מפסיקות לחכות- מחאה לקיצור זמני ההמתנה להפסקת הריון, לנשים שבבטנן עובר מת.

מפסיקות לחכות- מחאה לקיצור זמני ההמתנה להפסקת הריון, לנשים שבבטנן עובר מת.

מספר חתימות

382
 
50,000  

אלפי נשים בישראל מידי שנה מאבדות את עוברן במהלך ההריון או נאלצות לעבור תהליך של הפסקת הריון מסיבות שונות. לצערנו, כשאותן נשים מגיעות לבתי החולים הן נאלצות לחכות זמן רב מידיי עם עובר מת ברחמן עקב עומס בבתי החולים, מחסור במיטות, או וועדות שנקבעות חודשים קדימה. זמני ההמתנה לעיתים יכולים להגיע לשבוע שבועיים ואף חודש. 

בזמן הזה, אותן נשים נאלצות לחוות מעבר לכאב הפיזי שהוא מובן מאיליו, גם כאב ריגשי של אובדן גדול, ומצב שבו הן לא יכולות להכיל את העובדה שהן נושאות ברחמן באותם רגעים עובר מת, או עובר שדינו מוות ברגע שייולד. לעיתים המצב הנפשי שלהן אף מתדרדר למצב של דיכאון ואין אף גורם שילווה, שיכיל, יחבק או יתמוך בהן ברגעים הללו. האישה ובן זוגה צריכים להתמודד עם שאלות מהסביבה, ללכת לעבודה כרגיל, כשבזמן הזה הן נושאות גופה בבטנן. דבר בלתי נתפס בעליל ולא אנושי.

מפוסט אחד שכתבתי בפייסבוק לפני זמן מה בנושא, גיליתי שהנושא הכאוב הזה מושתק ואותן נשים לרוב לא מוכנות להיחשף או לדבר עליו. מה גם, שהחברה הישראלית לא מכירה ולא יודעת על אותן נשים והתהליכים שהן נאלצות לעבור על מנת להוציא את העובר. בנוסף, גיליתי שהנתונים הם רבים, רבים מידיי. כמעט כל אישה שנייה לעניות דעתי, חווה סוג של הפלה או הפסקת הריון אם בצורה טבעית ואם לאוו. מדובר על אמא שלכן, על אחותכן, דודה, חברה ואפילו סבתא שלכם, שנושאת זיכרון כאוב של תינוק שמת לה לפני 30 ואף 40 שנה. 

ממחקרים שבית חולים הדסה עין כרם עשה ב- 2014, הסתבר שבהרבה מקרים נשים חוות תסמינים זהים של PTSD- פוסט טראומה. יתרה מזאת, נשים סיפרו לי שכל התהליך גרם להם לבושה מאוד גדולה, לאשמה ולחוויה טראומטית. גם שחוו את עצמן כנכשלות בדבר הבסיסי אותן הן מיועדות לעשות כנשים וגם התחושה שבתי החולים מזלזלים או לא מתנהגים ברגישות יתרה מולם. תוסיפו למצב העגום הזה גם את החברה מסביב שטורחת להגיד להם משפטים חסרי רגישות כמו: "לא נורא, פעם הבאה זה יצליח". או, "תגידי תודה שכבר יש לך ילדים".

אין ספק שהנושא העדין והחשוב הזה חייב להשתנות, ויפה שעה אחת קודם. אני קוראת לכם לחתום על העצומה ולהביא לסוף ההתנהלות המבישה של מערכת הרפואה בישראל.

^  לדרוש שהוצאת העובר תהיה כ-24 שעות גג מרגע הגילוי.

^  לסמן נשים בגיליון הרפואי ולהתנהג אליהן ביתר רגישות לכל הפחות.

^  לתת לנשים ולבני הזוג שלהן מערך של תמיכה נפשית בבתי החולים או בקופות החולים.

^  לא ליילד נשים שצריכות לעבור לידה שקטה בחדר לידה.

^ לא לאשפז נשים שעברו לידה שקטה בחדר יולדות.

הצטרפו אליי למאבק ויחד נשים סוף לשערוריה חסרת הרגישות הזו.

תודה

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

15/05/2018
העצומה השיגה 100 חתימות!
15/05/2018
העצומה נפתחה