עצומת הורי קהילת יד-ביד, חיפה: התנגדות למעבר לבית הספר חופית.

מספר חתימות
38 |
|
40 | |
אנו, הורים לילדים במסלול הדו לשוני בחיפה מביעים בזאת את התנגדותנו להצעת העירייה להתארח כמסלול נפרד בבית הספר "חופית".
בבסיס החזון החינוכי הדו-לשוני והדו-לאומי עומד עיקרון השוויון- שוווין מלא בין הזהויות, הנרטיבים והשפות. זאת עי-ידי יצירת מרחב משותף ובטוח הנותן מקום שווה ולגיטימי לשתי הזהויות, הישראלית והערבית הפלסטינית, להתקיים זו לצד זו תוך כדי תחושה של שייכות מלאה.
מרחב שוויוני זה הוא הקטליזטור לעשייה משותפת, הידברות והתמודדות עם ההיסטוריה וההווה של הסכסוך הישראלי-פלסטיני.
בהתאם לזאת, הדרישה והצורך שלנו כקהילה במרחב בית-ספרי אינה מסתכמת במבנה פיסי רחב ככל שיהיה. מעבר לבית-ספר "חופית", כפי שהוצע על ידי עיריית חיפה, פוגע באופן בלתי הפיך בעקרונות הקהילה והעמותה ומבסס את עליונות השפה העברית ומגדיר את הילדים הערבים כמיעוט בתוך מיעוט.
בנוסף לזאת, נוצרה דאגה ממשית לביטחון ילדינו לאחר שהתוודענו להתנגדות הנחרצת של חלק מההורים בבית ספר "חופית" למעבר כאשר חלקן- כפי שגם הוצהר במפורש- נובע ממניעים גזעניים.
כפי שהובהר לנו על ידי העירייה, המעבר שלנו ל"חופית" ישמש בפועל כפיתרון קבע לשלוש עד ארבע שנים לפחות וידחה את המעבר שלנו למבנה עצמאי, ובכך יקשה מאוד על המשך קיום הקהילה.
אנו סבורים שהמעבר הטעון הזה יסיט את המשאבים של הצוות החינוכי מעשייה פדגוגית לטיפול בבעיות חברתיות ויפגע בהתקדמות של הילדים.
ראוי לציין שההחלטה על המעבר ל"חופית" התקבלה באופן חפוז וללא מתן חלופות ריאליות לדיון, דבר אשר יצר פילוג עמוק בקרב הקהילה שמהווה את הכח המניע ואבן היסוד לחינוך הדו לשוני בחיפה. בנוסף, התזמון הלא סביר של ההודעה על המעבר (כחודש וחצי לפני פתיחת שנת הלימודים) לא מאפשר להורים למצוא מסגרות חלופיות הולמות לילדיהם.
אני דורשים בזאת פתרון, קבוע או זמני, אשר יתחשב בכל הנאמר לעיל וימנע נשירה גדולה של ילדים מהמסלול הדו-לשוני לבתי ספר אחרים.