הלנת שכר בקרב בני נוער

הלנת שכר בקרב בני נוער

מספר חתימות

30
 
80  
פורסם בתאריך: 04/02/2013
 

עצומה בנושא הלנת שכר לבני נוער בניגוד לחוק

אנו תלמידי כיתה י"ב מתיכון אורט דרסקי רוצים להחתים אתכם על עצומה בנושא הלנת שכר – אי תשלום שכר בזמן לבני נוער בניגוד לחוק .

כחלק מתופעה כללית של ניצול בני נוער בעבודה בכלל ואי תשלום שכר בזמן בפרט .

אנו כותבים עצומה זאת במסגרת מטלת ביצוע באזרחות כחלק מתוצר שאנחנו צריכים להגיש במסגרת המטלה .

אנו מעוניינים להגביר את המודעות של בני הנוער בנוגע להלנת שכר .

במחקר שערכנו מצאנו שבני נוער רבים לא מודעים לזכויותיהם המעוגנות בחוק : חובת המעסיק לשלם שכר בזמן, קבלת תנאי העבודה הוגנים , אפשרות הפניה לאיגוד המקצועי לנוער, למשרד התמ"ת כזרוע  אכיפה, על מנת להתלונן על מעסיקים שמפרים את חוק העסקת בני נוער.

מטרת עצומה זו, תיקון המצב הקיים והפסקת הניצול המחפיר של בני הנוער ע"י המעסיקים, באמצעות  חשיפת בני הנוער לזכויותיהם בעבודה, ושימת קץ לתופעה של הלנת השכר לבני הנוער.

ככלל, הלנת שכר היא עבירה הנידונה בבית דין לעבודה, מעסיק שלא משלם שכר לעובדיו, כפי שדורש החוק, עושה זאת בניגוד לחוק הגנת השכר. לפי חוק הגנת השכר, חייב המעסיק לשלם את שכרו של העובד בתום כל חודש עבודה.

תשלום מאוחר יותר, יחשב כהלנת שכר, אך החוק קובע סנקציות רק במקרים בהם הלנת השכר בלמעלה מעשרה ימים, כלומר – עד אחרי היום העשירי לחודש.

עצומה זו נועדה לתקן את העוול שנגרם לבני נוער, החשים מנוצלים ע"י מעסיקיהם, המנצלים את תמימותם ומלינים את שכרם.

יש להוקיע מעסיקים אלה ובית הדין לעבודה צריך לנקוט ביד קשה ולהטיל סנקציות חמורות, כדי להרתיע מעסיקים מלהמשיך ולפעול בדרך של רמיסת זכויותיהם של בני נוער בעבודה.

אנו בני הנוער החתומים על עצומה זו, רוצים לחולל שינוי למען הדור הבא, לא רק למענינו, אלא גם למען דור העתיד.

לא נשב יותר בחיבוק ידיים ! ולא ניתן למעסיקים להלין את שכרינו יותר !

ביחד נשים קץ לניצול !!!

ניתן לפנות לאיגוד המקצועי לנוער – הסתדרות הנוער העובד והלומד בכל מקרה של הלנת שכר.

www.minimum.org.il

                                        לירז, אילנה, אדיר ורן

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו