נישואים חד מיניים בארץ ישראל

אין תמונה

מספר חתימות

עד כה נאספו: 89 חתימות.

אנו, נועה גולדמן, נדב דריאל, הראל נווה, אורן קרנץ ועידן תבור, תלמידי כיתה י"ב מתיכון אזורי ברנר.

במסגרת מטלת הביצוע בשיעור אזרחות, החלטנו לחקור את נושא הנישואים החד מיניים בארץ ישראל, על מנת למצוא פתרון לפגיעה בזוגות החד מיניים, בעת מניעת נישואיהם בארץ.

על פי חוק בתי הדין הרבניים, זוג שאינו נישא חתונה יהודית כדת וכדין לא יוכר כזוג שנישא נישואים כשרים במדינת ישראל ולא יקבל הטבות של זוג נשוי כגון זכאות למשכנתא מטעם המדינה וביטוח חיים במקרה של פטירת אחד מבני הזוג. על פי הדת, נישואים חד מיניים אינם מותרים, ולכן נוצר מצב בו לזוגות חד מיניים אין אפשרות להינשא חתונה דתית ולהיות מוכרים כזוג נשוי במדינת ישראל.

נוסף על הפגיעה בהטבות של זוג נשוי מטעם המדינה, נפגעות גם זכויותיהן הטבעיות של הקהילה הלהטבית: הזכות לשיוויון, הזכות לחופש הדת והזכות לחופש מדת. על פי זכויות טבעיות אלו אשר כל אדם זכאי להם באשר הוא אדם, על המדינה לאפשר לזוגות חד מיניים להינשא בכל דרך ועל פי איזו דת שירצו, מבלי לכפות עליהם נישואים יהודיים בלבד ולהכיר בהם כזוג נשוי בדיוק כמו זוג שנישא ברבנות בחתונה יהודית כשרה.

חוק בתי הדין הרבניים פוגע בזוגות רבים במדינת ישראל ובקהילת הלהט"בים בפרט, ולכן היה לנו חשוב לחקור את הנושא לעומק ולהעלות את המודעות אליו. אנו חושבים שנישואים אזרחיים שיאפשרו לזוגות חד מיניים להינשא מבלי לפגוע בדת היהודית, באזרחי המדינה המאמינים, ברבנים, באמנותיהם ובחוקיהם צריכים להיות מוכרים על ידי המדינה כנישואים לכל דבר. ישנם זוגות רבים, חד מיניים וגם לא, שאינם רוצים או יכולים להינשא ברבנות ומלבד כך שאינם מוכרים כזוגות נשואים במדינה הם נאלצים להינשא בחול, לשלם על כך כסף רב ולעיתים קרובות להיות במעמד מרגש וחשוב זה ללא קרוביהם בשל עלויות הטיסה והשהות.

הפתרון אשר העלינו במהלך החקר, הינו הגשת מכתב עתירה לבג"ץ בטענה כי חוק בית הדין הרבני פוגע בזכויות הבסיסיות של הזוגות החד- מיניים, בכך שמניעת היכולת שלהם להינשא בארץ בגלל הנטיות המיניות שלהם יוצר אפליה-פסולה.

במיה והנכם מסכימים עם הצעת הפתרון שלנו, ורוצים לתמוך ולקדם אותה, נשמח אם תחתמו על עצומה זו, על מנת לאפשר נישואים אזרחיים לזוגות חד מיניים.

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

04/05/2019
העצומה השיגה 50 חתימות!
04/05/2019
העצומה נפתחה