הגיע הזמן לטפל בעניין ההטרדות והתקיפות המיניות
מספר חתימות
150 |
|
500 | |
הגיע הזמן לטפל בעניין ההטרדות והתקיפות המניות.
היום אנו עדים ושומעים יותר על עניין התקיפות והטרדות המיניות אשר היו קיימות מאז ומעולם, אך לרוב קולם לא היה נשמע. עדיין למרות זאת, יש צורך להיאבק על זכות הנשים: לחיות ללא חששות שיפגעו בהן, ולקבל יחס וגישה כמו שרוב הגברים מקבלים אשר נפגעים במידה מצומצמת מאוד לעומת הנשים, ספרו לי על מקרה שבו גבר חושש שיפגע מינית או יוטרד ? (כמובן שישנם מספר מקרים בודדים יוצאי דופן לכך ). אנחנו כנשים לא חושבות שאנו צריכות לחשוש שיקרה לנו משהו אם נלך לבר, עם נצא לבד בחושך , או לכל מקום אחר, אחרי הכול זה נמצא וצף בכל מקום.
נוסף על כך מה שעוד מרתיח אותנו כנשים היא העובדה שיש גברים שמתכחשים לתופעות מאין אלו ( מודעות לכך שרובם לא ), הקורות מידי יום. אשר כיום כל אישה חוותה בחייה מספר של הטרדות מיניות. בנוסף עדיין קיימת ההרגשה שאין באמת פתרון למרות כל העניין הציבורי והחדשותי , ולכן יש להמשיך לנסות ולחפש את הפתרון על מנת למגר את התופעה ולשנות את פני החברה שלנו.
אנו מציעות מספר דברים :
- יש להמשיך לפעול להעלאת המודעות בציבור
- להפסיק את עניין העימות בין הנפגעת לפוגע, שכן דבר זה גורם לנשים פחות להתלונן
- להחריף את הענישה והעמדה לדין של אותם פושעים.
האחוזים והמספרים המזעזעים העדים לתופעה זו
לפי נתוני ארגון הבריאות העולמי, כ-35% מהנשים בעולם עוברות פגיעה מינית פיזית במהלך חייהן.
על פי הערכות המשרד לביטחון פנים, אחת מכל שלוש נשים תותקף מינית בחייה – כאשר 84 אלף נשים נפגעות בשנה. המשמעות היא כי בישראל מתרחשות, על פי ההערכה, כ-230 תקיפות מיניות מדי יום. לפי מדד האלימות הלאומי, שפרסם המשרד בשנת 2014, שיעור עבירות האלימות המינית בישראל גבוה ב-10% מהשיעור הממוצע במדינות החברות הארגון החברות המפותחות (OECD).
במחקר שערכה הד"ר אביגיל מור בשנת 2009 על מדגם של נשים ונערות ישראליות בגילים 16 עד 28, נמצא כי 33% מהנבדקות עברו תקיפה מינית פיזית במהלך חייהן.(3)
אחת מכל חמש נשים עוברת אונס.
מחקרים שונים בעולם מציגים נתונים על פיהם בין 20% ל-25% מהנשים עוברות אונס, או ניסיון אונס, במהלך חייהן.
על פי מחקרה של מור, שנערך על נבדקות ישראליות, כ-21% מהנערות והנשים בישראל נאנסו.
אחת מכל חמש ילדות עוברת פגיעה מינית.
במחקר רחב היקף שנערך בישראל בשנת 2013 במסגרת מיזם טריאנה, נמצא כי 18.3% מהנערות הותקפו מינית בטרם מלאו להן 16 שנים.
הדבר הכרחי וחשוב שניתן לומר על נתונים אלו הוא כי:
בכולם נפגעות הזכות הבסיסית של כולנו – הזכות לחיים ולביטחון : לכל אדם הזכות לחיים ולביטחון אישי, וחובת המדינה להגן על כל בני האדם החיים בשטחה מפני פגיעה בחייהם ובגופם בידי אחרים.
לסיכום, מטרות שהיינו רוצות להשיג: ראשית היינו רוצות שתהיה היענות לעצותינו על מנת לשפר את חיינו כקהילה וחברה מוסרית. בנוסף היינו מעוניינות כי יופקו מן עצומה זו עוד מסרים חיוניים וחשובים, על מנת להילחם בתופעה זו.
(מקורות : סטטיסטיקה – איגוד מרכזי הסיוע)
ציר הזמן של העצומה
- 14/06/2019
- העצומה השיגה 100 חתימות!
- 30/03/2019
- העצומה נפתחה