שוויון בין זכות הפרט לזכות הקיבוץ
מספר חתימות
286 |
|
200,000 | |
כמה מקומם, לא תאמינו...
בין הרצליה לנתניה, רכשו אבותינו, במצוות השליחים הציוניים, חלקת ארץ לא מיושבת, מדרום לנתניה, טרם קום המדינה והרבה לפני קום קיבוץ שפיים.
היום יושב על השטח קיבוץ שפיים והשטח שלנו סופח למועצה אזורית חוף השרון, הנשלטת על ידי שפיים.
הקיבוץ גדל והתעצם במגורים ועסקים בהגזמה ובה בעת מונע מאיתנו כל זכות פיתוח ועושה בקרקע כרצונו.
אלו פעלו לאורך השנים לביטול זכויותינו. והתרווחו להם על 50 אלף דונמים ומרחבים אין סופיים, 10 דקות מתל אביב.
כל נסיון לפנות לגופים ממסדיים נכשל בשל זרועותיו הארוכות של קיבוץ שפיים במקומות אלו.
בזמן שצעירים שלנו צריכים להלחם לקבל משכנתא, חבר קיבוץ שפיים לא יודע איך נראה פקיד משכנתאות.
זו לא שנאת קיבוצים ואפילו לא שנאת חברי קיבוץ שפיים. גם הם סובלים קיפוח מהנהגת הקיבוץ שלוחמת בנו מחוץ לקיבוץ ובחברים של הקיבוץ בתוך הקיבוץ.
אז גם לנו מותר, עבור הצעירים שלנו ושלכם.
בבקשה עזרו לנו והצביעו!!! תודה!!!
ממנהל התכנון:
כשאתם שומעים שהקיבוץ גוזל אדמות של אנשים פרטיים, איך זה עובד?
הקיבוץ פונה לרשויות התכנון, דרך המועצה והקשרים שלו ומבקש מהם להפקיע קרקע לטובת צרכי ציבור ומציגים אותה ככזו שלא מזיק לאף אחד להפקיע אותה. בזמן שהיא טאבו פרטית 80 שנות בעלות ויותר.
במקום קרקע מעובדת של פרטיים: "שטח פתוח" במקום בעלים בטאבו: "חוכר" במקום כתובת ופרטי יצירת קשר עם הבעלים: מפרסמים "מייל וטלפון של קיבוץ שפיים"
כל המסמכים המעוותים הוצגו לרשויות התכנון וממתינות לתגובתם, מקווים שיש צדק.
מאתר המועצה:
קיבוץ שפיים הגיש לאחרונה תוכנית בנייה לכלל הישוב ובה מבקש הקיבוץ לבנות בתים פרטיים בצפון מערב הישוב בדיוק במקום בו התנגד הקיבוץ בעבר, לבנייה של בעלי קרקע סמוכים בשל טענות של שימור סביבה ומסדרון אקולוגי... הרבה סיבות היו להם כדי למנוע בנייה מאחרים.
היום הקיבוץ הגיש וקיבל תוכנית לבנות כ- 36 צמודי קרקע למרות שלא ברור מדוע הם בונים. מספר חברי הקיבוץ עומד על כ 800 חברים ויש כבר בית לכולם ועוד הרבה יותר שהרי חלק מהבתים מאכלסים תושבים שאינם חברים (בשכירות יש להניח).
סך הבתים "הפורמלי " אחרי הבנייה הוא כ 600 צמודי קרקע, אז למה צריך לבנות עוד? ואם כן אז למה לא לאפשר גם לבעלי קרקע בצמוד לתוכנית לבנות?
למה להגדיר קרקע שלנו בתוך הבנייה העתידית של הקיבוץ קרקע לחקלאות, ומאידך להפשיר אדמת מינהל שהושאלה לקיבוץ לחקלאות והם הסבו לבנייה.
מה יעשה הבעלים הפרטי שהקרקע שלו הוגדרה חקלאית? האם יוכל לעבד אותה? לא? כי הקיבוץ הורס כל ניסיון של בעלי קרקע פרטית לעבד אותה או לתחזק בה חקלאות מכל סוג הוא.
כך הרסו את הבוסתן היפה והמטופח שבנה מר משה אלימן בטענה שהקרקע שעליו נשתלו העצים והצמחים הוגבה יתר על המידה.
למועצת חוף השרון נמצאת אחת מרצועות החוף הארוכות והיקרות בארץ. מחצית ממנה בבעלות פרטית. בעלי הקרקע ברצועת החוף ניסו לקדם תוכניות להסדרת חופי הים ובנייה תומכת תיירות ונופש, אך שוב ניחשם, זה לא מסתדר עם האג'נדה של קיבוץ שפיים. מלון יהווה תחרות, חוף ים יביא קהל ממנו הקיבוץ לא מרוויח. למה שהקיבוץ ייתן לזה לקרות? אז הקיבוץ והמועצה העבירו את השטחים לחזקת רשות שמורת טבע, בין הרצליה לנתניה וניקו להם את הראש מעיסוק לא "כלכלי".
למועצה חוף השרון, "אג'נדה ירוקה". המעט חקלאות שמחזיק הקיבוץ נעשית בעזרת קבלנים חיצוניים, וזאת בכדי שמנהל מקרקעי ישראל לא ייקח את האדמות חזרה לטובת ולשימוש הציבור. אגב חזקה באדמות חקלאיות מניבה הקצאה של עובדים זרים, אתם מוזמנים להגיע לקיבוץ ולראות במה הם מועסקים.
