני ילדים בשכונת הנביאים

הנידון:טיפול דחוף בהכנת מבנה קבע לגני הילדים "הילה", "אור", "מרום", "יהל"- שכונת הנביאים לשנת הלימודים 2024-25

אנו, הורי הילדים המשובצים ללימודים בגני העירייה פונים אליך לעזרה דחופה במציאת פתרון למבנה תקין ומסודר לילדינו לשנת הלימודים הקרבה הנפתחת ב1.9.2024.מאז אכלוס מתחם E ושכונת הנביאים במהלך שנת 2020, נמסר לנו כהורים לילדים צעירים בגילאי גן כי יוקמו מבני קבע לגני הילדים בשכונה. בתחילה נמסר לנו כי בשל חוסר במבנים בשכונה יאלצו גני הילדים להתמקם בתוך שטח בית ספר תגלית לתקופה קצרה ומוגבלת שבה יאלצו הילדים להסתדר בתנאים שאינם אידיאליים תוך ניסיון להתאמת המקום שנבנה לצרכי ילדים גדולים בגילאי בית ספר, לצרכים הייחודיים של ילדי הגן.

בפועל ולצערנו, ההתאמות שבוצעו היו רחוקות משלמות וילדי הגנים סבלו מבעיות רבות כגון בעיית אבטחה חמורה (ישנו שער קרוב לגנים ללא שמירה לאורך כל חלקי היום), שירותים שאינם חלק מהמבנה, חוסר בחצר משחקים תקנית, מטבחון מחוץ לגן שמנע הזנה וסיכן ילדים אלרגיים ועוד.

עם זאת, הורי הגנים גילו סבלנות ואיפוק והמתינו בסבלנות לקיום הבטחות חוזרות ונשנות על הקמת מבנה הקבע שנטען על ידי נציגי העירייה שיהיה מוכן לכל המאוחר בחודש ינואר 2024.

לצערנו, הזמן חלף וההבטחות לא מומשו כך שגם בעת כניסתכם לתפקיד בחודש מרץ השנה הגנים היו רחוקים מלהיות מוכנים ונדרשה עבודה יסודית כדי להכינם במועד לשנת הלימודים שעתידה להתחיל בחודש ספטמבר. בפגישות שהתקיימו מעת לעת בין הנהגת ההורים לנציגי העירייה נמסר כי אשכול הגנים החדש בשכונה אכן יהיו מוכן בספטמבר והגנים יתמקמו שם מחדש.לתדהמתנו, בפגישה שהתקיימה ב3.7.24 בין נציגי הורי גן הילה, גן אור, בית ספר תגלית, רוניתה טביב מנכלית העירייה, שפרה סטרוסקי ראש מנהל החינוך בעירייה, יו"ר הנהגת ההורים, לי-אור סטביסקי מחזיקת תיק חינוך ממ"ד ואיתי ונה נמסר לנו כי אשכול הגנים לא יהיה מוכן בזמן ואם לא די בכך נמסר במעמד אותה פגישה על ידי מנכלית העירייה כי תנאי הילדים יורעו משמעותית כאשר התכנון הקיים של העירייה הוא לפצל את שטח הכיתות של גני הילה ואור במטרה לאכלס שני גנים נוספים (!!), גן "יהל" וגן "מרום".

מובן לכל בר דעת שגם במצב הנוכחי שבו ישנם כ-70 ילדים רכים בגילאי גן (כ-35 ילדים בגן הילה ומספר דומה בגן אור) במקום סגור ללא חצר תקנית, עם ממ"ד אחד בעת מלחמה וללא סידורי בטחון מתאימים המצב אינו תקין לקיום גן חובה וכעת העירייה מבשרת לנו כי מספר הילדים יוכפל (!!) כאשר הגנים "יהל" ומרום" יצורפו לכיתות אלה וכ140 ילדים וכ15 אנשי צוות יהיו במקום מצומצם עם מחיצת גבס, חשופים בטחונית, ללא מקום בטוח ותקין בשעת חירום בעת מלחמה פעילה וחצר לא תקנית אשר תפגע בהתפתחותם וזה עוד מבלי לדבר על הבעיות התפעוליות של הפעלת גן בסיטואציה זו והפגיעה שיחוו הילדים בחוויה ובתנאי הלימודים. קצרה היריעה מלפרט על מכלול הבעיות בפתרון המוצע על ידי העירייה והפתרון אינו מקובל עלינו בשום צורה ועניין.

אנו מבקשים את התערבותכם באופן בהול למציאת פתרון בנושא והשקעת כל המשאבים הדרושים כדי להכין את אשכול הגנים החדש כך שיהיה מוכן במועד לפתיחת שנת הלימודים הקרובה ב1.9.24.

חלק גדול מבין הורי הגן הצביעו לכם בבחירות והסתמכו על הבטחותיכם לשינוי חיובי בעיר ואנו מאמינים ביכולותיכם הגדולות לבצע שיפור אך לצערנו התשובות שאנו מקבלים כעת מהגורמים השונים בעירייה אינן נותנות מענה ראוי לעיר מתקדמת כמו ראש העין. לא הייתם רוצים שאחד מילדיכם ילמד בתנאים אלה, גם מבחינה חינוכית ובעת הזו גם מבחינה בטחונית, בעיקר כאשר שכונת הנביאים נמצאת סמוך כל כך לגדר מערכת רעועה שאינה מאובטחת בצורה שוטפת.

בתור עירייה ישנם פתרונות רבים שניתן ליישם כדי להבטיח את הכנת המבנים בזמן. בין היתר ניתן להציע לקבלן המבצע בונוס על סיום העבודה בזמן וקנס במידה שלא יעמוד בזמנים, עבודה בשעות הערב וכו', וישנן אפשרויות נוספות שאנו בטוחים שאנשי המקצוע הרבים והטובים בעירייה יכולים להציע לפתרון הנושא.

נבקש לתאם פגישה בהולה בין נציגי הורי הגן לנציגי העירייה כדי לדון בנושא ולקדם פתרונות.

אנחנו סומכים עליכם ומצפים לתשובות אחרות מאלו שניתנו לנו עד עתה, לטובת בטחון וחינוך ילדינו ולטובת עתיד העיר.

תודה מראש על ההבנה,ועד נציגי גני תגלית, הורי גן הילה, מרום, יהל, אור

15/07/2024