רישום אינדקס גליקמי במזון - לחיים בריאים יותר
מספר חתימות
30 |
|
2,000 | |
פורסם בתאריך: 06/06/2011
במדינה בה יש חולי סוכרת רבים (400,000) ובעידן בו הסוכרת הפכה למגיפה כלל עולמית, חשוב לדעת שמחלת הסוכרת היא מחלה שניתנת למניעה ושניתן להימנע ממנה. לא כל דבר מתוק מסוכן לחולי סכרת. מאכלים שהאינדקס הגליקמי שלהם נמוך לא מסוכנים ומאכלים בעלי אינדקס גליקמי גבוה יותר מסוכנים. כיום לא ניתן מה האינדקס הגליקמי של מוצרי המזון אותם אנו קונים. לכן, יש לחוקק חוק שמחייב את יצרני המזון לציין זאת על האריזה, כשם שמציינים כמה שומן רווי יש במוצר או אם הוא מכיל גלוטן או לא. רווח נוסף מרישום האינדקס הגליקמי על האריזה הוא העלאת המודעות למה שאנו מכניסים לפה, כי סוכרת מסוכנת לא פחות מסגריות.קצת הסבר:האינדקס הגליקמי (Glycemic Index או בקיצור GI) היא שיטה המדרגת את ההשפעה של המזונות השונים על רמת הסוכר (גלוקוז) בדם. האינדקס הגליקמי של כל מזון נמדד ביחס לשני מזונות- לחם לבן=100 או גלוקוז=100. תוצאת החישוב במחשבון מראה את 2 ערכי הייחוס של המזונות השונים, כאשר הקביעה לגבי מזון אם הוא בעל אינדקס נמוך, בינוני או גבוה היא ביחס לגלוקוז.