מניעת בנייה פרטית בתחומי המועצה היא אומנות של מניפולציות והטעיה במסמכי מוסדות המדינה.
ב 1997 בקשו בעלי קרקע על שטח של 1500 דונם שמאסו בדרכה של המועצה, להעביר את תחום האחריות לעיר הרצליה. ולהגיש תוכנית בנייה. המועצה התנגדה והתחייבה לבג"ץ להגיש תוכנית בנייה וטיפול בשטח שהוזנח במשך 50 שנים ארוכות. טריק אדיר של המועצה, שתמרנה את בית המשפט בהתחייבות להגיש תוכנית להסדרת זכויות בעלי הקרקע ואכן לקח זמן אך תוכנית כזו הוצגה ושמה במוסדות התכנון ח ש 125 וכמו שניחשתם גם הפעם, דבר לא יצא לפועל.
מה כן יצא לפועל? הקורונה הייתה תקופה נהדרת עבור היישובים במועצה, להעביר בשקט מתחת לרדאר תוכניות בנייה להרחבת כל היישובים במועצה באלפי מטרים תוכניות שמכשירות קרקעות חקלאיות לבנייה, חלקן עם פתור מתשלום למנהל בעבור חכירה.
שאלה גדולה לשאול היא, מה השבח ששולם? מה ההשבחה ששולמה? אם בכלל....
צדק חלוקתי? זו קביעה של חוק התכנון. רק שחוקים מהסוג הזה לא נכנסים לאזור המועצה.
תגובת המועצה פורסמה בעיתון מעריב ב 17/8/23
ממועצת חוף השרון נמסר בתגובה: "מועצת חוף השרון פועלת בהתאם למדיניות רשויות המדינה, המאפשרת צמיחה ובניה בתוך שטחי הישובים הקיימים בלבד. אנו מבינים את האינטרסים של יזמי הנדל"ן באזור, אך המועצה רואה לנגד עיניה את האינטרס הציבורי הרחב של שמירה על שטחים פתוחים ושמורות טבע שכאמור תואם את מדיניות המדינה. כל טענה אחרת הינה שיקרית".
תגובתינו לתגובת המועצה: 17/8/23
תגובת המועצה רק מעצימה את אי הצדק. ממש בתוך תגובתה.
היא מציגה את הסובבים את הקיבוץ "כיזמי נדלן " בכדי להקטין אהדה כלפיהם.
מה בדיוק קיבוץ שפיים? טייקון נדלן שבנה כ-40 אלף מטר עבור מסחר ואחסנה על קרקע שהושאלה על ידינו הציבור לחקלאות. הקרקע לא הושאלה כדי שהקיבוץ ישריין את עתיד ניניו מהכנסה של מאות מליונים משכירות. לקינוח בנו לכל 2 חברי קיבוץ וילה. אז מי יזמי נדלן???? אפילו בית הקברות הוא עסק מכניס, שם קברו בעלי ממון בתמורה לסכום נאה.
עוד אומרים בתגובה ״המועצה רואה לנגד עיניה את האינטרס הציבורי הרחב. מישהו פה התבלבל!!!! 15000 תושבי המועצה הם לא הציבור הרחב!!!! רק חלק זעיר (וחשוב. כל אחד נחשב) כשתבינו את זה אולי תפנימו שאתם עושים עוול !!!ודאי לא טובת הציבור. זו העדפת המיעוט על טובת הכלל!!! הרוב זה אנחנו!!! עם ישראל שבתוכו יש גם קיבוצים, 1.5% מהאוכלוסייה, אנשים יקרים. הם לא שותפים לגזל שלכם מנהיגי הקיבוצים. אם היה בידיהם, היו עוזרים לנו נגדכם!
חלק אחרון בתגובת המועצה: ״שמירה על שטחים פתוחים ושמורות טבע ״
סיסמה יפה מאוד. תתכבד המועצה שדוברת אמת ותוכיח שזו מטרתה האמיתית ותבטלו את כל תוכנית הבנייה שאישרת לאחרונה כך נשמור באמת על הטבע. המלון שבתכנון יבנה על שמורת טבע כהגדרתכם. הוילות שביקשתם יבנו על מסדרון אקולוגי כהגדרתכם. תוכנית הבנייה בדרום הקיבוץ (מתקן סניקה ודרך לארסוף) תהרוס חלקה חקלאית כהגדרתכם. אז בואו נשמור על שטחים פתוחים !!!בואו נשמור על הטבע!!! אנחנו איתכם, אתם לא עם עצמכם כי הכל הסיסמאות.
המשך יבוא.....
שלא יתקבל הרושם שכך מתנהלים כל הקיבוצים בארץ, אך יש לפחות אחד שזו דרכו.
הנתונים נאספו מ:
אתר מנהל התכנון על פי תוכניות שהוגשו על ידי הקיבוץ והמועצה
לשכה מרכזית לסטטיסטיקה
פרסומי משרדי ממשלה
ארכיון חדשות באינטרנט
ציר הזמן של העצומה
- 17/08/2023
- העצומה השיגה 100 חתימות!
- 16/08/2023
- העצומה השיגה 50 חתימות!
- 15/08/2023
- העצומה נפתחה