הסדרי הכבילה בישראל

אין תמונה

מספר חתימות

90
 
300  

עם ישראל,

אנו בנות כיתה יב' מבית הספר "אסיף" במשגב קוראות לשינוי במעמד העובדים הזרים בישראל. במסגרת מטלת הביצוע באזרחות חקרנו את סוגיית העובדים הזרים בישראל ומצאנו כי כל מהגר עבודה כבול להֶסְדֵר כבילה, שמשמעותו - אישור לעבוד רק אצל מעסיק מסוים. הֶסְדֵר הכבילה גורם לניצול העובדים הזרים ולפגיעה בהם. אנו חייבים לפעול כמדינה דמוקרטית השומרת על כבוד האדם באשר הוא אדם לשנות את החוק בנושא.

לשם כך זקוקות  לעזרתכם ולחתימתכם על העצומה הנוכחית שאולי בעקבותיה תביא לשינוי בכנסת ולשינוי במעמד העובדים הזרים בישראל.

להזכירכם הסדרי הכבילה גורמים ל:

  1. חוסר  תחרות בשוק בין המעסיקים ויוצרים  מונופול בקרב מחזיקי ההיתרים.
  2. "הסדר הכבילה" מפלה בין מעסיקים, שכן מכסות ההיתרים להבאת עובדים זרים מוענקות בעיקר לחברות הגדולות ולא למעסיקים קטנים.
  3. ההסדר מונע את העלאת שכרם של העובדים הזרים לרמה תחרותית , "הסדר הכבילה" גורם לשכר העובדים הזרים להיות נמוך מכפי שהיה בתנאי שוק תחרותי, משום שהוא מונע תחרות בין מעסיקים על שירותי העובדים הזרים.
  4. ההסדר מגביר את תלות העובד הזר במעסיק.
  5. ההסדר מעודד ניצול של העובדים הזרים רווחיהם של המעסיקים מעבודת העובדים הזרים נובעים במידה רבה מניצולם ומקיפוח זכויותיהם.  "הסדר הכבילה" הופך את המעסיק למנצל של העובדים הזרים שמקבלים  פחות משכר מינימום. המעסיק אחראי לתנאי עבודתו ומחייתו של העובד, הוא רשאי לקזז משכרו תשלומים שונים שקשורים לכאורה להוצאות מחייתו. חלק מהמעסיקים וחברות כוח-האדם המעניקות שירותים לעובדים זרים מפעילים מגוון אמצעים בלתי חוקיים, בהם החזקת דרכוני העובדים וניכוי חודשי משכרם לצורך "פיקדון"  שיוחזר להם עם צאתם מהארץ (מכונה גם "ביטוח בריחה").
  6. ההסדר יוצר "תעשייה" המתפרנסת מ"רווחי מכסה" ומפערי תיווך בחברות כוח-האדם בארץ ובארצות המוצא של העובדים גובות דמי תיווך מהעובדים הזרים. חברות כוח-האדם בישראל דורשות מהעובדים להפקיד בידיהן דמי ערבות כדי להבטיח שהם לא יעזבו את מעסיקיהם המקוריים.
  7. ההסדר מגדיל את מעגל העובדים הזרים שאין להם היתר ברגע שעובד זר עוזב את מעסיקו המקורי, המחזיק בהיתר העבודה שלו, שהייתו בארץ הופכת להיות לא חוקית. מנקודת ראותו של העובד הזר, הפיכתו ל"לא חוקי" עשויה להשתלם לו מבחינה כלכלית.
  8. ההסדר "מפריט" את האחריות המוטלת על המדינה לטפל בעובדים, ומעביר אותה לידי המעסיקים "הסדר הכבילה" מטיל על המעסיקים את האחריות לבואם ולצאתם של העובדים הזרים. משרד הפנים, שמטיל על המעסיק התחייבות המלווה בתשלום ערבות כספית, מעביר למעשה את תפקיד הפיקוח, "הסדר הכבילה" ממחיש את הנסיגה המכוונת של המדינה מפיקוח על תהליכי השוק, הבאה לידי ביטוי בהעדר פיקוח על המעסיקים, בהענשת עובדים במקום הענשת מעסיקיהם.

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

10/04/2016
העצומה השיגה 50 חתימות!
10/04/2016
העצומה נפתחה