מצוקה של חנייה בחולון

אין תמונה

2022 אוקטובר 12לכבודסגן ראש העיר – מיכאל סוטובסקיהעתק: המחלקה לפניות ותלונות הציבורהרשות המקומית - עיריית חולון שלום רב, הנדון: ביטול קנסות למפרע והתחשבות בציבור התושבים עד לסיוםעבודות הקמת הרכבת הקלה וחידוש העיר .1מזה שנים ארוכות שתושבי העיר חולון מתמודדים עם מצוקת חנייה, וכפועל יוצא מכך –דוחות חנייה מרובים. .2ודוק, עם תחילת עבודות הקמת הרכבת הקלה ברחבי העיר חולון, ובכלל זה שינויי התנועה המשמעותיים שהתרחשו במספר מוקדים בעיר, הכוללים , על קצה המזלג: סגירת נתיבים וצמצום ניכר של מקומות ה חנייה – הרי שמצוקת החנייה בעיר החמירה שבעתיים. .3כך למשל, במקביל לעבודות הקמת הרכבת הקלה ברחבי הארץ, בחולון גם החלו פרויקטים מרובים לחידוש העיר על תשתיותיה – דבר אשר החריף עוד יותר את מצוקת החנייה, לעומת ערים אחרות. .4בהתאם, רבים מתושבי העיר נאלצים, שלא עוול בכפם, להחנות את רכבם במקומות "אסורים" ו"להסתכן" בקבלת דו" ח חניה. .5היות ואין צורך להכביר במילים בכל הנוגע למצוקת החנייה המורגשת בעיר )הגם שאין חולק כי איכות התנועה של התושבים נפגעה קשות(, והיות והצפי לסיום העבודות אינו מעבר לפינה ועתיד להימשך זמן מה, מבוקש לבוא לקראת תושבי העיר בתקופה לא פשוטה זו, ולהורות כדלקמן: א. להורות על כל דרך יצירתית שעשויה להקל על מצוקת החנייה בעיר. ב. להורות על ביטול כל דוחו"ת החנייה שנתקבלו החל ממועד תחילת העבודות ועד ל מועד כתיבת שורות אלה. לחילופין, לאפשר לתושבי העיר להגיש בקשה לביטול דו"ח עקב "מצוקת חנייה", כאשר בעניין זה יש להדגיש כי בערים צפופות כמות ת"א ו/או רמת גן, הרשויות המקומיות מכירות ב"מצוקת חנייה" כעילה לביטול דו"ח, הכל מתוך הבנה שמצוקת החניה היא שגרמה לנקנס לחנות במקום אסור לחניה.

ג. ליתן לתושבים אפשרות להחנות במקומות אסורים בשעות הלילה )כפי שנהוג בחלק מהרשויות המקומיות(. 6. דומה כי בנסיבות המתוארות, אימוץ הולם של אחת או יותר מההצעות דלעיל הינו הכרחי ויכול להקל על תושבי העיר הלכה למעשה. 7. מכל מקום מן הראוי להדגיש כי תושבי העיר שמחים ומתרגשים לקראת השינוי החיובי שעתיד להתרחש בעיר מיד עם הפעלת הרכבת, אולם כאמור הצפי לסיום העבודות אינו מעבר לפינה והמצב הנוכחי אינו מאפשר אכיפה זהה ו/או דווקנית, אם כי התחשבות יתרה בציבור התושבים. 8. מן הדין ומן הצדק לאמץ וליישם את ההצעות כפי שהובאו לעיל.

28/10/2022
19/10/2022