הורים שכולים של חללי כוחות הביטחון קוראים להכרה באחים השכולים
מספר חתימות
326 |
|
2,000 | |
הורים שכולים של חללי כוחות הביטחון קוראים להכרה באחים השכולים
אנו, ההורים השכולים הנושאים את השכול והנצחת יקירנו בנפשנו ובליבנו, דואגים לילדינו- האחים השכולים, הכואבים אף הם את השכול בנפול אחיהם, חשים ויחושו עד סוף ימיהם את השלכות האובדן על שגרת יומם.
אנו, כהורים לילדינו החיים, יודעים ומבינים שצרכיהם ודרכי ההתמודדות של ילדינו עם השכול שונים משלנו, ההורים, ולפיכך זו טעות כלול אותם יחד איתנו בביטוי המכליל גם התייחסות וטיפול: משפחה שכולה. יש הבדל גדול בין הורים לילדים, ולילדינו מגיע מעמד עצמאי.
מתוך המשתמע כיום מחוק משפחות הנספים עולה הרושם, שמדינת ישראל אינה נותנת מקום הולם למעמדם של האחים השכוליםואינה מכירה בשייכותם לקבוצת שכול, לפי "חוק משפחות חיילים שנספו (תגמולים ושיקום) 1950" , האחים השכולים אינם מוזכרים בחוק הנ"ל ,אלא כנספחים בלבד למשפחה השכולה.
אנו ההורים השכולים דורשים בחתימתנו זו ממדינת ישראל:
1. להכיר באחים השכולים כ-"אחי הנספה" ולציין במפורש ב"חוק משפחות חיילים שנספו במערכה (תגמולים ושיקום) 1950" את "האחים השכולים" ללא בקשה לתגמולים כספיים (תוך שמירה על הזכויות הקיימות כיום עפ"י החוק).
2. להכיר בצרכים ובמצוקות הייחודיות לאחים השכולים ולהעניק להם סיוע שיקל עליהם לשרוד את השכול בהיבטים האישיים, התעסוקתיים והמשפחתיים. (קביעת מכסה בקבלה למקום עבודה ממשלתיים -עבור האחים השכולים, עזרה בקבלת ייעוץ והכוונה תעסוקתית, קבלת ייעוץ זוגי לאחים השכולים וטיפול פסיכולוגי).
3. יש לתת תמיכה ועזרה לאחים בכדי, שיוכלו לטפל בכבוד בהורים השכולים המתבגרים (כיום 80% מההורים השכולים הינם מעל גיל 75).
4. מדינת ישראל תקים מסד נתונים עדכני של האחים השכולים מיום קום המדינה ועד היום, ובהתאם תדוור אליהם ישירות את ההזמנות לטקסי הזיכרון וההנצחה והעדכונים לגבי זכויותיהם (עפ"י הערכה, קיימים כיום במדינת ישראל כ- 60.000 אחים שכולים).
5. כל אח שכול במשפחה זכאי לראות עצמו כממשיך את זיכרון אחיו שנפל אחרי מות ההורים לפיכך אנו מבקשים שכל האחים במשפחה יכנסו למאגר המשפחות השכולות ומשרד הביטחון וצה"ל יראו בהם נציגי החלל.
ציר הזמן של העצומה
- 11/08/2012
- העצומה השיגה 100 חתימות!
- 24/07/2012
- העצומה נפתחה