מתן זכויות לדיירי המשנה בכרמי יוסף

מתן זכויות לדיירי המשנה בכרמי יוסף

מספר חתימות

3
 
50  
פורסם בתאריך: 09/01/2024
 

בעקבות ההחלטה שעברה באסיפה הכללית האחרונה של ועד אגודת כרמי יוסף, שבה הוחלט שדיירי המשנה ישלמו כ-200 ש״ח תשלום חודשי לועד האגודה, הרגשנו שמחובותינו לבדוק את מהות ההחלטה על הסכום שנקבע ואלו הממצאים והמסקנות אשר מצאנו לנכון להעלות בפני יו״ר ועד האגודה, מר חזי רם.

אנו בתקווה שיראו את הדברים שאנו מעריכים שצריכים תיקון בכדי שנרגיש כשווי ערך למשלמי מיסים באשר הם.

 

 

 להלן המכתב:

לכבוד: 

מר חזי רם

יו״ר ועד אגודת כרמי יוסף                     

הנדון: גביית תשלומים בגין יחידת דיור או מגורים של תא משפחתי נוסף 

כבר בפתח הדברים נדגיש ונבהיר כי אנו, החתומים מטה, כמו דיירי משנה רבים המתגוררים ביחידות דיור או בבית הראשי של הורינו/ בני משפחתנו, נשמח להיות שותפים בישוב ולקחת חלק בהוצאות הישוב.

אנו מבינים וסבורים שישנה הצדקה לגביית תשלום על שירותים מסוימים אותם מספקת האגודה וזאת כדי לשמור על איכות החיים הטובה והגבוהה בישוב ואנו מודים ומעריכים את פעילות חברי האגודה וחברי הוועדות השונות ביישוב.

עם זאת, לאור ההחלטה האחרונה שהתקבלה באסיפה הכללית שבמהותה מהווה פגיעה בדיריי המשנה וזאת מבלי שניתנה להם כל זכות להביא דבריהם בפני האגודה,  בחרנו להביא את דברינו במסגרת מכתב זה בתקווה שטענותינו אלו לא יפלו על אוזניים ערלות:

  1. ראשית נודה לקבלת הסבר כיצד נקבע סכום הגבייה החודשי לדיירי המשנה. האם נקבע ביחס לשירותים שדיירי המשנה מקבלים לכאורה מהאגודה או שנעשה חישוב אחר בעניין. כמו כן, נשמח לקבל מידע על אופן החלטת ההצבעה ומדוע לא יצאה לאחר האסיפה הודעת הישוב על החלטת האסיפה ופרוטוקול שבו ניתן להבין את מהות ההחלטה.
  2. בעניין זה נציין כי התשלומים בהם חייב חבר אגודה, או השוכר שלו בגין בית ראשי הינם בגובה 430 ש"ח בחודש, עבור בית שני במקרקעין משולם סך של 387 ש"ח בחודש ולאחרונה נקבע כי דיירי משנה או תא משפחתי נוסף המתגורר בבית ראשי יצטרך לשלם 200 ש"ח נוספים כדמי אגודה. 
  3. עם זאת, ביחס למחזיק בית ראשי ולמחזיק בית משני, בין אם מדובר בחברי אגודה ובין אם לאו (כאשר ככלל בית שני במקרקעין אינו זכאי להיות חבר אגודה) התשלום עבור דמי האגודה מזכאים את אותם מחזיקים בזכויות משמעותיות שיש להן נפקות כלכלית משמעותית. כך, גם מחזיק בבית ראשי וגם מחזיק בבית משני, המשלמים דמי אגודה, זכאים למנוי בריכה ללא תוספת תשלום, רכישת כרטיסיות אורחים לבריכה, וכן הנחה של 200 ש"ח בחודש לילד במסגרת החינוך הפרטי ביישוב (המופעל כיום ע"י רשת "קיבוצון"). 
  4. יוצא איפה כי כנגד התשלום השנתי של דמי האגודה הנ"ל זכאים למנוי משפחתי לבריכה שעלותו היא כ2700 ש"ח כך שמחישוב אריתמטי פשוט ברי כי נחסך מדיירי בית ראשון ודיירי בית שני סך שך 225 ש"ח בחודש בגין מנוי לבריכה. על כן, הלכה למעשה ניכר כי בית ראשון משלם סכום כמעט זהה לסכום הנדרש מדייר משנה בגין אותם השירותים שפורטו בהחלטת האסיפה, ואילו בית שני משלם הלכה למעשה סכום הנמוך מהסכום הנדרש מדייר משנה וזאת רק ביחס למנוי לבריכה מבלי להתייחס להנחה הקבועה למסגרות הגן הפרטי. 

