קיום המתות חסד במדינת ישראל
מספר חתימות
100 |
|
100 | |
במסגרת שיעורי אזרחות כתבנו עבודה בנושא אי קיומן של המתות חסד במדינת ישראל. המתת חסד בהגדרתה היא סיום חייו של חולה הסובל ממחלה קשה וחשוכת מרפא, מכאבים ומייסורים, במטרה לשים קץ לסבלו הרב ולכאביו.במדינת ישראל קיים "חוק החולה הנוטה למות", התשס"ו – 2006 הכולל את הזכות לדרוש טיפול רפואי, להימנע מקבלת טיפול רפואי ולהפסיק מתן טיפול רפואי שכבר החל. החוק אינו מותיר חופש בחירה מוחלט לחולה להימנע מכל הטיפולים הרפואיים מאריכי החיים. בחוק קיים סעיף נוסף המתייחס למתן טיפול מקל: סעיף זה קובע, כי יש לעשות ככל הניתן כדי להקל על כאבו וסבלו של חולה הנוטה למות, באמצעים הכוללים תרופות, משככי כאבים או באמצעים פסיכולוגיים, סיעודיים וסביבתיים, בכפוף לרצון החולה, אך אין אפשרות להמתת חסד.
בתאריך 08.06.2014 אישרה ועדת השרים לחקיקה את הצעת החוק של ח"כ עפר שלח, הנקראת "מוות במרשם רופא". לפי הצעת חוק זו, יוכל חולה סופני לקבל מרשם לתרופת הרדמה במינון קטלני ולשים קץ לחייו. הצעת חוק זו הולכת צעד אחד קדימה מעבר לחוק "החולה הנוטה למות" שכבר נחקק בישראל לפני 8 שנים.
על פי מחקר שערכנו בנושא נוכחנו לדעת, כי אי קיומן של המתות חסד במדינת ישראל פוגע בזכויות הטבעיות של האדם כגון: הזכות לכבוד והזכות לרמת חיים נאותה. הזכות לכבוד נפגעת שכן כאשר אנשים מגיעים למצב בו הם קרובים למותם וסובלים מכאבים עזים וייסורים קשים, הם חשים השפלה ולעיתים מעדיפים לסיים את חייהם, כדי שהסובבים אותם לא יראו אותם במצב שפל ונחות. יש צורך לכבד ולמלא את מבוקשם במיתה שאליה הם מייחלים. בסקר נמצא, כי רוב האוכלוסייה תומך בקיומן של המתות חסד במדינת ישראל.
במטרה לגרום למקבלי ההחלטות לפעול לקידום הנושא, החלטנו על הפצת עצומה, התומכת בקיומן המתות חסד במדינת ישראל.
במידה והינך מסכים/ה עם הרעיון נשמח שתביע/י זאת בעזרת חתימה על העצומה.
ציר הזמן של העצומה
- 08/03/2016
- העצומה השיגה 100 חתימות!
- 01/03/2016
- העצומה השיגה 50 חתימות!
- 26/02/2016
- העצומה נפתחה