הורי בי"ס קרוב מתנגדים למעבר החפוז למתחם אבן העזר השנה

אין תמונה

מספר חתימות

123
 
300  

לכבוד

מר ניב ויזל

מ"מ ראש המועצה

מועצה אזורית מטה יהודה

שלום רב,

הנדון: מעבר בי"ס "קרוב" מצור הדסה למתחם בי"ס "אבן העזר" בנחם

בימים האחרונים, הובא לידיעתנו כי בכוונת המועצה להעביר את בי"ס "קרוב" מצור הדסה למתחם בי"ס "אבן העזר" בנחם, בעקבות ההחלטה על סגירת ביה"ס "אבן העזר" שהתקבלה במשרד החינוך ביום חמישי האחרון (6.7.17). אף שהיה ידוע מזה זמן רב כי המתחם הקיים זמני ויש כוונה להעביר את בית הספר למקום אחר, ההחלטה התקבלה בהפתעה גמורה בקרב הורי התלמידים בעיתוי הנוכחי, וישנה התנגדות משמעותית למעבר המיידי, בפרט בקרב ההורים תושבי המזלג.

הנימוקים העיקריים להתנגדות הם:

  1. חוסר וודאות לגבי מוכנות מתחם ביה"ס "אבן העזר", בהיבט תקינות המתקנים, כמות הכיתות וכו'.
  2. נושא השילוב הוא מרכיב מהותי בקהילת בית הספר. מכיוון שחלק ניכר מהאוכלוסייה הדתית מגיעה מיישובי המזלג, מעבר עלול לפגוע משמעותית באיזון הקהילות בתוך בית הספר, ולשנות את אופיו.
  3. השלכות אפשריות על הרכב התלמידים והמורים בבית הספר, אשר הגיע לאיזון מוצלח לאחר שנות צמיחה מאתגרות.
  4. חוסר יכולת להכין את המעבר מבחינה פדגוגית – התאמת הכיתות לאופי הלימודים בבית הספר, פרידה של התלמידים מהמבנה הקיים, הכנת התלמידים למעבר.
  5. הארכה משמעותית של זמני הנסיעה למרבית התלמידים, ומעבר למערך הסעות לתלמידים המתגוררים בצור הדסה ומבוא ביתר, שלא נזקקו להן עד כה. יש לציין כי כיום אין במועצה כל מענה לליווי התלמידים בהסעות.

כחלק מהדיונים על המעבר, התקיים דיון גם עם ועד הורי בית הספר. הועד תמך במעבר ברוב של 9 כנגד 6 (ועוד 1 נמנע), אולם הצבעה זו התקבלה תחת "איום" כי אם בית הספר לא יעבור למתחם "אבן העזר" השנה, הוא לא יוכל להישמר עבורו.

אנחנו סבורים כי אין הצדקה לקביעה זו, ומבקשים לבחון חלופה שבה חטיבת הביניים של "קרוב" תיפתח השנה (תשע"ח) במתחם "אבן העזר" כדי "לשריין" את המתחם, ובמקביל מתבצעת היערכות מסודרת של בית הספר היסודי, כולל התלמידים, ההורים ואנשי הצוות, לקראת מעבר למתחם "אבן העזר" בשנת הלימודים תשע"ט. חלופה זו תובא להצבעה מחודשת.

יש לציין כי כבר כיום שיעור ניכר מהתלמידים מגיע מיישובי המזלג, ועם אכלוס שכונת הסנסן בצור הדסה מספר זה צפוי לגדול משמעותית. מתן אפשרות להתארגנות ראויה למעבר חיונית עבורנו. אנו סמוכים ובטוחים כי תפעל ככל הניתן למנוע את המשבר הצפוי ולאפשר התארגנות ראויה.

בכבוד רב,

הורים לתלמידים בביה"ס "קרוב"

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

16/07/2017
העצומה השיגה 100 חתימות!
15/07/2017
העצומה נפתחה