ככל שהחישוב הנ"ל יתייחס גם לסבסוד בגנים הפרטיים יצא איפה שבמספר מקרים (שקיימים ביישוב), דיירי המשנה וחברי אגודה רבים מממנים הלכה למעשה שירותים עבור דיירי בית שני.

  1. ודוק, אומנם בית שני ובית ראשון משלמים עבור דמי פיתוח אך ברי כי תשלום דמי פיתוח אינו רלוונטי כלל וכלל לדיירי משנה שכן לא נעשה כל פיתוח נוסף בנכס לצורך מגוריהם (שלא כמו בית שני שמטבע הדברים נעשה פיתוח שטח משמעותי לצורך "קליטת" הבית המשנה).
  2. ויודגש, דמי האגודה הנדרשים מבית שני ובית ראשי אמורים לכסות גם שירותי ביוב וכד' ועל כן ההחלטה לחייב דיירי משנה בסכום זה אינה ברורה וזאת לאור האמור לעיל בדבר הזכויות הכלכליות להם זוכים דיירי הבית השני.
  3. יתרה מזה, דיירי משנה רבים הינם בני משפחה של בעל הבית/חבר אגודה והם מתגוררים עימו בביתו שלו ובמקרים רבים, על אף המגורים המשותפים, מספר הנפשות בבית הראשי נמוך ממספר הנפשות שגרו בו מלכתחילה או לפחות במשך עשרות שנים. החלטת האסיפה אינה נגעה במספר הנפשות בבית אלא בחיוב לפי תא משפחתי נוסף בבית. 
  4. לאור האמור, אנו סבורים כי יש היגיון בסכום שנקבע לדייר משנה ביחס לשירותים הניתנים לו מהאגודה לעומת השירותים שצריכים להינתן לבית ראשי ובית משני. היינו, הסכום משקף את המדרג בין בית ראשי, בית משני ודייר משנה ביחס לשירותים שמקבל כל נכס אך ברי כי יש היגיון בגביית סכום זה רק כאשר אותם דיירי משנה יהיו זכאים, לאותם זכויות של בית משני וזאת לאור השונות הרלוונטית בין הנכסים. 
  5. על כן, נבקש כי ועד האגודה ישקול ברצינות הנדרשת את טיעונינו ויקבע כי התשלום עבור דייר משנה יזכה אותו לפחות באותם זכויות כמו בית שני.
  6. בשולי הדברים ולא בשולי חשיבותם יובהר כי אנו, דיירי המשנה, נושאים בחובות ומשתדלים להיות מעורבים ולסייע ליישוב הן בוועדות המקומיות והן בהתנדבויות שונות כגון עזרה בפינוי פסולת מהגנים (שהינם נכס של האגודה), הבאת ציוד לגנים השונים, הירתמות והכנת פעילויות לטובת כלל ילדי היישוב ופעילויות חברתיות שונות השומרות לדעתנו על מארג החיים המשולב, היפה והרב דורי בכרמי יוסף. וכמובן במיוחד בתקופה מאתגרת זו, ראוי לציין את רוח ההתנדבות וההתגייסות בתקופת המלחמה, שכן הקהילה כולה נרתמה לסייע במערך ההגנה של היישוב, ודיירי המשנה לקחו חלק בהתגייסות זו.
  7. ונדגיש שוב, אנו מעוניינים להיות חלק מהקהילה, לשאת בתשלומים הנדרשים לצורך השארת רמת החיים בכרמי יוסף באותה רמה אך גם לקבל את אותם זכויות כמו כל מי שנוטל בנטל דמי האגודה. היינו, להרגיש חלק מהקהילה, ולא רק להרגיש שאנו נוטלים בנטל הכלכלי אך אנו תושבים "סוג ב" או "סוג ג'" בעניינו. כאמור, נשמח לקחת חלק מחובות הישוב ואנחנו בטוחים שאפשר וניתן ליצור מענה לבקשתנו ולבדוק בשנית את עלות החיוב החודשי אשר אתם מבקשים מאיתנו.
