מבחנים פרונטליים במרכז הבינתחומי הרצליה תשף

מספר חתימות
44 |
|
1,000 | |
יום ראשון 31 מאי 2020
לכבוד: נשיא המרכז הבינתחומי הרצליה פרופ' אוריאל רייכמן וד"ר איילת בן עזר
הנדון: החלטתכם מתאריך 27.05.2020 בדבר בחינות מקוונות בסמסטר ב', תש"ף
אנו, סטודנטים שנה א' במסלול משפטים ומנהל עסקים, מפצירים בכם לשנות את החלטתכם לגבי קיום המבחנים המקוונים באמצעות תוכנת "זום". אנו סבורים שההחלטה האמורה פוגעת פגיעה ממשית בשוויון- הן בין הסטודנטים לבין עצמם והן בין הסטודנטים הלומדים במרכז הבינתחומי לסטודנטים במוסדות אקדמאיים אחרים.
בסמסטר א' השתתפנו בקורס "משפט חוקתי" עם ד"ר אדם שנער. כיוון שזהו קורס בסיסי אשר אמור להשפיע על צורת ההסתכלות שלנו על עולם המשפט, אנו לוקחים את הדברים אותם למדנו ומיישמים אותם כעת. כידוע, אחד מחוקי היסוד הינו "חוק יסוד כבוד האדם וחרותו" אשר מתוכו נובעת הזכות לשוויון. אנו מבקשים שוויון פורמלי- שכולם יקבלו את אותו הדבר בדיוק.
הזכות לשוויון קיימת ע"מ לוודא קיום תנאים זהים עבור אנשים באותן הסיטואציות. אנו בתור סטודנטים למשפטים מושווים בעת ראיונות ע"ב הציונים המנורמלים אשר מטרתם להעריך אותנו בצורה דומה לסטודנטים מאוניברסיטאות אחרות.
קיום המבחנים דרך הזום לא מאפשר שוויון בין סטודנטים במשפטים מהסיבות שלהלן:
ראשית, סטודנטים מאוניברסיטאות אחרות נבחנים בקמפוס לעומת הסטודנטים של המרכז הבינתחומי אשר אמורים להיבחן בבית. הבעייתיות נובעת מכך שלחלק מהסטודנטים אין את האפשרות המיטבית להתרכז במבחן בשל התנאים בבית והדבר לא יאחר להשפיע על תוצאות הבחינה.
שנית, העבר מלמד כי מבחנים מקוונים הינם ברמת קושי גבוהה מאשר מבחנים פרונטליים הנערכים בקמפוס, ייתכן מתוך נקודת ההנחה שהסטודנטים ינסו לרמות בשל המצב. המרכז הבינתחומי אמור לשאוף לתת מבחנים באותן רמות קושי לאורך כל השנים בקורסים השונים ואנו חוששים שהדבר לא יתממש בסמסטר זה.
שלישית, הינה התייחסות לטענה, כי בעקבות העברת הסמסטר בצורה מקוונת המבחנים צריכים להיעשות בהתאם. ההתנהלות במהלך הסמסטר המקוון הייתה בעייתית עד מאוד- הרצאות שנקטעו בשל בעיות אינטרנט והעברה לא מיטבית של החומר הנלמד בהשוואה ללימוד פרונטלי.
אמנם בשל הקורונה סוכלה היכולת לקיים לימודים פרונטליים לאורך הסמסטר, אך איננו מבינים מדוע כעת, אינכם ממלאים אחר ההנחיות שהתפרסמו לגבי החזרה לשגרה בהשכלה הגבוהה, כפי שהתפרסמו ב28 למאי 2020: "מנכ"ל משרד הבריאות חתם היום (חמישי) על הצו שיאפשר למערכת להשכלה גבוהה לחזור לפעילות בהיקף נרחב יותר הכולל לימודים פרונטאליים וקיום מבחנים במוסדות האקדמיים כבר ביום ראשון הקרוב"
בנוסף, ציינתם באימייל שסטודנטים למשפטים בשנה ד' הצפויים להתחיל התמחות בספטמבר, יקבלו פתרון ספציפי אחר אף מעיד על אי השוויון.
רביעית, בחרנו במרכז הבינתחומי כמוסד ללימודים האקדמיים שלנו למרות העלויות הגבוהות כי ידענו מהי התמורה הלימודית שנקבל- מרצים מצוינים ורצון שהסטודנטים יצליחו ע"י מתן כלים רבים ומגוונים. כעת, אנו הסטודנטים, מאוכזבים לראות שגם כאשר אוניברסיטאות אחרות חוזרות לשגרה בהתאם להנחיות, במרכז הבינתחומי הדבר לא קורה והנושא מעורר תהייה מה עומד מאחורי זה.
לסיום, אנו הסטודנטים רוצים להביע את תסכולנו הרב לאור זה שהשיטה של מבחנים פרונטליים שנערכו מאז ומעולם ומשמשים ככלי הוגן לבחינת יכולות הסטודנטים נמנעת מאתנו לא בשל כוח עליון אלא בשל החלטה שרירותית ואישית שהתקבלה במרכז הבינתחומי.
אנו מבקשים שתשקלו מחדש את עמדתכם ותאפשרו קיום המבחנים בקמפוס בצורה מצומצמת- בהתאם להנחיות משרד הבריאות.
מקווים שתשמעו קולנו ותשנו את החלטתכם בנושא, סטודנטים למשפטים מכלל המסלולים.