ביטול חוק גיוס חובה

מספר חתימות
0 |
|
10,000 | |
גיוס חובה הוא חוק, המחייב את כל אזרחי המדינה הכשירים (גופנית ונפשית) להתגייס לשירות למען המדינה.חוק זה מכונה ''חוק שירות ביטחון התשמ''ו 1986''.
כאשר מנתחים את תקציב הביטחון לשנת 2015 ניתן לראות כי 55 אחוזים ממנו מופנים לכוח אדם, משמעות הדבר היא שרוב תקציבי הביטחון הולכים למשכורות של אנשי קבע, לעובדי משרד הביטחון ולחיילי החובה.
בשנת 2014 פורסמה הערכה לפיה רק 18% מהחיילים המשרתים בצבא הסדיר שייכים לכוח הלוחם
החוק עצמו פוגע באנשים שאינם רוצים להתגייס מסיבות אידיאולוגיות ובכך הזכות לחירות שלהם נפגעת.
נוסף לכך, כיוון שצה''ל צריך לדאוג לכל חייל לבגדים, לאוכל, לבריאות, לנסיעות וכו. ישנה הוצאה של כ4000 שקלים בחודש על כל חייל.
בעקבות מסמך רשמי שהגיע למערכת ''וואלה!'' בשנת 2011 ניתן להבין שאף באכ''א (אגף כח אדם) ''נרשמו עודפים במצבת כוח האדם בשיעור של 20% מעל לתקן.''
בעקבות חישוב שערך משרד האוצר ניתן להבין כי אומדן הפסד התוצר למשק כתוצאה משירות החובה הגורם להשתלבות מאוחרת בשוק העבודה מוערך בכ3.7% מהתוצר, כלומר כ51 מיליארדי שקלים בשנת 2015. כאן יצויין שסכום זה הינו סכום כמעט שווה לתקציב הביטחון עצמו.
אחת ההתפתחויות המשמעותיות ביותר בשנים האחרונות זמן השירות (לגברים) קוצר מ36 חודשים ל32 חודשים, זאת מכיוון שלצה''ל אין צורך בחיילים בתפקידים מסוימים וכדאי לשחרר אותם לשוק העבודה. בעקבות קיצור זה ישנה אפשרות לשלם משכורות גבוהות יותר לכוחות שבהם יש צורך ובכך מצליח למשוך יותר חיילים לשירות קבע.
התפתחות משמעותית שנייה הינה הקמת ''ועדת צבע העם'' בראשות ראש אכ''א, ייעודה של ועדה זו הינה למצוא פתרון למספר העודף של החיילים הצפוי החל משנת 2021.
מצד שני, החוק גם שומר על שיוויון אזרחי כי אם לא כולם היו מתגייסים השיוויון לא היה נשמר וכך גם הזכות לשיויון של אותם האנשים שיתגיסו תפגע.
בנוסף החוק גורם למימוש הזכות לחיים וביטחון מכיוון שצה''ל מגן על המדינה ובכך דואג שבטחון האזרחים לא יפגע.
המצב כיום הוא שיש חוק המחייב את אזרחי המדינה להתגייס לצה''ל.
ולכן אנו קוראים לביטולו של חוק זה.