עובדי הקבלן בבתי הספר והעלאת המודעות בצורך לחקיקת חוק המתמקד בנושא זה.
![אין תמונה](https://www.atzuma.co.il/assets/images/nophoto.png)
מספר חתימות
79 |
|
100 | |
אנו, תלמידי כיתה י״ב עושים כעת מטלת ביצוע בנושא עובדי הקבלן בישראל.
במסגרת מטלת הביצוע באזרחות עסקנו בנושא הפגיעה בזכויות עובדי הקבלן בכך שהמעסיקים בפועל ובעקיפין פוגעים בזכויות העבודה ובתנאי העבודה הבסיסיים לפי החוק במדינת ישראל ולפי אמות המוסר האנושי.
במציאות כיום, ישנם חצי מיליון עובדי קבלן כאשר אחד מכל שבעה אנשים הוא עובד קבלן. עובדי הקבלן עובדים בעבודות מגוונות בין עובדי ניקיון ואבטחה, ועד עובדי הייטק. לרוב, עובדי קבלן מרוויחים פחות מעמיתיהם הרגילים וזוכים לפחות הטבות. שכרם של העובדים לעתים מגיע אל מתחת למינימום הנקבע בחוק, והם מוכרחים לעשות שעות נוספות ללא תוספת שכר ולהתמודד עם פיטורים ללא פיצויים. לעתים קרובות הם אינם מקבלים דמי חופשה והמעסיק מוריד משכרם באופן לא חוקי, ואילו רק דוגמאות מעטות מתוך כל הפרות החוק שמתבצעות.
היה ניסיון לחוקק חוקים שונים במטר לייעל את המנגון הפיקוח על עובדי הקבלן כגון: חוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם, חוק להגברת האכיפה של דיני העבודה ועוד. אך למרות הניסיון לעגן בחוק את זכויות עובדי הקבלן, בפועל זכויותיהם של עובדי הקבלן מופרות על ידי הקבלנים (מעסיקיהם בעקיפין) וגם על ידי המשתמשים בשירותם (מעסיקיהם בפועל) כאשר שני הצדדים מתנערים מאחריות וטוענים שעובדי הקבלן אינם עובדיו שלו. כך נופלים עובדים אלה "בין הכיסאות".
כתלמידי אזרחות בבית הספר, לא נותרנו אדישים מול התופעה המתוארת. ולכן הגשנו כאן את התוצר מעבודתנו והיא- העצומה.
בחרנו שהעצומה תתרכז אך ורק בנושא אחד והוא עובדי הקבלן בבתי הספר. קיווינו שבכך שנתחיל בנושא קטן יחסית ולא נושא כללי לגרום להשפעה אמיתית מכיוון שזה איננו הפעם הראשונה של רצון ציבורי ופוליטי לשנות את המצב של עובדי הקבלן אך עד היום ניסיונם נכשל. אנו מקווים שבאמצעות העצומה נוכל להעלות את הנושא הזה לדיון ציבורי ולגרום לכך שנושא יהיה חלק אינטגרלי מהשיח הציבורי בנוגע לזכויות העובדים בישראל.
בחרנו דווקא בנושא עובדי הקבלן בבתי הספר כי אנו מאמינים כי במקום שמחנך לערכים לא יכול להיות שיפגעו בזוכויות העובד.
תודה רבה על שיתוף הפעולה!