חיים בארץ יפים

מספר חתימות
0 |
|
100 | |
חינוך
מוטו:
- המטרה אינה שיויוניות בחינוך אלא שיויוניות בהזדמנויות והסיכויים.
- "אלה שיכולים לעוף, תן להם לעוף".
- 1. בנושא חוק חינוך חינם
נכון להיום אפשר להנות מהחוק רק בתנאי שאתה לומד בבית ספר ממלכתי, חרדי או תורני. מדוע לא יהנו ממנו גם תלמידי בית ספר חילוני פרטי?
כספי המימון יגיעו ישירות למוסד בו לומד הילד על בסיס שיויוני. דהיינו, ינתן סכום זהה בעבור כל תלמיד לכל מוסדות הלימוד וכל מוסד יוכל להשלים בתשלום שיעורי העשרה.
- 2. בנושא השכלה גבוהה
במוסדות להשכלה גבוהה שיטת קבלת המועמדים אינה רלווטית לכישורים הנדרשים לסיום המגמה. מיון המועמדים נעשה בגלל עודף ביקוש. מן הראוי לשקלל מספר גורמים (כדי לכבד עקרון מס' 2). לראיון אישי יש לתת משקל קטן יותר. כרגע, זוהי שיטת המיון המוטה ביותר, בעלת התקפות המעטה ביותר. זה עלול להיות הרסני ביותר לנפש הצעירה, שזה לה מפגש ראשון של הגשמה עצמית עם הממסד. בדרך כלל, כשמספר המועמדים הוא פי שניים או שלושה ממספר המקומות, לפחות 50 אחוז ייצאו מאוכזבים. רובם יקשרו זאת לראיון האישי, לחוסר נקיון כפיים, למקומות משוריינים וכדומה. ככל שהביקוש גדול יותר, כך יגדל חלקם של המאוכזבים. אין מטרה של שוויוניות בחינוך, יש מטרה של שויוניות בסיכויים.
- 3. בנושא קבלה לאוניברסיטאות והקצאת המקומות
לצורך קבלה לאוניברסיטה יש לשקלל תעודת בגרות, מבחן פסיכומטרי, ראיון אישי, המלצות של מורים מהעבר. ומי שמשיג מינימום נדרש בקריטריונים אלה, עובר להגרלה בלתי תלויה על מקום לימודים.
סך כל המקומות בפקולטה הספציפית הנדרשת יחולק לשלוש:
- 1/3 מלגה עם תשלום זעום סמלי.
- 1/3 בתשלום עלויות מלאות.
- 1/3 בתשלום מלא פלוס 50 אחוז (שיהיה עדיין תחרותי עם אונברסיטאות פרטיות בעולם).
לגבי ההגרלה: נכשל מועמד בהגרלה וברצונו לנסות בשנה הבאה - יקבל פקטור שנה שניה ("פקטור הפליה מתקנת"). לא הצליח גם בפעם השניה - יקבל בשנה השלישית "פקטור התמדה".