להקים מרכז קהילתי במקום בתי כנסת ברעות

להקים מרכז קהילתי במקום בתי כנסת ברעות

מספר חתימות

2,002
 
1,800  

תושבים יקרים,

עיריית מודיעין-מכבים-רעות פרסמה באתר העירייה מודעה שהיא שוקלת את האפשרות להקצות את הקרקע המצויה במגרש 5043 גוש 5296 חלקה 245 בשדרות אורנים ברעות, לצורך הקמת בתי כנסת.

עפ"י המודעה, פנו 2 עמותות אל העירייה בבקשה לקבל את הקרקע להקמת בית כנסת:

עמותת חב"ד – בית מנחם מכבים רעות ע.ר. 580485621

עמותת בית המדרש משכן שלום רעות (נוסח תימני) ע.ר. 580300887

אנו החתומים על העצומה, דורשים מהעירייה להשקיע ולהקים מרכז תרבות קהילתי על המגרש, עבור כלל הציבור לצרכים קהילתיים (כולל לפעילות העמותות לעיל בזמנים מוגדרים) ומתנגדים להקצאת הקרקע לעיל להקמת בתי כנסת בלבד, מהסיבות הבאות:

    1. הקרקע המיועדת להקמת בתי כנסת צמודה ל- 2 בתי כנסת קיימים: אשכנזי וספרדי. הקרקע היא ציבורית         ובבעלות העירייה, דהיינו בבעלות כלל תושבי העיר, ולכן העירייה חייבת להקצות את הקרקע באופן שיוויוני         ועפ"י צרכי ורווחת תושבי השכונה והעיר בכלל.

    2. הבקשה להקצאה על מגרש שצמוד לשני בתי כנסת קיימים, היא בניגוד לפרוגראמה העירונית בנושא             ההקצאות עפ"י לשון והוראות החוק, שאומרת: "יש לבדוק כי בקרבת הנכס לא מתקיימת פעילות זהה או         דומה במטרותיה ו/או בקהל היעד שלה, בנכסים עירוניים ו/או שאינם עירוניים", ולכן הבקשה להקצאה             פסולה.

     3. העירייה אחראית להשקיע ולהקים מרכז תרבות קהילתי על המגרש, עבור כלל הציבור לצרכים קהילתיים:          מתנ"ס, פעילות של אזרחים וותיקים ובני נוער, פעילות קהילתית-חברתית של תושבי מכבים-רעות,                מקום לתפילה עפ"י לו"ז קבוע ומתואם עם מנהל/ת המרכז הקהילתי וכו'.

     4. נציגים מעמותות המתפללים הודיעו לתושבי מכבים-רעות שבתי הכנסת שהעמותות ייבנו ישמשו את כל            הציבור הרחב לפעילות קהילתית, אך זה רחוק מאד מהמציאות. מה שקורה באמת בכל בתי הכנסת              האורתודוקסים ברחבי העיר, הוא שהציבור הרחב אינו מקיים בהם פעילות קהילתית, והם משמשים אך            ורק לצרכי עמותות המתפללים.

    5. האם הם יאפשרו לבני נוער לקיים בבתי הכנסת שהם רוצים לבנות פעילויות שבהן יהיו תזמורות, להקות,           מקהלות או ריקודים ? ממש לא מציאותי ! בני הנוער לא יגיעו אל בתי הכנסת לקיים פעילויות קהילתיות,           בוודאי לא פעילויות שהן בעלות מאפיינים חופשיים-חילוניים.

    6.  חב"ד היא תנועה חרדית, משיחית, שנוהגת כתנועה מיסיונרית, היא מתנגדת לציונות ולדמוקרטיה, תנועה          שמצליחה לאחז את עיני הציבור הרחב ומצטיירת כארגון הפועל ב"נועם הליכות, באהבת ישראל ובקירוב          לבבות".

    7.  אנשי חב"ד אינם מזכירים את צמד המילים "מדינת ישראל" אלא אומרים "ארץ ישראל" "הארץ" "יהודים          בארץ ישראל" וכד'!

    8.  תנועת חב"ד מתנגדת לשרות תלמידי ישיבות בצה"ל, התנועה מדירה נשים ומתנגדת לשירת נשים.

    9.  הקמת ביכנ"ס של חב"ד הוא לא מעשה תמים שנועד לקירוב לבבות, אלא למטרת פעילות של החזרת            תושבי וילדי מכבים-רעות בתשובה.

   10. תושבי שכונת רעות הם ברובם הגדול ציבור חופשי-חילוני שלא זקוק לבית כנסת של חב"ד או ביכנ"ס              נוסף בישוב.

   11. מסירת מבני ציבור ללא תמורה לעמותות מתפללים, והקמת בתי כנסת נוספים בשכונה, עלולים להעניק            תמריץ לחדירה והתפשטות בעתיד של תרבות חרדית וקהילות חרדיות בשכונה, להקים מתחם סגור                במיוחד בשבתות, ולהדיר את הציבור החופשי-חילוני מהשכונה.

   12. בית המשפט החליט כי קביעת שימוש בכל מגרש ו/או מבנה ציבורי יעשה רק לאחר שיערך סקר צרכים            וייבחנו חלופות, הכול מתוך שקיפות ציבורית – לא ראינו מסמך המפרט את סקר הצרכים של תושבי              מכבים-רעות

   13. בעשור האחרון, דרשנו פעמים אחדות להפסיק את האנרכיה בהקצאת מגרשים ציבוריים שהם נכסי                הציבור, לעמותות בכלל ולעמותות אורתודוקסיות בעיקר. 

אנו סבורים שהגיע הזמן לעשות "קיבוץ גלויות" אמיתי ולהפסיק את הפלגנות בתוך מיגוון הקהילות הדתיות הספרדיות ובתוך מיגוון הקהילות הדתיות האשכנזיות, ולכן אנו סבורים שעמותת חב"ד, ועמותת בית המדרש משכן שלום רעות יעשו טוב אם יקיימו "קיבוץ גלויות" אמיתי ויצטרפו לבתי הכנסת הקיימים בישוב.

לאור האמור לעיל, אנו דורשים מהעירייה להשקיע ולהקים מרכז תרבות קהילתי גדול על המגרש, שיהיה עבור כלל הציבור ותושבי השכונה לצרכים קהילתיים, ומתנגדים להקצאת הקרקע להקמת בתי כנסת כמפורט לעיל.

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

14/09/2016
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
16/08/2016
העצומה השיגה 500 חתימות!
13/08/2016
העצומה השיגה 100 חתימות!
12/08/2016
העצומה נפתחה