  8. אנו בטוחים שתוספת התשלום של דיירי המשנה תפתח את הישוב ותשמור על הקהילה, תפתח את הדור הצעיר שאנחנו מגדלים בכרמי יוסף, תרחיב את הפעילויות לכלל הגילאים ותיתן מענה הולם לכל האוכלוסיות אשר גרות כאן.
  9. אנו סבורים שהצעתנו לשוויון היא הדרך הנכונה, הפיתרון הנכון לטובת היישוב. בפועל הצעתנו תסייע 
  10. למתן תקציבים שנתיים גדולים יותר במהלך השנה למגוון תחומים, יתן מענה למשלמי האגודה לתחושתם בנושא חלוקת האחריות בנטל. וכמובן יעניק לנו דיירי המשנה את תחושת השוויון ובאמצעותו אנו נהיה רובד נוסף בקהילת כרמי יוסף. 
  11. רובנו גדלנו בישוב ובחרנו לגדל פה את ילדינו ויוקר המחייה מורגש מידי שנה, אנו מניחים שהמצב הזה מורגש גם בקרב חברי האגודה המנהלים את התקציבים. נודה להתייחסות להצעתנו בנושא זה, הבנת המקום שלנו במשוואה וההיתרונות שבהצעה. 
  12. כאמור, אין אנו מבקשים חסדים אלא אנו רוצים להיות, כמו כנקבע ברוח ההחלטה, דיירים הנוטלים בעול הכלכלי של דמי האגודה ומצד שני גם זכאים לכלל השירותים הניתנים למשלמי דמי אגודה. כן נציין כי אף אם המשמעות של מכתיבנו הוא שהסכום של דייר משנה יעלה אפילו בעוד 25% כנגד מתן הזכויות, אנו מסכימים ותומכים בכך ואנו סבורים כי יתר דיירי המשנה (כהגדרתכם) יטלו בנטל בשמחה ככל שיבינו כי המשמעות הוא שוויון בין האוכלוסיות השונות המשלמות דמי אגודה. 
  13. כן נציין כי אנו סבורים כי הצעתנו זו תעזור להמשך יצירת חיי קהילה ושותפות הדדית מבלי לגרום להדרת או יצירת תחושות תסכול ואפליה לאוכלוסיה כזו או אחרת. 

בברכה,

 

נספח למכתב:

פירוט תשלומים שחלים על כמה סוגי הדיירים:

תשלום דמי אגודה חודשי-

                            דיירי משנה אשר הוריו חברי אגודה         בית שני בנחלה         בית ראשי

תשלום דמי אגודה חודשי                200 ש״ח                     387 ש״ח              430 ש״ח 

הנחה חודשית בגני קיבוצון                0 ש״ח                       200 ש״ח לילד        200 ש״ח לילד  

 תשלום חודשי לבריכה             מנוי זוגי- 183.3 ש״ח              0 ש״ח                 0 ש״ח 

                                     מנוי משפחתי- 225 ש״ח  

                              •ללא זכאות לקניית כרטיסיית אורחים


סהכ תשלום חודשי:                        425 ש״ח                     387 ש״ח               430 ש״ח 

                                       •לא כולל הנחה בגנים                   •200 ש״ח הנחה בגנים לילד

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו