כן לחוק לאיסור צריכת זנות!

כן לחוק לאיסור צריכת זנות!

מספר חתימות

644
 
5,000  

*English follows*

רקע על זנות בישראל

כיום, במדינת ישראל לא חל איסור על "מכירתם" ו"רכישתם" של שירותי מין. עם זאת, הפעלתם של בתי בושת ומכוני ליווי, ניצול קטינים לזנות, סרסרות, סחר בבני-אדם לצורכי זנות, שידול ופרסום שירותי זנות - כולם אסורים. כמו כן, חל איסור פלילי בכל מה שנוגע לזנות קטינים.ואולם, החוק במתכונתו הנוכחית לא מונע את התקיימותה של תעשיית הזנות. בפועל, מדובר בתעשייה שמגלגלת מילארדי שקלים בשנה, ומשלבת סחר בבני-אדם, התעללות פיזית ,מילולית ונפשית במצויים בזנות ועוד רעות חולות רבות. לטיפול במצב הציעו שני פתרונות הפוכים: מיסוד הזנות והפללת הלקוחות.

מיסוד לעומת הפללה

מיסוד הזנות משמעותו הפיכת הפרקטיקה לחוקית באמצעות מתן "רשיונות" לעיסוק בזנות. בתחילת שנות האלפיים הזנות מוסדה בהולנד, גרמניה, וחלקים מאוסטרליה וניו-זילנד. בכל המדינות נתגלה כי חלה עלייה בשיעורי הזנות הלא-חוקית וזנות הקטינים ובעיקר- עלייה ניכרת בהיקפי הסחר בנשים למטרות זנות, למדינות אלה.

הנה כי כן, המיסוד לא הביא עמו בשורת אמנסיפציה, הוא כינס תחתיו יחס בלתי הומאני ומשפיל כלפי נשים וקטינים, ובעיקר העביר את המסר כי מכירה וקנייה של הגוף האנושי הוא עניין לגיטימי. כך, במקום להנות מ"זכויות עובדים", תחת מעטה המיסוד, נותרים הסרסורים הנהנים העקריים, משום שמקבלים היתר חוקי להתעלל בנשים וגברים ב זנות במסווה של "מנהלים" ו-"אנשי עסקים".

על מנת להיאבק בזנות ובסחר בבני אדם, לא די במאבקן של רשויות האכיפה בסרסורים ובסוחרים, כי אם יש להקטין את הביקוש ולפעול כנגד החוליה בשרשרת הזנות שהנה לכאורה סמויה מן העין: הצרכנים. החקיקה המבקשת להוקיע מציאות בה רכישת שירותי מין תשלום הנה לגיטימית, מבוססת על מודל החוק הנורדי, שהתקבל לראשונה בשבדיה בשנת 1999, ויושם בהמשך גם באיסלנד, פינלנד ,נורבגיה,סקוטלנד ולאחרונה גם בצרפת. החוק הוכח כאפקטיבי בהרתעה של לקוחות פונטציאליים ובמדינות בהן עבר החוק, נרשמה ירידה משמעותית בכל סוגי הזנות והסחר. בתחילת 2014 האיחוד האירופי כולו הסכים לאמץ את המודל הנורדי, מתוך הכרה באפקטיביות שלו ובחשיבותו המוסרית.

ומה בישראל?

ב-2008 חברת הכנסת זהבה גלאון (מר"צ) הניחה על שולחן הכנסת את הצעת החוק המבקשת להפליל גם את לקוחותיהם של שירותי זנות. הצעת החוק לא עלתה לדיון. ב- 2010 הניחה הצעה דומה חברת הכנסת (לשעבר) אורית זוארץ (קדימה) ואילו בפברואר 2012, לאחר עבודת שטח משמעותית וקמפיין העלאת מודעות למציאות של תעשיית הזנות והסחר בישראל, הצביעה וועדת השרים פה אחד- לתמוך בהצעת החוק, אשר אף עבר בקריאה טרומית במליאת הכנסת. ואולם, בטרם ההצעה הספיקה לעבור את יתר הקריאות הנדרשות לשם אימוצה בספר החוקים, הכנסת פוזרה וההצעה נשמטה ולכן צריך להתחיל את התהליך מחדש. אבל אנחנו לא מוותרים!

מטה המאבק בסחר בנשים התחיל בקמפיין מחודש להעלאת מודעות בקרב הציבור וחברי הכנסת בכדי לדאוג שבמהלך כהונתה של הכנסת ה-19 החוק יעבור וישראל תצטרף לחבר המדינות אשר מוקיעות מקרבן את קיומה של תופעת העבדות המודרנית.

זוהי קריאה לפעולה!

הצטרפו למאות מתנדבים ומתנדבות הפועלות להעביר את החוק.

הצטרפו אלינו בפייסבוק: המטה למאבק בסחר בנשים

למידע נוסף על זנות והצטרפות למטה המאבק בסחר בנשים בקרו אותנו באתר: www.tfht.org

וכמובן חתמו על העצומה!

Currently in Israel it is legal for adults to purchase sexual services. As a result, Israel’s sex industry is thriving and making billions of shekels a year off the backs of vulnerable women and children.

To combat this form of sexual exploitation Knesset Member Zehava Gal-On has introduced legislation to end the demand for sexual services. This legislation would criminalize the act of purchasing sexual services, while decriminalizing the seller. The legislation is based on the Nordic Model, which has drastically reduced all forms of prostitution, including sex trafficking and the prostitution of minors, in countries that have adopted it.

Please sign our petition urging the Knesset to pass this legislation into law and bring Israel one step closer to eradicating this form of sexual exploitation.

To learn more about the legislation please visit tfht.org.

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

19/06/2014
העצומה השיגה 500 חתימות!
07/05/2014
העצומה השיגה 100 חתימות!
04/05/2014
העצומה נפתחה