פיתרון לשעות העבודה של מתמחים לרפואה - הנמכת תנאי הקבלה לאוניברסיטאות

פיתרון לשעות העבודה של מתמחים לרפואה - הנמכת תנאי הקבלה לאוניברסיטאות

מספר חתימות

14
 
100  
פורסם בתאריך: 18/03/2023
 

כחלק מעבודתנו לגבי תנאי העבודה הקשים והלא אנושיים של המתמחים ברפואה(מתמחים ברפואה בארץ כיום עובדים מספר פעמים בחודש למשך כ26 שעות במשמרת אחת! עבודה במשמרות ארוכות כאלה פוגעת באיכות הטיפול אשר המתמחים מסוגלים להעניק, ובכך פוגעת בכל אזרח ואזרח במדינת ישראל ובזכותנו כאנשים לחיים, ביטחון ושלמות הגוף.) העלנו הצעה לפיתרון - הנמכת סף הקבלה למסלולי הרפואה על ידי הפחתת הסכם המיועד למסלול.

 

ראשית, נסקור את הסיבות מדוע הורדת הסכם הינה פעולה נכונה ובטוחה: 

הסיבה הראשונה היא השוואתית כלפי חוץ - ניתן לראות כי דנמרק, מדינה מובילה בתחום הרפואה(כפי ש World Population Review כותבים בכתובת https://worldpopulationreview.com/country-rankings/best-healthcare-in-the-world), בעלת תנאים נמוכים משמעותית מאשר התנאים בישראל(בגרות מלאה, ציון עובר במבחן הAP(כאשר 60 אחוזים מהנבחנים עוברים את מבחן זה) ומבחנים נוספים בשפה האנגלית). מאידך גיסא, תנאים נמוכים יותר לאו דווקא שווים איכות טיפול נמוכה יותר. לעומת זאת הוכחנו כי תנאי עבודה קשים יותר פוגעים משמעותית באיכות הטיפול הניתן.

הסיבה השנייה הינה כורח הנסיבות הנובעות מהמצב הקיים - כיום, ישנו מצב קשה של מחסור במתמחים ברפואה בארץ. מחסור זה מביא עימו פגיעה קשה באיכות הטיפול שבתי החולים מסוגלים להעניק ושיעורים גבוהים של רשלנות רפואית הנגרמת מתנאי העבודה הקשים של המתמחים. לכן, הנמכת הסכם הנדרש לקבלה למקצוע הרפואה אינה תפגע במערכת הבריאות בישראל אלא רק תתרום לה, הנמכת סף הקבלה תמשוך צעירים רבים כלפי תחום הרפואה ותהווה מעין "בלון חמצן" למערכת הבריאות המותשת. הגידול במספר המתמחים ברפואה עקב הנמכת סף הקבלה תוביל להיצע רב יותר של מתמחים העונה על הביקוש ואף עולה עליו. עליית ההיצע על הביקוש יוצרת תחרות שתוביל לעליית הרמה בתחום הרפואה. כאשר יש היצע גבוה מהביקוש נדרש מכל מתמחה להיות טוב יותר מעמיתיו לצורך הבלטתו מעמיתיו והתקבלות לעבודה מכובדת, כאשר יש תחרות מעין זו כל מתמחה ידרש ללמוד יותר ולשפר את עצמו ביחס לאחרים והרמה לאט לאט תעלה - אמנם תנאי הקבלה נמוכים משמעותית ממקודם, אך הרמה גבוהה מן המצופה ואיכות הטיפול תשתפר.

 

שנית, נציע סיפי הקבלה החדשים:

לדעתנו סיפי הקבלה החדשים למגמת הרפואה בלימודים אקדמאיים צריכים להיות כדלקמן -

   ציון פסיכומטרי לא נמוך מ600.

   ממוצע בגרות מיטבי של 100.

   

הסבר על שיטת בחירת הקריטריונים החדשים

ציון פסיכומטרי לא נמוך מ600 - כאשר 600 זהו הציון אותו מקבלים ה30 אחוזים העליונים (הגדלת הטווח של הסטודנטים המתאימים למסלול רפואה על פי הבחינה הפסיכומטרית פי 10 - בתנאים הנוכחיים כאשר ממוצע הבגרות הוא הגבוה ביותר האפשרי רק 3 אחוזים מן הניגשים לבחינה הפסיכומטרית עומדים בתנאי הקבלה למגמת הרפואה). ציון פסיכומטרי של 600 הינו ציון פסיכומטרי אשר גבוה מהמממוצע הארצי (550) אך לא מונע מאנשים רבים את האפשרות להתקבל למקצוע הרפואה כפי שציון פסיכומטרי של 720 מנע בצורה משמעותית.

 

ממוצע בגרות מיטבי של 100 - ראשית כל, נמצא מה נדרש בכדי להשיג ממוצע בגרות מיטבי של 100 - בגרות של 5 יחידות מתמטיקה בציון 80, בגרות של 5 יחידות אנגלית בציון 80, מקצוע מורחב יחיד שאינו מדעי בציון 80 ומקצוע מורחב יחיד מדעי בציון 90, כאשר כלל המקצועות ההומניים הם ברמה של 2 יחידות ובציון 80.

דרישות אלו לתעודת בגרות כזו הינן דרישות גבוהות אך לא בלתי מציאותיות, כאשר נדרשת בגרות ברמה גבוהה של 5 יחידות מתמטיקה ואנגלית ואף מקצוע מדעי מורחב אחד נוסף אך מאפשרת גמישות ומתן אפשרות לבוגרי מגמה שאינה מדעית את האופציה להתקבל למקצוע הרפואה. בהשוואה לציון הנוכחי המגביל את מירב המתמודדים לבחירת מגמות מדעיות נטו ללא הגשמה ובחירה עצמית ולציונים גבוהים מאוד השואפים למושלמות.

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו