איכות הסביבה בסכנה

אין תמונה

מספר חתימות

0
 
1,000  
פורסם בתאריך: 03/06/2021
 
  1. כול המפעלים אשר מייצרים כול מוצר שהוא חייבים לעבור לחומרים קלים למיחזור או כבר ממוחזרים ב50% חומר או שאינם זקוקים למיחזור כי הם עשויים מחומרים אורגניים שמתכלים בקלות ואינם מזיקים לאדמה כגון פלסטיק שעשוי מסויה או תירס. 
  2. חנויות גדולות ומכולות יחוייבו להעדיף מכירה בתפזורת ולמנוע חלוקה של שקיות למכירה במשקל, אלה אם כן מדובר בשקיות מחומר אורגני מתכלא. כמו כן, במקום מכירה של משקאות בבקבוקים קטנים - המשקאות הפופולריים ביותר ימזגו ממכונות שתייה במזיגה לכמויות קבועות, כלומר מילוי חוזר לקנה מידה של כוס (200 מ"ל) או בקבוק (500 מ"ל). מצב זה יכריח את מפעלי הייצור לא למלא בקבוקים קטנים וחד פעמיים למכירה, וגם האזרחים יתחילו להסתובב עם כוסות רב פעמיות ובקבוקים רב פעמיים למילוי חוזר במקום לקנות בכול פעם בקבוק קטן של מיץ.
  3. הייצור של כלים חד פעמיים יחוייב לצאת מחוץ לחוק באופן חלקי. כלומר, יהיה מותר לייצר כלים חד פעמיים מפלסטיק רק עד מחסה מסויים ומצומצם מאוד מפלסטיק לא ממוחזר, ומפלסטיק כן ממוחזר לפחות 50% פלסטיק ממוחזר למוצר ולו בתור התחלה לא יהיו הגבלות. עם השנים ההדיקות של חוק זה תהיה הדוקה יותר, והדרישה של חומר ממוחזר בכלים חד פעמיים תעלה עד שתהפוך ל100% חומר ממוחזר למוצר על מנת לייצר כלים חד פעמיים, וכלים חד פעמיים מחומרים לא ממוחזרים יצאו מהחוק לחלוטין. כלים מחומרים אורגניים-מתכלים לא ישתנו.
  4. תגמול עבור אזרחים ששומרים על חומרי הגלם ממויינים ונקיים. במקום הפח הכתום, בכול שכונה בכול עיר תהיה נקודת איסוף מיחזור שבה כול אזרח יכול להגיע ו"למכור" חומרי גלם מוכנים למיחזור, פלסטיקים, מתכות, זכוכית וכדומה. ככול שהחומרים יותר איכותיים ונקיים התמורה עליהם תהיה גבוהה, ובמקום שמשאיות איסוף יגיעו לאסוף אריזות מזון לא ממיונות ולא נקיות מהפח הכתום, האזרחים עצמם יגיעו למוקד איסוף כשהפסולת כבר ממויינת ונקייה ומוכנה לתהליך המיחזור למפעל, וכול מה שנשאר למרכזי האיסוף הוא לשנע את חומרי הגלם למפעלים. למפעל עצמו נשאר לבצע חיטוי קליל לחומרי הגלם מה שמקטין את עלות הניקוי. 
  5. כמו כן מספר מפעלי המיחזור חייב לעלות, ומפעלים שיקבלו כמות מירבית של חומרים למיחזור שגם בסופו של דבר יחזרו כחומר גלם למפעלי האריזה במלואם, המפעל יקבל הטבות משמעותיות מהממשלה כגון ארנונה בחינם והנחה משמעותית בצריכת החשמל.או אפשרות נוספת: להפוך את כול מפעלי המיחזור לרשות הממשלה, וחומרי הגלם שיימכרו למפעלי הייצור והאריזה יהפכו למס נקי עבור המדינה.
  6. בכול שכונה בכול עיר, העירייה או המועצה המקומית חייבות לנדב בחינם או לממן את אחד מן הדברים הבאים: מרכז שיתוף מזון או מרכז שיתוף חפצים כאשר נידוב של מיקום אחת לשבוע אפשרי בהחלט. מקומות אלה יעסקו בריכוז של חפצים או רהיטים או מזון אשר עדיין ראויים לשימוש אך אנשים שהחזיקו בהם כבר אינם רוצים בהם עוד כגון בגדים וצעצועים. האיסוף יתבצע גם מאזרחים מן השורה וגם מעסקים קטנים וגדולים אשר לא רוצים לזרוק סחורה טובה לשימוש וכול מי שירצה יוכל לקחת כאוות נפשו ללא הגבלה, כאשר אין התניית מסירה. אפשרות נוספת לנקודה עירונית עבור חומרי גלם מפורקים כגון אלקטרוניקה, קרטונים, עצים לבנייה, טקסטיל ועוד. הדברים שלא נמסרו הלאה יועברו למרכזי נזקקים ומרכזי שיקום וטיפול.

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו