צריכים להבריא את מערכת הבריאות

 צריכים להבריא את מערכת הבריאות

מספר חתימות

3
 
100  
פורסם בתאריך: 24/03/2020
 

אנחנו תלמידי כיתה י"ב וכחלק ממטלת הביצוע באזרחות, בחרנו לפתוח עצומה בנושא מערכת הבריאות בישראל.

כידוע, מערכת הבריאות בישראל היא בין המתקדמות בעולם. יש בה ציוד רפואי וטכנולוגיה רפואית מתקדמת, והיא בעלת רופאים רבים ומנוסים. לעומת זאת מערכת הבריאות בישראל לוקה בדברים רבים, וזה יכול לגרום לבעיות רבות כמו תורים ארוכים בבתי החולים, ואף פגיעה חיי אדם.

לדוגמה-

1. יש מחסור חמור במיטות לאשפוז כללי. על פי גורמים שונים וביניהם מבקר המדינה, קיים פער בין הדרישות למיטות אשפוז כללי לבין המשאבים המוקצים למערך זה. מספר המיטות לכל 1,000 איש בישראל נמוך מאוד ביחס למדינות ה-oecd ונמצא במקום ה 18 מתוך ה 19 במדד ה-oecd עם כ- 1.89 מיטות בלבד ל1,000 איש , ומתחתיה דורגה מקסיקו. ב 2015 נאמר שהוקצו רק 760 מתוך 960 מיטות שהוחלט עליהן בהחלטת הממשלה, ומשרד הבריאות מציין שהוספת המיטות אינה עונה על הצרכים בשל גידול האוכלוסייה. בשל כך התפוסה נשארת גבוהה למרות הפעולות שהמשרד נוקט.

2.יש מחסור חמור במכשירי סריקה. כדי לענות על הביקוש הרב לבדיקות מסוג CT ו-MRI הרופאים נאלצים לנצל את המכשירים המועטים באופן מסיבי, ונוצר עומס ותורים ארוכים בבתי החולים. מספר מכשירי ה-MRI שעמדו לרשות אוכלוסיית ישראל בשנת 2013 היה 25. בהשוואה שערך ארגון ה oecd לגבי שיעורם של מכשירי MRI בין המדינות החברות בארגון, ישראל מדורגת במקום נמוך, במקום ה23 עם כ 3.03 מכשירי MRI לכל מיליון איש. 

3. יש אבטלה בבתי החולים הציבוריים אחר הצהריים. רופאים רבים, במטרה להרוויח עוד כסף, עובדים אחר הצהריים בבתי חולים פרטיים ובקליניקות פרטיות. זה גורם לכך שאנשים שאין ביכולתם לממן בתי חולים פרטיים נאלצים להסתמך על בתי חולים ציבוריים. ומשום שבתי החולים הציבוריים מובטלים אחר הצהריים, נוצרת עומס תורים.

הרשימה כמובן רק ממשיכה.

הבעיה היא שהממשלה הנוכחית אינה משקיעה מספיק במערכת הבריאות ביחס למשרדים אחרים ואינה מקצה מספיק תקציבים למערכת הבריאות בשביל לרפא אותה. בגלל השליטה הממשלתית, מערכת הבריאות תלויה בממשלה ובתפקודה. תפקוד לא יעיל ולא מקצועי של הממשלה מול מערכת הבריאות, מביא את המערכת למצב בו היא מנוהלת בצורה לא מסודרת ומבולגנת. אנשים לא מנוסים ובעלי ידע כללי ברפואה מנהלים את מערכת הבריאות והתוצאה היא היווצרות מחסורים. עוד חמור יותר, אי הקמת ממשלה מזיקה למערכת הבריאות בגלל דחיית תקציב המדינה השנתי. בגלל המחסור בתקציבים, אין מספיק כסף להשקיע בעוד מיטות ובמכשירי סריקה, למשל, ואין כסף לבנות עוד בתי חולים או להעלות שכר רופאים ואחיות, כדי לענות על העומס הגדל. כלומר הבעיה המרכזית היא חוסר בהשקעה תקציבית ומחסור בציוד ובמכשירים רפואיים. כל אלה יוצרים עומסים בבתי החולים שמובילים לתורים ארוכים לטיפול במכשירים ובחדרי המיון.

לדעתנו כדי לפתור את הבעיה יש להפעיל לחץ על מקבלי ההחלטות שיממשו תוכנית רב שנתית קיימת שבנתה ועדת גרמן, שמטרתה היא להוסיף את הציוד הנדרש והחסר ולהגדיל את התקציבים שמוקצים למערכת הבריאות. 

אולי יש אף לחשוב על הפרטה של מערכת הבריאות בהשגחת המדינה כדי שהיא תנוהל על ידי אנשים מנוסים וכדי שהיא לא תושפע מטלטלות פוליטיות כמו אי הקמת ממשלה.

צריך ללחוץ על הממשלה כדי שהם ידאגו יותר למערכת הבריאות - כדי להחיות אותה וכדי להציל חיי אדם !

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו