קוראים וקוראות למל"ג: קחו אחריות על סטודנטים יוצאי אתיופיה!
מספר חתימות
1,361 |
|
1,500 | |
אנו קוראים למל"ג לקחת אחריות על הסטודנטים יוצאי אתיופיה: להכניס את הטיפול בהם לתכנית הרב-שנתית הנחתמת בקרוב ולהתחיל להפעיל תכניות ומסלולים ייעודיים עבורם. צעד זה ישלים את המהלך במערכת החינוך שגם בה תלמידים ותלמידות יוצאי אתיופיה עוברים בימים אלו מטיפול משרד הקליטה לטיפול משרד החינוך.
הגוף שאמון על סטודנטים יוצאי אתיופיה כיום הוא מינהל הסטודנטים במשרד הקליטה. המינהל הוקם כדי לעודד את עלייתם של צעירים יהודים ואת קליטתם במוסדות להשכלה גבוהה, והוא עושה זאת בצורה טובה: אחוז הסטודנטים יוצאי אתיופיה באקדמיה הולך ומתקרב לאחוזם באוכלוסיה. אך מה קורה רגע אחרי שהסטודנט נכנס לכיתה בשנה א'? מה קורה לסטודנטית בסוף שנה ב' שמחליטה לעזוב? המינהל אמנם משקיע תקציבים ומאמצים בסטודנטים, אך הוא חסר את הכלים המקצועיים שבידי המל"ג ולכן אינו מעניק טיפול מיטבי לסטודנטים אלו. את החסם הכלכלי לאקדמיה המינהל הסיר אבל מה לגבי חסמים נוספים?
בעוד קבוצות אחרות, כמו סטודנטים ערבים וסטודנטים חרדים, נהנות מליווי וסיוע אקדמי; תכניות הקניית כלים ותגבור; תוכניות אוריינטציה אקדמית לפני תחילת הלימודים; ייעוץ תעסוקתי והכוונה; ומחקרים שמטרתם לזהות את המכשולים הקיימים בפני האוכלוסיות הללו במטרה למצוא פתרונות מתאימים, סטודנטים וסטודנטיות יוצאי אתיופיה אינם מקבלים את אותם התנאים.
התוצאה? בדו"ח מבקר המדינה משנת 2012 נקבע כי לסטודנטים יוצאי אתיופיה אחוזי נשירה מהלימודים האקדמיים גבוהים פי שניים משאר האוכלוסייה וייצוג חסר בצורה משמעותית בסגל אקדמי ומנהלי בהשכלה הגבוהה.
במדינה שמתבססת על ההון האנושי היצירתי שלה, חינוך והשכלה גבוהה הינם המפתח להשתלבות בכלל התחומים. אין לנו ספק שהגברת הנגישות של כלל האוכלוסיות לחינוך ולהשכלה יטיבו עם כלל החברה ויאפשרו להמצאות וחידושים חדשים להירקם.
ציר הזמן של העצומה
- 18/01/2016
- העצומה השיגה 1,000 חתימות!
- 15/01/2016
- העצומה השיגה 500 חתימות!
- 14/01/2016
- העצומה השיגה 100 חתימות!
- 13/01/2016
- העצומה נפתחה