מחר - מחנכות ומחנכים חושבים רחוק

מחר - מחנכות ומחנכים חושבים רחוק

מספר חתימות

77
 
10,000  

מח"ר היא התאגדות של סטודנטיות וסטודנטים לחינוך שקמה בינואר 2017. החלטנו לקחת אחריות ולהוביל מהלך לשיפור החינוך בישראל ולקידום מעמד המורה והגננ/ת. הבנו שיש לסטודנטיות/ים להוראה את הכוח והיכולת להשפיע על מערכת החינוך אליה הם עתידים להיכנס בקרוב.

בחרנו להתמקד בסוגיית הכשרת המורות/ים והגננות/ים. אנחנו רואות/ים בהכשרה נקודת צמיחה של מערכת החינוך, ולפיכך שינויים שיחולו בה יקרינו על בתי הספר ישירות. הכשרה רלוונטית, עדכנית ומקצועית תוליד מורות/ים שיעניקו חינוך איכותי ואנושי.

איך בכוונתנו לעשות זאת? ברמה המקומית- באמצעות סטודנטיות/ים אקטיביסטיים שפועלים בקמפוסים השונים בשיתוף פעולה עם גורמים מקומיים. ברמה הלאומית- באמצעות התאגדות גדולה וחזקה שמשפיעה על מדיניות משרד החינוך ועל התודעה הציבורית (שיפור מתווה ההכשרה, נציגות סטודנטיאלית בוועדות הכנסת, קמפיינים לשינוי דעת קהל ועוד)  

מסכימות/ים איתנו? חיתמו לאות תמיכה!

סטודנטיות/ים לחינוך? הצטרפו לפעילות שלנו!

למידע נוסף מוזמנים לקרוא את החזון שלנו.

אלה הן 7 הנקודות החשובות ביותר בעינינו שצריכות להשתנות בהכשרת המורות/ים:

  1. הכשרת המורות/ים כמשקפת את האופן בו אנו רוצים שתלמידות/ים ילמדו בבית הספר - הטמעת שיטות הוראה ולמידה מגוונות, הערכה חלופית ומעצבת, קורסים בין-תחומיים, שיתוף והעברת אחריות ללומדים על הלמידה וכו'.
  2. הגדלת שעות ההתנסות המעשית והפיכתה למשמעותית יותר - ההתנסות תכלול: העברת שיעורים בכיתה קבועה, הוראה פרטנית, שעות שהייה, בניית ונתינת הערכה, ישיבות מקצועיות ופדגוגיות, שיחות אישיות, יום הורים, ליווי פעילויות שונות ועוד.
  3. שינוי היחס בין הלימודים הדיסציפלינאריים ללימודי החינוך וההוראה - לימודי החינוך וההוראה צריכים להוות חלק נרחב יותר משעות הלימודים השנתיות ולכלול נושאים כמו מאפייני הגיל המודרך, מבנה מערכת החינוך בישראל, מוטיבציה ללמידה, שונות לומדים, פדגוגיות חדשניות, עבודה מול הורים, ניהול כיתה ועוד.
  4. למידת חקר מעמיקה במקום למידה שטחית של היקף חומר רחב - צמצום היקף החומר הנלמד לטובת לימוד עקרונות, רעיונות יסוד וצורות חשיבה ייחודיות לדיסציפלינה, כדי ליצור תשתית ללמידה והעשרה מתמדת.
  5. שינוי תמהיל מבדקי הכניסה לתואר - בדיקת הזיקה למקצוע והתאמתו של כל מועמד/ת ללימודי הוראה על-ידי מבחן אישיות, דינמיקה קבוצתית וריאיון אישי כתנאי לקבלה ללימודים.
  6. שיקוף והערכה תכופים במהלך הלימודים - במהלך ההכשרה עצמה הסטודנטיות/ים יקבלו משוב תדיר על התקדמותם המקצועית בדיסציפלינה, ומשוב נוסף על התקדמותם בפיתוח האני מאמין החינוכי שלהם. התואר עצמו יהיה ממיין – סטודנט/ית שלא יעמוד בגרף ההתפתחות ייאלץ לחזור על שנת לימודים או לעזוב.
  7. הכנסתן של סוגיות שנויות במחלוקת בחברה הישראלית ללימודי ההעשרה והיסוד - היכרות עם נושאים אקטואליים ועיסוק באופן ההתמודדות איתם בכיתה. נושאים כמו מגדר, מיניות, מעורבות בחברה הישראלית ועוד חסרים בהכשרה ויתרמו לעיצוב זהותו של הסטודנט/ית כמחנך/ת.

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

17/05/2018
העצומה השיגה 50 חתימות!
03/05/2018
העצומה נפתחה